kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Biz ticarethane değiliz ama seyirci bizim için önemli
Biz ticarethane değiliz ama seyirci bizim için önemli
Dünyaca ünlü isimler burada sahne almalı!

Biz ticarethane değiliz ama seyirci bizim için önemli

İstanbul'un kültür sanat yaşamına yön veren İş Sanat'ın direktörü Meriç Soylu "Hayalim her gösterimizde 800 kişiyi toplayabilmek" diyor ve ekliyor: İş Sanat ticarethane değil ama seyirci sayısı da bizim için önemli. Çünkü bu sayı yaptığımız işe ilginin bir kanıtı....

Türkiye'nin en gözde kültür-sanat etkinliklerine evsahipliği yapan İş Sanat'ın başına geçtiğimiz yıl F. Meriç Soylu getirildi. Bu göreve getirilmeden önce İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nda çalışan Soylu, bir yılda İş Sanat Kültür Merkezi yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. Aralık ayında Nilüfer'in verdiği akustik konserle dikkatleri bir kez daha üstüne çeken, yurtdışında dünyaca ünlü Charlie Haden Liberatioun Music Orchestrası'nın İstanbul'da konser vermesine vesile olan Soylu ile konuştuk. Soylu, İş Sanat'ın seçtiği ve yetiştirdiği 3 öğrenciden, gerçekleştirmek istedikleri çocuk tiyatrosundan ve hayallerinden bahsetti. Soylu'nun en büyük hayali, düzenledikleri her etkinlikte 800 kişiyi birarada görmek...

*
Yöneticiliği devraldıktan sonra İş Sanat'ta neler değişti? İş Sanat'taki icraatlarınızı biraz anlatır mısınız?
İcraat yapmak amacıyla yola çıkmadık işin açıkçası. Ben yönetmen olduğumdan beri değişen bir şey olmadı. Ancak geçen seneden planlanan; İş Sanat'ın, seçmeler sonucu belirleyip burs verdiği 3 öğrenciyi kapsayan ustalık sınıfı, çalışmalarını ilk kez bu sene gerçekleştirdi. İşte o 3 kişinin tüm masraflarını biz karşıladık. Bu 3 öğrenci, dünyaca ünlü piyano ustası Alexeev tarafından verilen çalışmalara katıldı. Gençlere fırsatlar tanımaya devam etmeyi hedefliyoruz.

İŞ SANAT'A ÖZEL PROJELER LAZIM

* İş Sanat'ta düzenlenecek etkinlikleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Tekrarlanmamış olmasına dikkat ediyoruz. Daha önce salonumuza davet ettiğimiz sanatçıları tekrar çağırabiliyoruz ama o durumda ya yeni albümleri çıkmış olmalı ya da daha önce biraraya gelmedikleri sanatçılarla ortak proje içinde olmalılar. İş Sanat için özel oluşturulmuş projeler tercihimiz... Aralık'taki Nilüfer konseri, buna iyi bir örnek. Akustik bir konserdi ve İş Sanat için özel hazırlanmıştı.

* 'Ticari kaygımız yok, sadece beğenilmek istiyoruz' diyorsunuz ama sadece beğenilmek kavramıyla nasıl yürüyor işler?
İş Sanat bir ticarethane değil, yani para kazanmak ve işletmek mantığıyla kurulmadı. İş Sanat, İş Bankası'nın kültür ve sanata desteğinin bir sonucu olarak kurulan bir kültür sanat merkezi... Elbette bilet geliri önemsiz değil. İş Sanat'taki etkinlikleri yapabilmek için bütçenin bir kısmı da bilet gelirinden oluşuyor. O ne kadar yüksekse bizim için o kadar iyi; ama amacımız, yola çıkışımız ticari kaygılardan kaynaklanmıyor. Bilet satışı bize seyirci sayısını da veriyor ki, bu da bizim için yaptığımız işin ne kadar ilgi gördüğünün bir göstergesi. İfade etmek ve vurgulamak istediğim İş Bankası'nın İş Sanat'taki etkinlikleri yaparkenki amacının para kazanmak değil, kültür sanat adına edindiği bir misyonu yerine getirmek olduğuydu.

ÇOCUK TİYATROSU DA OLMALI

* Şimdiye dek düzenlemek istediğiniz ama gerçekleştiremediğiniz bir etkinlik var mı?
Çocuklar için daha fazla etkinlik yapmak istiyoruz. Bu konuda bir boşluk olduğunun farkındayız. İş Sanat'ta çocuk tiyatrosu olmasını çok isterdim. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor.

* İş Sanat'ın varolmasında Türkiye İş Bankası'nın katkısı ne kadar?
İş Bankası, İş Sanat'ın kurucusu ve İş Sanat'ın var olmasının salt kaynağı. İş Sanat, İş Bankası'nın kültüre katkıda bulunmak için başlattığı bir girişimin sonucu. İş Bankası olmadan İş Sanat düşünülemez.

* Hayalinizdeki İş Sanat'ı anlatır mısınız?
Aslında hayalimdeki İş Sanat'ın içindeyim. İsteğim İş Sanat'ın çizgisini korumak... Hayalim; yaptığımız tüm konserlerin tamamen dolu salonlarda dinlenir, seyredilir olduğunu görmek. Ben eminim ki; yaptığımız her konser, dans gösterisi, tiyatro oyunu için koskoca İstanbul'da salonu dolduracak 800 kişi mutlaka var. Bu nedenle bir gün hayalimin hayal olmaktan çıkacağı ile ilgili de umudum var.

ASLI ÖRNEK - GÜNAYDIN

DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
 Biz ticarethane değiliz ama seyirci bizim için önemli
 'Podyum'daki bir karakter gerçek!
 Kenya'ya dair ne ararsan bu sergide fazlasıyla var!
 Mısırlı Ahmet yarın Babylon'da olacak
 Malt ilk konserini perşembe verecek
 'Aşk ve Hüzün'le Ferhat Göçer BKM'de
 Kadınlar Yunan Mitolojisi'nden fırlıyor
 China Soul yoğun istek üzerine yine TİM'de!
 Yeni Baskılar
 Anadolu Ateşi yeniden fitillendi
Türkiye'ye gelecek bir taşla iki kuş vuracak
Türkiye'ye gelecek bir taşla iki kuş vuracak
Ünlü aktör Robert De Niro'nun mart ayında İstanbul'a gelmesi...
Ela son anda kurtuldu
Ela son anda kurtuldu
atv'nin 'kaliteli' yarışması 'Profesyonel'de önceki gece heyecan...
'Boşa geçmedi hayat, buna da şükür' demişti
Türk siyasetine damga vuran İsmail Cem, akciğer kanseri nedeniyle...
Yılbaşı heyecanı
Bu sene 31 Aralık'ta ilginç bir tesadüf yaşanıyor ve Kurban Bayramı...
Kış hastalıkları
Üst solunum yolu enfeksiyonları tehlikeli mi? Zatürreenin ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.