kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Matmazel tatlısı

Malzemeler
*
3 çorba kaşığı un
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 4 su bardağı süt
* 125 gr. margarin
* 1 adet paskalya çöreği
Çikolatalı sos:
*
125 gr. margarin
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 adet yumurta
3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, 5 dakika kavurun. 4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin. Üzeri göz göz olana dek pişirin. 125 gr. margarini ilave edin. Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın. 1 adet paskalya çöreğini küçük parçalara doğrayın. Bir tepsiye dizin. Hazırladığınız karışımı üzerine yayın. Soğumaya bırakın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için margarin, pudraşekeri ve kakaoyu eritin. Ateşten alın. Yumurtayı ilave edin. Mikserle 1 dakika çırpın. Sosu da soğuyan tatlının üzerine dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Tarhunlu somon fırın
Malzemeler
*
2 adet somon fileto
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 adet küçük boy soğan
* 3 çorba kaşığı tarhun (doğranmış)
* 6 çorba kaşığı krema
Isıtılmış yağda balıkların her iki yüzlerini hafif sararıncaya kadar ilk yüzünü 3 dakika, ikinci yüzünü 2 dakika kızartıp, bir fırın kabına yerleştirin. Soğan, iki çorba kaşığı tarhun ve kremayı ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin, üzerine kalan tarhunu serperek servis yapın.

Salata
Malzemeler
*
1 adet yeşil salata
* 6 yaprak ıspanak
* 1 adet domates
* 1 adet kırmızı turp
* 1 adet pancar
* 2 çorba kaşığı mısır
* Dereotu
Sos:
*
2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 çay kaşığı maydanoz
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 adet sarmısak
* 2 çorba kaşığı beyaz peynir
* Kekik
* Tuz
Sosu hazırlamak için, bütün malzemeleri bir kaba koyup, karıştırın. Beyaz peyniri ekleyin. Salata ve ıspanak yapraklarını yıkayın. Kağıt havlunun üzerine alarak, sularını süzün. Domatesi ve turpu dilimleyin. Pancarı soyup, rendeleyin. 1 çorba kaşığı sirke ve 1 adet sarmısakla birlikte 2 dakika soteleyin. Kenara alıp, suyunu süzün. Genişçe bir salata tabağına malzemeleri yerleştirin. Sosunu döküp, karıştırın. Mısır taneleriyle süsleyin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 09-02-2007
 Lezzet güneşi   / 07-02-2007
 Tavuklu krep   / 06-02-2007
 Lezzet Güneşi   / 05-02-2007
 Baharatlı lokma   / 03-02-2007
 Lezzet güneşi   / 31-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 30-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 29-01-2007
 Lezzet güneşi   / 24-01-2007
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 23-01-2007
DİLEK HANİF
Moda haftaları sürüyor
Dünya modası arka arkaya moda...
ÖZAY ŞENDİR
Seray Sever'in tangası
Cumartesi günü istisnasız bütün...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Gündüz kuşağıyla baş başa çıldırmaca
Hıncalım Uluçum...
AYŞE TÜTER
Matmazel tatlısı
Malzemeler
*
3 çorba...
Grip bu yıl Wisconsin taraflarından geldi!
Grip bu yıl Wisconsin taraflarından geldi!
Türkiye grip salgınıyla boğuşuyor. Genellikle Uzakdoğu'dan gelen...
Çocuklarımız obezleşiyor
Çocuklarımız obezleşiyor
Çocukluk ve ergenlik çağı obezitesi (aşırı şişmanlık);...
Dostları Yeliz'i yalnız bırakmadı
Dostları Yeliz'i yalnız bırakmadı
Türk Pop Müziği'nin usta yorumcularından Yeliz, uzun bir aradan sonra...
Spastik çocuklar yararına poz verdi
Spastik çocuklar yararına poz verdi
Şovmen Okan Bayülgen, fotoğrafçı Serkan Şedele tarafından başlatılan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.