kapat
   
13 Şubat 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beyazperdenin en çekici çiftleri..

Aşkı beyazperdeye getiren sayısız romantik filmde rol alan en uyumlu çiftler seçildi. ''Rüzgar Gibi Geçti'' filminden Clark Gable ile Vivien Leigh, ''Casablanca''nın eski aşıkları Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman gibi efsane çiftlerin yanında, Brad Pitt-Angelina Jolie, Richard Gere-Julia Roberts, George Clooney-Jennifer Lopez gibi günümüzün ünlüleri de listede yer buldu.


SEVGİLİLER GÜNÜ ÖZEL DOSYASINI OKUMAK İÇİN tıklayınız

Internet
sitesi ''msn'', 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ''beyazperdenin en yakışan çiftlerini'' derledi. Site tarafından ''en çekici çiftler'' olarak nitelendirilen bu ikililerden bazıları şöyle:

-Clark Gable ve Vivien Leigh (Rüzgar Gibi Geçti): 1939 yapımı ünlü filmde Scarlett O'Hara ile Rhett Butler, Amerika'daki kuzey-güney savaşı sırasında yaşanan bir aşkın kahramanlarıydı. Tanıştıklarından itibaren inişli çıkışlı bir aşk yaşayan ve ''aşk'' ile ''nefreti'' birbirine karıştıran ikili, fırtınalı ilişkileriyle listeye girmeye hak kazandı.

-Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman (Casablanca): İkinci Dünya Savaşı sırasında Kazablanka'nın en tanınmış barını işleten Rick Blane (Humphrey Bogart) ile yıllar sonra rastlaştığı eski aşkı Ilsa Lund'un (Ingrid Bergman) fırtınalı aşkını anlatan ''Casablanca'', sinemanın efsane romantik filmlerindendi. Film, ''Bütün dünyada, tüm kentler arasında o kadar bar varken o benimkine geldi'' repliğiyle ünlüydü.

-Glenn Ford ve Rita Hayworth (Gilda): Türkiye'de ''Şeytanın Kızı Gilda'' ismiyle gösterilen 1946 yapımı filmde buluşan Ford ile Hayworth, yine fırtınalı bir ilişkinin kahramanlarıydı. Güzel Gilda'ya umutsuzca aşık olan Johnny Farrell adlı kumarbaz, ''Ondan çok nefret ettim. Ama onu aklımdan bir türlü çıkaramadım'' diyordu.

KIZGIN DAMDAKİ KEDİ

-Paul Newman ve Elizabeth Taylor (Kızgın Damdaki Kedi): Tennessee Williams'ın eserinden beyazperdeye aktarılan 1958 yapımı filmdeki birbirine taban tabana zıt olmasına rağmen aşka düşen Maggie ile Brick de listede yer aldı.

-Patrick Swayze ve Demi Moore (Hayalet): Molly (Demi Moore) ve Sam'in (Patrick Swayze) bir geceyarısı kötü bir katilin kurşunlarıyla yarım kalan aşk öyküsü, Sam'in kendi katilini bulmak ve sevdiğini korumak için geri dönmesiyle kaldığı yerden sürdü. 1990 yapımı film, ikilinin iletişimini sağlayan Whoopi Goldberg'in canlandırdığı komik medyumla da renklenmişti.

ATEŞ İLE BARUT

-George Clooney ve Jennifer Lopez (Aşk ve Para): Steven Soderbergh'in yönettiği 1998 yapımı eğlenceli Elmore Leonard uyarlamasında, banka soyguncusu Jack Foley (George Clooney) ile onu yakalamakla görevli federal ajan Karen Sisco'nun aşkı anlatılıyordu. Hırsız ve polis aşkını anlatan bu sürükleyici yapım, ikilinin başarılı oyunu ve uyumu sayesinde unutulmaz filmler arasına girdi.

-Brad Pitt ve Angelina Jolie (Bay ve Bayan Smith): John (Brad Pitt) ve Jane Smith (Angelina Jolie), iki ajan olmalarına rağmen bu durumlarını birbirine söylemeyen bir çiftti. Bağlı oldukları teşkilatlar tarafından birbirini öldürmek üzere kiralanan ikili, birbirini alt etmek için uğraştı, ama sonunda aşka yenik düşerek düşmanlarına karşı güçlerini birleştirdi. Bu filmde ilk kez kamera karşısına birlikte geçen Jolie ile Pitt de aynı filmdeki gibi aşık oldu. Pitt, eşi Jennifer Aniston'dan ayrıldı ve şimdi çocukları Shiloh Nouvel'i büyütüyorlar.

MODERN KÜLKEDİSİ MASALI

-Richard Gere ve Julia Roberts (Özel Bir Kadın): 1990'lı yılların ünlü filmi ''Pretty Woman'', Türkiye'de ''Özel Bir Kadın'' ismiyle gösterime girdi. Filmde, milyoner Edward Lewis ile birkaç gece için anlaştığı, ancak aşık olduğu hayat kadını Vivian Ward'un aşkı işleniyordu. Modern ''Külkedisi'' hikayesi, o dönemde çok tutmuştu, ancak sinema dünyasının en alışılmadık aşk öykülerinden biriydi.

-Heath Ledger ve Julia Stiles (Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi): William Shakespeare'in ünlü yapıtı ''Hırçın Kız''ın modern versiyonunda kamera karşısına geçen genç ikili, serseri gibi görünmesine rağmen ailesine bağlı ve iyi huylu Patrick ile erkeklerden nefret eden Kat'in aşk öyküsünde başarılıydı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Sonsuz aşkları hep korunacak
 En eski aşk şarkısı
 İşte yılın şarkısı
 Aldatıldığınızı nasıl anlarsınız?
 Siesta kalp hastalıklarını azaltıyor
 Çete savaşları YouTube'da
 Robbie Williams zor durumda
 Uyuşturucu yutan kuryeler!
 'Kış oyunları için kapasite artırıyoruz'
 Aşklarının tek umudu bir bebek!
 Kraliçe rolüyle ikinci büyük ödülü kazandı
 Playboy'un laneti
 Ankara'ya Kızılırmak'tan su
 Atma Necad, din kardeşiyiz!
 Silvan'da da kuş gribi virüsü çıktı
 Bir bankacı daha zimmetten yakalandı
 Eylemde kopya çekti
 Şaşırtan fotoğraf
 İnternetten vurgun yapan çeteye baskın
 Engelli manken basketbolla hayata döndü
 'Erika' faciası mahkemede
 Sevgililer Günü için altın terlik
 Bir ihbar da yıldızlardan
 Putin Arabistan'ı ziyaret eden ilk Rus başkan oldu
 28 milyon dolarlık poz
 Biri özürlü 2 oğlunu öldürüp intihar etti
 Evlatlık alacağı genç öldürdü
 Hemşire kolundaki iğneyle ölü bulundu
 Tabutlardan 400 paket eroin çıktı
 Arabada eşimin yanına otururum
 Okan bana tuzak kurdu
 Dünyanın en iri tavşanı
 İdamda ölmedi şikâyet geri alınınca kurtuldu
 Muş'taki kan davası camide noktalandı
 14 Şubat'a özel reçetesiz Viagra
EMRE AKÖZ
Yemeyen domuz!
Demokrasinin temel hedefi katılımdır:...
HINCAL ULUÇ
Görev, terbiye ve anlama özürlü bir kamu...
Sevgililer günü hediyesi
Sevgililer günü hediyesi
Vestel maçında attığı 4 golle G.Saray'ı sırtlayan Ümit Karan, SABAH'a...
Beşiktaş CASılacak
Beşiktaş CASılacak
Beşiktaş'ın kovduğu Del Bosque için UEFA'nın değil, Spor Tahkim...
Arınç'a "istifa et" baskısı
Köşk'le ilgili yorumlar yapan TBMM Başkanı Arınç'a tepki gösteren CHP...
Büyükanıt 10 bin metrede uyardı
Pazar günü Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ABD gezisini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu