kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
SMS:
4122-BP MESAJ
 
'Hocam ben size Moliere'den bir bölüm canlandırsam?'
Tiyatro aşkıyla yananlara
Bu gece evdeyim

'Hocam ben size Moliere'den bir bölüm canlandırsam?'

Başına balkabağı geçirmiş. Moliereoynamış. Böyle başlamış serüven. Gizli gittiği tiyatro kursları hayatının anlamı oluvermiş

Onu tanıdığımda karmakarışık hisler içindeydim. Hani bazen "Bedenim burada aklım başka yerde," deriz ya o cinsten. Neden sonra karşımda bıcır bıcır konuşan hayatını, tiyatroya olan aşkını, nasıl ailesine kafa tuttuğunu anlatan kadını fark ettim. Ethel Mulinas Araf. Onun hikayesini anlatacağım bugün. Karmakarışık düşüncelerden bir an bile olsa beni ayırmayı başaran görünüşü kadar yüreği de kocaman kadından bahsedeceğim. Yazıyı okuyunca neden pazar konusu olduğunu anlayacaksınız, 'Hayallerinin peşinden git' sloganını gerçekleştirenlerden biri olduğunu fark edeceksiniz.

TİYATRO AŞKI İLE DOLU
Ethel kendi deyimiyle babasının saçlarını ağartarak 1973 yılında dünyaya gelmiş. Önce Sainte-Pulcherie ortaokulu ardından Saint Benoit Lisesi'nde okumuş. İşletme ve İnsan Kaynakları yönetimi konusunda yüksek lisans yapınca babası "Hadi bakalım, inşaat boyaları üreten aile şirketinde çalışmaya başla," diye buyurmuş. Ethel de hiç istememesine rağmen, baba sözü dinlemiş. Ama onun aklı, yüreği, vücudunun her hücresi tiyatro aşkıyla doluymuş. "Peki niye tiyatro?" diye soruverdim birdenbire. Gözlerini açarak şaşkın bir bakışla "Bilemiyorum," dedi. "Ortaokulda Fransızca dersinden başarılı olamayınca hocama Moliere'den bir bölüm canlandırmayı teklif ettim. Bir balkabağının içini oyup başıma geçirdiğim an başlamıştı galiba tiyatro sevgisi. Aşık oldum sahneye, canlandırmaya, yaratmaya. Tüm aşklarım gibi benden bir parça oldu." Ethel, üniversiteye hazırlanırken bir taraftan da gizli gizli tiyatro kursuna gitmiş. Aile konservatuarda okumasına izin vermediği için amatör tiyatrolarda rol almış. Sonra bir gün şans kapıyı çalmış.... Çalmış ama babasının da tek kaşı hafifçe yukarıya kalkmış. Endişe mendişe dinlememiş bu sefer Ethel. "Dünya karşıma çıksa yine bu işi yapacağım," diye adım atmış Fenerbahçe Tiyatrosu'na. "Bir gün Şehir Tiyatroları yönetmenlerinden Can Doğan kendi yazdığı oyununun kahramanını bana emanet etti. O ve Gülen İpek Abalı ile iki ay çalıştık. Fenerbahçe Tiyatrosu'nda 80 dakika sahnede tek başıma oynadım. İlk gece kuliste sanki sadece kalp atışlarım duyuluyordu. O geceden sonra ne yaptıysam babam hep arkamda oldu. Her oyundan sonra göz yaşları içinde kutladı beni." Etel profesyonel olarak sahneye çıktıktan sonra önce bir ajansa kaydolmuş ardından ilk kamera deneyimini Med Yapım sayesinde yaşamış. Çat Kapı dizisinde ufak bir rol onu Med Yapım Akademi'ye sürüklemiş ve usta oyuncu Haldun Dormen ile tanışmış. Dormen bu, yetenek görürse bırakır mı? Ses eğitimleri, şan, oyunculuk dersleri, diksiyon derken yepyeni bir Etel çıkmış ortaya. Bu aralar Med Yapım Akademi öğrencileri harıl harıl Haldun Dormen'in yazdığı Amphytrion isimli oyuna çalışıyor. Ethel, Bromia isimli karakteri canlandıracak. Durun daha bitmedi hepimizin şarkılarını ezbere bildiğimiz Hisseli Harikalar Kumpanyası bu yaz tekrar sahnelere dönüyor. Etel'in orada da rolü var. Ethel hayallerinin peşinden öylesine gitmiş ki, babasını kandırdıktan sonra iş kocayı ikna etmeye gelince, "Hadi demiş, gel sen de tiyatroya bulaş ucundan."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tek gecelik bir aşk!   / 28-01-2007
 Ermeni adam mı öldürülmüş!   / 21-01-2007
 İkinci kadın aileden sayılmaz   / 14-01-2007
 Hayatınızı çalmasına izin vermeyin   / 07-01-2007
 'Hocam ben size Moliere'den bir bölüm canlandırsam?'   / 31-12-2006
 Ölmez de sağ kalırsanız depresyondan kurtulacaksınız   / 24-12-2006
 Yüreğim kürek kürek ateş dolu   / 17-12-2006
 'Hepinize çok çok kızdığım için yazıyorum'   / 10-12-2006
 Yılbaşında ajanda yerine   / 03-12-2006
 Kan grubunuz 0 ise sakın ekmek yemeyin!   / 26-11-2006
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
90 yaşında su kayağı yapmak isteyenler için
Ne yalan...
KAZIM KANAT
Her seher bir gül açar...
Hayatın renkleri içinde hiç...
ÖNCEL ÖZİÇER
Oscar goes tooooo!
Biriyle tanışırsın. İlk elektrik...
ATİLLA DORSAY
'Azınlıklardan korkmak niye?'
Türk medyasının Ermeni...
Zor sınıfın çalışkan çocuğu
Zor sınıfın çalışkan çocuğu
S Max'i kullanmak keyifli. İçinde iyi hissediyorsunuz. Sürati de pek...
Suudilerden sonra en çok iş jeti Türkiye'de
Suudilerden sonra en çok iş jeti Türkiye'de
Türkiye'deki özel sektörde 48, devlette 24 olmak üzere toplam iş jeti...
Seksin saati olur mu?
Psikolog Elif Orhon ve Psikolog Dr. Mualla Oktay seks için en iyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.