kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kültür birikimimi bu defile ile ortaya koyacağım
Kültür birikimimi bu defile ile ortaya koyacağım
Herkes haute couture giymesin
Mahmutpaşa'da da tişörte ay-yıldız konuyor!
Ben diş doktoruyum diyor muyum!

Kültür birikimimi bu defile ile ortaya koyacağım

27 Şubat'ta gerçekleştireceği 'Vural Gökçaylı-Perspective' adlı defilesi ile tüm koleksiyonlarından bir karma sergileyecek olan ünlü modacı: Gelir, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu'na kalacak. Bu çalışmayı eşimin de mücadele ettiği meme kanserine dikkat çekmek için yapıyorum.

Ünlü modacı Vural Gökçaylı, 27 Şubat'ta Conrad Otel'de gerçekleştireceği çok özel bir defile ile 1970'lerden günümüze oluşturduğu tüm koleksiyonlarının bir karmasını sergileyecek. Ünlü modacının "Kültür birikimimi aktarmak, yaşam tarzımı göstermek istedim" diye özetlediği 'Vural Gökçaylı-Perspective' adlı defilenin bir diğer özelliği ise defilenin 'Avon'la Sağlığa Yolculuk Projesi' kapsamında gerçekleşerek, bütün gelirinin bağışlanacak olması... Biletix üzerinden satışa sunulacak defile biletlerinden ve açık artırmadan elde edilecek gelir; meme kanseri konusunda kadınlara teşhis ve tedavi aşamalarında destek olmayı hedefleyen 'Avon'la Sağlığa Yolculuk Fonu' kapsamında kullanılmak üzere Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu'na aktarılacak...

*
Avon'la Sağlığa Yolculuk projesi kapsamında vereceğiniz defilenin en önemli özelliği nedir? Bu çalışma meme kanseri için yaptığım bir şey. Eşim de bu hastalığı geçirdiği için biz bu konuyu misyon edindik. Erken teşhisin önemi çok büyük. Bunu insanlara anlatmak herkesin vazifesi. Ben de bize düşen vazifeyi yaptığımıza inanıyorum. Pembe bir elbise var, açık artırma ile satılacak. Onu satıp bir makine alacaklar... Zaten bilet satışının gelirini de projeye bırakıyorum. Ben bu projenin içinde bir bedel almadan varım.

MODA MUTLU BİR AZINLIĞA AİT!

* Sergileyeceğiniz koleksiyonun özelliği nedir peki? Karma bir defile sunacağım. 2006 yılında yaptığım ve 68 olaylarının yaşandığı dönemi ele alan son defilemden parçalar olacak. Geçen yıl yaptığımız '12 Elbise 12 Sanatçı' defilesinden parçalar da yer alacak. Bu defilede kültür birikimimi aktarmak istedim, yaşam tarzımı göstermek istedim... Yabancı gazeteciler bana "Türkiye'de haute couture yapıyorsunuz, kim giyiyor bunları, biz sokağa indiğimiz zaman şık insan görmüyoruz, Avrupalı gibi giyinen de pek görmüyoruz" diyorlar. Evimde bir davet vermiştim, o zaman da dediler ki, "Suudi Arabistan'da da böyledir, sarayda muhteşem davetler olur, sokaktakiler başka giyinir." Çok ağrıma gitti. Ne yaparsanız yapın kimseye yaranamıyorsunuz!

* Modanın gücüne inanmıyor musunuz? Modanın gücü var tabii, insanlara bir yön vermek... Zaman zaman bir psikoloğun yapamadığını, bir moda tasarımcısı bir müşterisiyle arasındaki diyalogla onu mutlu kılarak, ona yeni bir çehre kazandırarak verebilir. Yalnız moda; Türkiye'de mutlu bir azınlığın hayatında var. Ama nasıl ki çatal-bıçak kullanmasını öğreniyorsak, modayı da kullanmasını öğrenmemiz, öğretmemiz gerekiyor.

İŞ KAZASINA ASLA İNANMIYORUM

* Dekoltenin sınırı ne olmalı sizce? Gizemden yana mısınız, yoksa dikkat çeken dekolteden mi? Çıplak kadın mı bir erkeği daha çok tahrik eder, çok güzel giyinmiş bir kadın mı diye sorarsanız; giyinmiş bir kadın derim. Ben çıplak bir kadını iğrenç bulurum. Modada her zaman cinsellik vardır ama teşhircilik yoktur. İş kazası gibi şeylere de inanmıyorum! Bazı sansasyonel mankenler var, bir kere kuliste yakaladım; askıyı kopardı, göğsünü dışarı çıkardı! Bir daha o tür mankenle çalışmadım, çalışmam!

* Vural Gökçaylı'nın anlattığı ve yakalamayı hedeflediği nasıl bir kadın? En güzel modelinizin hep eşiniz Meral Gökçaylı olması bu sorunun cevabı mı? Eşim çok iyi taşır giydiği elbiseyi. Yaptığım kreasyonları 15-20 sene yalnızca onu düşünerek yaptım. Mankenlerin boyları şimdi 1.80. O yüzden kreasyonumu başka manken üzerinde yaparım ama bantta Meral vardır. Gönlümdeki kadın imajı ise; biraz çocuksu, güzel, zarif, elegan, kıyafeti iyi taşıyan ve vamp kadın!

SEZEN BAŞARAN-Fotoğraf: Korkut KALAYCI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kültür birikimimi bu defile ile ortaya koyacağım
 Starlığın temel şartı kafadan çatlak olmak
 Aşk hastalığının ilaçla tedavisi artık mümkün!
 2 yıl boyunca silinmeyen kalıcı makyaj
 14 Şubat'ta evi mumla donatacak
 İkinci film için hazır
 Aşkları çabuk bitti
 Carrey'nin evlenmeye hiç niyeti yokmuş
ELVAN DEMİRKAN
Aşk mı yoksa kontrol hırsı mı?
Bu hafta Amerika'da en...
Ne para ne de kıyafet seksten vazgeçiremez
Ne para ne de kıyafet seksten vazgeçiremez
Moda ve sahne dünyasının ünlüleri "Sekssiz bir hayata hayır" dedi:...
Doktoru izin verirse Surinam'a gidecek!
Doktoru izin verirse Surinam'a gidecek!
Geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçirerek, kalça kemiği kırılan ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.