kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
dvd ekranı
dvd ekranı

The Sentinel / Fedai Film: * * * / DVD ekstralar: * * * *
Başlangıç sahnesiyle birlikte izleyiciyi teslim alan bir gerilim filmi, dört başı mamur bir 'felakete doğru geriye sayım' heyecanı. Pete Garrison (Michael Douglas) ABD başkanını korumakla görevli gizli servis elemanlarının en tecrübelisi. Bir gün eski bir muhbir arıyor ve başkanın öldürülmesi için düğmeye basıldığını, suikastin an meselesi olduğunu anlatıyor. Plan ortaya çıkınca, her şey gizli servis içinde çalışan bir köstebeğin varlığına işaret ediyor. Pete'in bir de yasak ilişkisi var. Ve soruşturma tamamen Pete'e dönüyor. Artık gerisi kaçma ve kovalamadır. Masum Pete arkadaşlarından canını kurtarmaya çalışırken, öte yandan da komployu boşa çıkarmaya çabalamaktadır. 24'ün başyıldızı Kiefer Sutherland'in de bolca adrenalin kattığı filmde her oyuncu formunda. Ekstralar da dolgun.

Les Possedes / Ecinniler Film: * * * * DVD ekstralar: * *
Büyük usta Andrzej Wajda'nın son dönem filmlerinden biri. Dostoyevski'nin ölümsüz yapıtı Ecinniler'in aslına sadık kalmaya çaba gösterilmiş görkemli ve güncele atıflarla dolu uyarlaması. Aslında Wajda'nın yapıtlarının çoğunda ağırlığını hissettiren 'devrim ve şiddetle muhasebe' teması özellikle Danton ve bunda iyice merkezde. Jean Claude- Carriere ve Agnieszka Holland gibi iki senaryo ustasının ürünü olan öykünün ağırlık noktasında, düzeni yıkmak için planlar yapan gözü dönmüş bir yeraltı örgütünün lideri Piyotr ve örgütten kopmaya çalışan matbaa işçisi Piyotr var. Isabelle Huppert ve Omar Sharif'in yanı sıra Lambert Wilson da çok başarılı. Kapak cezbedici değil ama aldanma olmasın: Wajda her zaman koleksiyonlarda yer almalı.

Romance and Cigarettes / Aşk ve Sigara Film: * * * DVD ekstralar: Yok
Geçen yılki İstanbul Film Festivali'nde en çok izleyici toplayan film, sıkı aktör John Turturro'nun üçüncü yönetmenlik ürünü. Filmde ağırlıklı bir ekip de var: Sopranos'un baş aktörü James Gandolfini, Susan Sarandon, Steve Buscemi ve Christopher Walken, ayrıca da Kate Winslett. Eh, iyi aktör olunca filminize kendiniz kadar iyi arkadaşlarınız kolayca gelir. Bu bir sadakatsizlik öyküsü. Komedi tadında. İnşaat işçisi Nick üç çocuklu karısı ve kızıl saçlı Tula'nın arasında sıkışmış, yolunu yitirmiştir. Yavaş yavaş gerçeğin içine doğru sürüklenmeye başlarken gerçek aşkın renklerini görmeye, sesini duymaya başlayacaktır. Enfes oyunlar, hareketli replikler. Boşuna ilgi görmediğini kanıtlayan bir film.

Entourage Sezon 2 / Süperstar Sezon 2 Film: * * * DVD ekstralar: * * *
İlki iki diske sığmıştı, bu kez üç diskte toplam yedi saati bulan 14 bölüm var. Akışkanlığı, renkli tipleri, sürükleyici kurgusuyla geçen bu dizinin her sezonu burada çıkmalı diye düşünüyorum. Yeni maceralar için Vincent ve 'tayfasının' Hollywood dışına (mesela New York'a) gitmesi evet iyi bir fikir olmuş. Hugh Hefner ve James Cameron gibi 'baba' isimlerin de küçük rollerle diziye renk kattığını eklemek gerek. Neler mi oluyor bu defa? Anlatmakla bitmez. Kendinizi çok hareketli bir sezon paketine hazırlayın. Maalesef ekstralar yetersiz. Eh, gelecek sezona!

Yavuz Baydar

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bir hatırlama sergisi
 Şamanların diliyle Cengiz Han operası
 Çikolatanın Kare As'ı
 Beyoğlu Belediye Başkanı beni aradı
 Çayınızı hep aynı sıcaklıkta içebilirsiniz
 Empire sunar
 FHM'in 100'ü gülüyor!
 Tasarım sorun çözer!
 Beyoğlu Belediye Başkanı hangi ressamı, niye kızdırdı?
 Hayalet Avcıları'nın arabası satılık!
 Lüks 4X4'lerin Kare As'ı
 Uzak hayatları yakınlaştırdı
 Sanatçılar tepki veriyor
 Çağdaş sanata geleneksel altyapı
 Modernist ressam Peter Halley'e ilgi giderek artıyor
 Erkek berberlerinin Kare As'ı
 Küçük, hoş ve sıcak detaylar
 Emre bir laf etti, hayatı kaydı
 Türk ressamlar taklitçi mi?
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Türkler'in tarihinden kesitler
Bütün dünyayı dolaştıktan...
Dereden 7 ceset daha çıkarıldı... 9 ölü
Dereden 7 ceset daha çıkarıldı... 9 ölü
Şanlıurfa'da işçileri taşıyan kamyonun dereye uçmasıyla 2 ceset...
Eski MİT'çinin Çakıcı pişmanlığı
Eski MİT'çinin Çakıcı pişmanlığı
MİT'in eski Yurtdışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş, NTV'de,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.