kapat
   
02 Şubat 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Samsun'da 4 polis açığa alındı

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4 emniyet mensubu görevden uzaklaştırılırken, İl Jandarma Komutanlığında görevli 4 jandarma personelinin de görev yerlerinin değiştirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Hrant Dink'in öldürülmesi sonrasında meydana gelen gelişmeler ile ortaya atılan iddiaları araştırmak üzere görevlendirilen mülkiye müfettişlerinin raporu sonucunda, Samsun İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 4 emniyet mensubu görevinden uzaklaştırıldı.

JANDARMA'DA
4 PERSONELİN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ


Ayrıca, Samsun İl Jandarma Komutanlığında görev yapan 4 jandarma personeli hakkında da yasal işlem yapılması için mülkiye müfettişlerince Jandarma Genel Komutanlığına yazı yazıldığı, Jandarma Genel Komutanlığının, ilk etapta söz konusu 4 personelin görev yerlerini değiştirdiği bildirildi.

İSİMLER AÇIKLANDI!

İçişleri Bakanlığı, Samsun'da görevden uzaklaştırılan 4 polis ve görev yerleri değiştirilen 4 jandarmanın isimlerini açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Samsun'da güvenlik güçleri tarafından yakalanması sonrası görüntülerinin çekilmesi ve bu görüntülerin basın yayın organlarına dağıtılmasına ilişkin bakanlıkça inceleme yapmak üzere görevlendirilen mülkiye başmüfettişi tarafından Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili Metin Balta, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde komiser Ahmet Çetiner ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde polis memuru İsmail Türk'ün 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili hükümlerince görevlerinden uzaklaştırıldıkları belirtildi.

Açıklamada, olayda sorumlulukları tespit edilen Samsun İl Jandarma
Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Yüksel Avan, BÖF Unsur Komutanı Jandarma Kıdemli Üstçavuş Soner Turan, Olay Yeri İnceleme Timi Fotoğrafçısı Uzman Jandarma Çavuş Savaş Öner ve İstihbarat Şube Personeli Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz haklarında ''Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu'' hükümleri çerçevesinde gerekli yasal işlem yapılması için müfettişlerce Jandarma Genel Komutanlığına talepte bulunulduğu kaydedilerek, Jandarma Genel
Komutanlığınca bu görevliler hakkında yasal işlemlere başlandığı, ilk etapta görev yerlerinin değiştirildiği bildirildi.

Açıklamada, ayrıca olaya adları karışan tüm ilgililer hakkında disiplin ve
adli işlemlerin devam ettiği kaydedildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çekilen görüntüleriyle ilgili 3 ayrı soruşturma başlattı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Jandarma ve Emniyet'ten Ogün Samast'ın yakalanmasında görev alan personelin isim listesini istedi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, olayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Başsavcı Gökçınar, polisin ve jandarmanın sürdürdüğü başarılı operasyon sonrası yakalanan zanlının, arkasında Türk bayrağı olan fotoğrafları bazı yayın kuruluşlarında yayınlanması üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi.

Gökçınar, "Dün akşam yine basında yer alan söz konusu incelemeyle ilgili fotoğraf, kaset görüntüsü ile başka bir boyut kazandı. Yayıncı kuruluştan görüntü kasetini talep ettik. Suç tipi yeniden değerlendirilecek. 'Suç ve suçluyu övme', 'görevi ihmal' ve 'hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal' suçlarından soruşturma başlattık" dedi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çekilen görüntülerde yer alan polis ve jandarma mensupları ile o an orada bulunanların listesi ellerine ulaştığında, söz konusu şahısların ifadelerine başvurulacağını ifade eden Gökçınar, "Neden böyle bir görüntü çekildi, hiçbir fikrim yok. Bu konuda Adalet Bakanımıza sık sık bilgi veriyorum. Görüntülerde yer alan polis ve jandarma mensupları hakkında 'görevi ihmal' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 215. maddesi gereği 2 yıla kadar, yine aynı personelin 'suç ve suçluyu övme' suçundan TCK'nın 257. maddesi gereği 1 yıldan 3 yıla kadar ve görüntüyü dışarı sızdıranlar için ise 'hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal' suçundan TCK'nın 285. maddesi gereği 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak." diye konuştu.

AJANSLAR

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Gül: Çok üzücü, çok ayıp, çok yanlış
 Yasin Hayal de orada mıydı?
 Fotoğraf skandalında ortalık tozduman
 Pamuk kaçtı
 TGRT'de 'görüntü' depremi
 Adnan Hoca Fransa'yı karıştırdı!
 İstihbaratçılar aranıyor!
 Tetikçiyle kol kola poz
 17 ihbardan sadece biri İstanbul'a geldi
 Savaş gemileri heyecan yarattı
 "PKK'yı Türkiye yarattı"
 İpekçi'ye 28'inci veda çiçeği
 Komisyonda 'dindarlık' gerginliği
 Şemdinli dosyası Yargıtay 9.Daire'de
 Papa görüntüleri için TRT'ye soruşturma
 "Havaalanı benim" dedi, AİHM'ye gitti
 Özel Kuvvetler'de yolsuzluk davası
 Mağden 'Kurtlar Vadisi' davasından beraat etti
 Öğrencilerin yüzde 86'sı TV izlemeyi seviyor
 Güneydoğu baroları: 301 kalksın
YILMAZ ÖZDİL
Uçun ey ahali!
Kravat sevmem....
ERGUN BABAHAN
Kıbrıs'ta son durum
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti...
MEHMET BARLAS
Demokrasi gibi derin devlet de Türk icadı...
UMUR TALU
Evet, gerçek nedir!
Yine zor bir olayı, anlatması dahi...
FATİH ALTAYLI
Pamuk kaçtı
Önceki gün ilginç bir haber aldım.
ERDAL ŞAFAK
Yakın geçmiş
Rauf Denktaş'ı sevenlerin...
'Tahran haritadan silinir'
Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, diyalogdan yana olan tavrını değiştirdi...
Polis ikinci kez Blair'i sorgulamış
İngiliz polisinin, işadamlarına bağış karşılığı asalet unvanı...
-14 derecede futbol dondu
-14 derecede futbol dondu
G.Saray'ın Kayseri'de Erciyes ile oynadığı kupa çeyrek finalinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu