kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İnsanların feryadını bu şarkıyla anlattım
İnsanların feryadını bu şarkıyla anlattım
Albüm çıkınca Kenan'dan ayrılacağım
Artık ben de konuşabilirim

İnsanların feryadını bu şarkıyla anlattım

Önümüzdeki aylarda slow bir albüm çıkarmaya hazırlanan rocker görünümlü Sıla Gençoğlu, kendi adıyla aynı olan töre dizisi 'Sıla'nın jenerik vokalini söylüyor. Gençoğlu, "Bu dizinin şarkısının sözlerinde insanların isyanı ve feryadı olmalıydı ve ben de bunu yansıtmaya çalıştım" diyor.

Müzik piyasasında adını yaklaşık 7 yıl önce Kenan Doğulu'nun vokalisti olarak duyuran Sıla Gençoğlu, 'Sıla' dizisinin jenerik vokalini seslendirerek rüştünü ispatladı. 'Can Perperişan' adlı şarkının sözlerini Sezen Aksu ile yazan Gençoğlu, "Bu piyasada yaptığım işlerle yer almak istiyorum. Bir ömür boyu şarkı yazmak, beste yapmak ve bunu onbinlerle beraber söylemek istiyorum" diyor. 3.5 yıldır albüm hazırlıkları yapan Gençoğlu, yakın zamanda müzik listelerini altüst etmeye hazırlanıyor. Kendini her anlamda yeterli bulan müzisyen, "Her sabah güne farklı melodi ve ritimle başlıyorum" diyor.

* Tanınmanızı sağlayan 'Sıla' dizisindeki 'Can Perperişan' şarkısını niye siz seslendirdiniz?
Gül Oğuz'la tanışıklığımız eskiye dayanıyor. Bu projeden haberim vardı. Böyle bir şarkı aradığını söyleyince "Ben yaparım" dedim. "İyi o zaman yap bakalım" dedi. Ben de yaptım ve oldu galiba. (gülüyor)

İKİ ŞARKIYI BİRLEŞTİRDİK
* 'Can Perperişan'ın söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait değil mi?
Aslında dizinin müziklerini Can Hatipoğlu ve Murat Tunalı yapıyor. Benim dizinin müzikleriyle alakam yok! Gül Oğuz 'Can Perperişan' gibi bir parça arıyordu; biraz acılı ve sancılı. Mevzuyu birazcık destekleyecek bir şarkı. Senaryoyu baştan sona okudum; içim burkuldu. Ama hikayenin aslı yıllardır yaşanıyor Doğu'da. Ben de insanların isyan ve feryatlarını şarkının sözlerinde yansıtmaya çalıştım, 'Can Perperişan'ı yazdım; söz ve müziği benim. Akabinde Sezen Aksu etkilenmiş dizinin hikayesinden ve "Ben de bir şarkı yazmak istiyorum" demiş. O da 'Töre'yi yazdı. Sonra biz 'Can Perperişan'la 'Töre'yi birleştirdik. Ben de seslendirdim.

* Ve bu dizinin jenerik vokaliyle tanındınız...
Bu birazcık algıda seçicilikle alakalı. Ben sahne gerisindeydim. İnsanlar sahnede şarkıcıyı dinlerken ona odaklanır ve arkadaki orkestra elemanlarını çok fazla seçmez, ancak tanımanız lazım.

* 'Sıla' gibi iyi bir projede yer almak iyi deneyim olsa gerek. Albüm çıkmadan sesiniz tanındı...
Kesinlikle benim için artı bir durum, özellikle günümüzde...

* Albüm hazırlıkları nasıl gidiyor, ne zaman çıkacak?
Tamamlanmak üzere. Çok fazla bir işimiz kalmadı aslında. 3.5 senedir çalışıyoruz Ozan Doğulu prodüktörlüğünde. Biz biraz da ince eleyip sık dokuduk. Kılı kırk yararak ilerlediğimiz için, hem sindirerek hem de her geçen gün biraz daha beslenerek devam ettik çalışmalarımıza. Türk pop müziğinde önemli insanlarla bir araya geldik. Ne zaman içimize sinecek, 'bu proje tamamdır' diyeceğiz, o zaman çıkacak albüm. Mayıs, belki haziran olabilir.

* Albümde kimlerle çalıştınız?
Şarkıların tüm sözleri benim. Bestelerin de birçoğu benim. Efe Bahadır'la ortak bestelerimiz de var. Ayrıca Ozan'ın (Doğulu) da yaptığı bir beste var. Aranjeler; Ozan Doğulu, Murat Yeter, Nedim Boğacan, Efe Bahadır, Mustafa Ceceli'ye ait.

* Sizin tarzınız ne peki?
Aslında insanlar dinlediği zaman anlayacaklar. Çünkü artık bir tarz oturtmak çok zor. Çünkü popüler müzik kavramı o kadar çok etrafımızı sardı ki... Belki de pop müzik birazcık dejenere olduğu için hakiki pop müzik anlamını yitirdi. Aslında ben pop müzik yapıyorum ama içinde bir sürü çeşitlemeler var. Her sabah farklı uyanıyorum ve içimde bir sürü melodi oluyor. Pop Rock da var albümde, pop da, Ege ezgilerini taşıyan şarkı da... Genel olarak slow ağırlıklı diyebiliriz.

GÜZELLİK SATIŞI ETKİLER
* Ses renginizi bilemem ama saçınız ve boynunuzdaki o güzel dövme biraz marjinal bir hava vermiş, sanki rocker gibisiniz...
Herkes öyle düşünüyor fakat ben rock değil, slow severim. Aslında her şarkıcının içinde biraz rocker'lık vardır ama benim tarzım bu değil. Zaten biraz melankolik biri olduğum için, içimde yaşamayı severim.

* Neden melankolik?
Öyleyimdir. Ben biraz acı, sancı severim. Duygusallık da olunca serde... Genel olarak, hayatta yaşadıklarımız ya da benim yaşadıklarıma bakınca, insanlara bir vuruyorsa veya teğet geçiyorsa beni çizip geçiyor. Çok hassasımdır. Mutluluğu da dibine kadar yaşarım mutsuzluğu da...

* Sizce güzelliğiniz albüm çıktığında satışlara yansır mı?
Muhakkak artı getirecektir. Çünkü dünya piyasasında da artık bu iş böyle oldu. Yani artık her şeyiyle total olarak şarkıcı olmak var. Fiziğin de düzgün olacak, iyi de şarkı söyleyeceksin, yeteneğin varsa şarkı da yazacaksın, işin mutfağına da gireceksin, dans da edeceksin, iyi de giyineceksin, güzel de konuşacaksın...

ZEYNEP ALKAN - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Erkeklerin seks itirafları
 Taca çıkmış futbol topu olmak istemem
 İnsanların feryadını bu şarkıyla anlattım
Turkish Cindy daha güzel!
Turkish Cindy daha güzel!
Dünyaca Ralph Lauren markasının çekimleri için şu sıralar New York'ta...
Akkaya ex aşkını eşiyle gördü sinirlerine hakim olamadı!
Akkaya ex aşkını eşiyle gördü sinirlerine hakim olamadı!
Selin Toktay ve eşi Ali Rıza Özderici eski aşklarıyla pişti oldu.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.