kapat
   
02 Şubat 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fotoğraf skandalında ortalık tozduman

Gazeteci yazar Hrant Dink suikasti zanlısı Ogün Samast'ın yakalanması sonrasında jandarmalar ve polis şefi ile kol kola bayraklı fotoğraf çekilmesiyle ilgili Jandarma ve Emniyet'ten açıklama geldi.

JANDARMA: BASINA SIZDIRILMASI KASITLI

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ın fotoğraf ve görüntülerinin jandarma karakolunda çekilmediği yinelendi.

"EMNİYET'İN ÇAY OCAĞINDA ÇEKİLDİ"

Samsun'da incelemelerine devam eden İçişleri Bakanlığı müfettişlerince tanzim edilen ''tespit ve beyan tutanağı''nda da televizyonda yayınlanan görüntülerin Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü çay ocağında çekildiğinin açıkça belirtildiği kaydedilen açıklamada, ''Müfettişlerce tespit ve beyan tutanağının düzenlenmesinden hemen sonra görüntülerin kaynak belirtilmeden ve jandarma karakolunda çekildiği ifade edilerek TGRT televizyon kanalına servis edilmesi, bu tertibin arkasında olanların niyet ve maksatlarını göstermesi açısından son derece düşündürücü ve endişe vericidir'' denildi.

"TGRT'YE
SERVİS EDİLMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ"


Yazılı açıklamada, 1 Şubat 2007 günü (dün) saat 18.30'dan itibaren, önce TGRT televizyonu, takiben diğer bazı televizyon kanallarında, Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın poster haline getirilerek kamuoyuna yansıtılan görüntülerinin, Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki Jandarma Karakolu'nda çekildiğini iddia eden haber ve görüntülere yer verildiği anımsatıldı.Açıklamada, şöyle denildi:

''24 Ocak 2007 tarihinde yapılan basın açıklamasında da kamuoyuna açık ve net bir şekilde duyurulduğu gibi, söz konusu fotoğraf ve görüntüler hiçbir şekilde jandarma karakolunda çekilmemiştir.
Ayrıca, halen Samsun'da incelemelerine devam eden İçişleri Bakanlığı
müfettişlerince 1 Şubat 2007 günü saat 17.50'de olayla ilgili olarak tanzim edilen 'tespit ve beyan tutanağı'nda da televizyonda yayınlanan görüntülerin Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü çay ocağında çekildiği açıkça belirtilmiştir. Görüntülerde yer alan jandarma personeli, zanlıyı, emniyet müdürlüğüne teslim etmekle görevli olan personeldir.Müfettişlerce tespit ve beyan tutanağının düzenlenmesinden hemen sonra görüntülerin kaynak belirtilmeden ve jandarma karakolunda çekildiği ifade edilerek TGRT televizyon kanalına servis edilmesi, bu tertibin arkasında olanların niyet ve maksatlarını göstermesi açısından son derece düşündürücü ve endişe vericidir.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası ve kanun ordusu olan
Jandarma Genel Komutanlığı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yasalarla kendisine verilen görevleri yine yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde ve tam bir tarafsızlık ve adalet duygusu içerisinde yerine getirme azim ve kararlılığındadır.Bu itibarla kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren basın yayın kuruluşlarının, basın meslek ilkelerine uygun hareket etmeleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmaya yönelik maksatlı girişimlere karşı daha fazla hassasiyet göstermeleri beklentimizdir.''

EMNİYET:KİM SORUMLUYSA CEZASI VERİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Hrant Dink cinayetinin anlısı Ogün Samast'ın olayın ardından çekilen fotoğrafıyla ilgili müfettişlerin Samsun, İstanbul, Trabzon ve Ankara'da incelemelerini sürdürdüğünü, şu anda kendisine intikal eden herhangi bir görevden alma olmadığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, gazeteci Hrant Dink cinayetini gerçekleştiren Ogün Samast ile jandarmanın görüntüsünün bir televizyon kanalında yayınlanmasının ardından konuyla ilgili görevlendirilen müfettişlerin raporlarının beklendiğini söyledi.

ÇALIŞKAN: PERSONEL PROFESYONELLİĞİ KORUMAK ZORUNDA

Görüntülerin çekilmesinde ve yayınlanmasında polis memurundan Emniyet Genel Müdür Vekili'ne kadar kim sorumluysa gerekli cezanın verileceğini söyleyen Çalışkan, ''Bunun arkasında kim varsa gerekli ceza verilecektir'' dedi.

Emniyet mensuplarının profesyonel olmak zorunda olduğunu söyleyen Çalışkan, Dink'i öldüren faille yan yana fotoğraf çektirmenin görev anlayışıyla bağdaşmayacağına vurgu yaparak, ''Emniyet teşkilatı kurumsal bir yapıya sahiptir. Bütün olaylar karşısında profesyonelliğini korumak zorundadır. Duygu ve düşüncesini katamaz. Her zaman her olayın üstüne kararlılıkla gitmekteyiz.'' dedi.

Çalışkan, 'Memurundan Emniyet Müdür Vekiline kadar kimin kusuru varsa hepsi hakkında adli yönden olsun idari yönden olsun işlem yapacaktır. '' şeklinde konuştu.

"GÖRÜNTÜLERİ BASINA KİM DAĞITTI?"

Basın mensuplarının, ''Görüntüler nerede çekildi, görüntüleri kim çekti'', ''Samast ile güvenlik güçlerinin yan yana görüntüsünü tasvip ediyormusunuz'' , ''Görüntüleri basına kim dağıttı'', ''Görüntüler polis tarafından jandarmayı zor durumda bırakmak için mi dağıtıldı'' şeklindeki bir çok sorusuna muhatap kalan Çalışkan, ''Bütün sorular müfettişlerimiz tarafından en ince ayrıntısına kadar soruşturulmaktadır. Raporları bekliyoruz. Müfettişlerimiz İstanbula geçtiler. Sizinde aklınıza gelmeyen bir çok soru araştırılmaktadır. Raporların gelmesi halinde gerekli her türlü işlem yapılacaktır.'' dedi.

Basın önünde ülkenin güvenlik gücünü oluşturan polis ile jandarmanın karşı karşıya getirilmesi, birbirini suçlar halde gösterilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Çalışkan, ''Saldırıyı olayın başından beri bütün kurumlarımız ve adli makamlarımız bir koordinasyon içerisinde faili yakalayarak adli mercilere intikal ettirmişlerdir. Bu konuda bir açıklama yapamayız. Ancak idari konuda Trabzon, Samsun, Ankara ve İstanbul konusunda müfettişlerimiz tarafından soruşturulması için görevlendirilmiştir. Fotoğrafın Samsun Emniyetinden çekildiğini daha önce açıklamıştım. Akşam görüntüler televizyonda yayınlandıktan sonra müfettişlerimiz görüntüleri kimin çektiğinini, niye çektiğini ve nasıl çektiği konusunda araştırmalara başlamıştır. Müfettişlerin raporları neticesinde gereken neyse yapılacaktır. Kurumların basın önünde bir birini suçlaması jandarma olsun polis olsun basın önünde suçlamalarda bulunması son doğru bulmuyorum'' şeklinde konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Gül: Çok üzücü, çok ayıp, çok yanlış
 Yasin Hayal de orada mıydı?
 Samsun'da 4 polis açığa alındı
 Pamuk kaçtı
 TGRT'de 'görüntü' depremi
 Adnan Hoca Fransa'yı karıştırdı!
 İstihbaratçılar aranıyor!
 Tetikçiyle kol kola poz
 17 ihbardan sadece biri İstanbul'a geldi
 Savaş gemileri heyecan yarattı
 "PKK'yı Türkiye yarattı"
 İpekçi'ye 28'inci veda çiçeği
 Komisyonda 'dindarlık' gerginliği
 Şemdinli dosyası Yargıtay 9.Daire'de
 Papa görüntüleri için TRT'ye soruşturma
 "Havaalanı benim" dedi, AİHM'ye gitti
 Özel Kuvvetler'de yolsuzluk davası
 Mağden 'Kurtlar Vadisi' davasından beraat etti
 Öğrencilerin yüzde 86'sı TV izlemeyi seviyor
 Güneydoğu baroları: 301 kalksın
YILMAZ ÖZDİL
Uçun ey ahali!
Kravat sevmem....
ERGUN BABAHAN
Kıbrıs'ta son durum
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti...
MEHMET BARLAS
Demokrasi gibi derin devlet de Türk icadı...
UMUR TALU
Evet, gerçek nedir!
Yine zor bir olayı, anlatması dahi...
FATİH ALTAYLI
Pamuk kaçtı
Önceki gün ilginç bir haber aldım.
ERDAL ŞAFAK
Yakın geçmiş
Rauf Denktaş'ı sevenlerin...
'Tahran haritadan silinir'
Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, diyalogdan yana olan tavrını değiştirdi...
Polis ikinci kez Blair'i sorgulamış
İngiliz polisinin, işadamlarına bağış karşılığı asalet unvanı...
-14 derecede futbol dondu
-14 derecede futbol dondu
G.Saray'ın Kayseri'de Erciyes ile oynadığı kupa çeyrek finalinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu