kapat
   
01 Şubat 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Erdoğan, Ergun Babahanın da aralarında bulunduğu gazetecilerle sohbet etti.
301 kalkmaz ama değişir

Erdoğan: "301'i kaldıramayız, ama maddedeki fıkralarda değişiklikler yapılabilir."

301'i kaldıramayız ama değişik önerilere açığız

Etiyopya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "301'le ilgili değişik önerilere hazır olduğumu her zaman söyledim. Ama kim '301 kalksın' diyorsa önce kendine bakacak" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili sivil toplum örgütlerinin bir araya gelip de ortak bir öneri sunamadıklarını belirterek, "Biz hükümet olarak ayrıca bir çalışma yaptırıyoruz. Eğer bize bu noktada ciddi bir teklif gelmediği takdirde gerekirse o zaman kendi adımımızı kararımızı vererek atarız" dedi. Etiyopya dönüşü önceki gece saat 21.00'de Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorusu üzerine, "301'i kaldıramayız, kimse bizden bunu istemesin" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "301 ile ilgili değişiklik önerilerine açık olduğumu her zaman söyledim. Ama kim ki '301 kalksın' diyorsa önce kendine bakacak. Çünkü bu tür hakaretler, bu tür yani ciddi manada bizim değerlerimize saldırıların kabul edilebilmesi, buna, 'eyvallah' denilmesi, bizim tarafımızdan kabul edilemeyeceği gibi bu kanunla ilgili eş tüm AB'ye üye ülkelerde maddeleri görecekler, dünyanın diğer ülkelerinde de buna benzer maddeleri göreceklerdir. Ama madde içerisinde fıkralarda bazı değişikler yapılabilir. Buna açık olduğumuzu söyledik. Bununla ilgili yaptığım toplantıda bir arada olan sivil toplum örgütleri, bir araya gelip de bize ortak bir teklif henüz sunamadılar. Fakat, hükümet olarak ayrıca bir çalışma yaptırıyoruz. Eğer bize bu noktada ciddi bir teklif gelmediği takdirde gerekirse o zaman kendi adımımızı kararımızı vererek atarız." Erdoğan'ın konuşması anabaşlıklarıyla şöyle:

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI
Ben, Bülent Beyin de herhalde ilkelerle ilgili söyleyecekleri olabilir diye düşünüyorum.

HAZİRANDA CUMHURBAŞKANI MI BAŞBAKAN MI OLACAK?
Ben görüşmelerimi Tayyip Erdoğan sıfatıyla yapmadım. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak yaptım. Haziranda olanlar da zirveyi aynen uygulayacaklar.

DAHA ÇOK YARDIM YAPMALIYIZ

Afrika Birliği'nin bazı liderleri ile de görüştüm. Kongo lideri ile görüştüm. Mali Devlet Başkanı ile dün akşam, Afrika Birliği Başkanı Konare ile bugün görüştüm. İran'la, Irak, Afrika Birliği lideri daha çok Sudan konusunu görüştük. Türkiye Sudan ilişkilerini, DarfurMUALLİMİ KABUL ETTİ... Başbakan Erdoğan, dün sabah Ankaraya gelen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallimi kabul etti. Görüşme, yaklaşık 1.5 saat sürdü.sorununu görüştük. Somali de yardım bekliyor. Buralara daha çok yardım yapmak istiyoruz.

BOLU TÜNELİ
Tünel o bölge. Karda kışta donacak. Halk tabiriyle cereyan yaptığı için. Tuzlama olur. Viyadüklerin altı boş olduğu için donma tehlikesi var.

AİHM'NİN YÜZDE 10 BARAJI...
1987'de bu kararı alırlarken istikrar ve güven için aldılar. Dünyada gelişmiş ülkelere baktığımızda barajları arttıran, artık güven ve istikrarı getirecek sistem aranıyor. Veya koalisyonun olduğu ülkelerde de bu ülkeler bu noktada sıkıntılı olmadıklarını dile getiriyorlar ama ikili görüşmelerde "bu iş böyle çekilmiyor" diyorlar. Türkiye'nin de bu istikrara güvene şiddetle ihtiyacı var. Çünkü bizim hedefimiz kişi başına milli geliri reel olarak 10 bin doların üstüne çıkarmak. Türkiye'de görmek istediğimiz nokta bu.

2013'TE KİŞİ BAŞINA 10 BİN DOLAR
Artık bir yerde siyaseti ekonomik güç yönlendiriyor. Yani ekonomik gücünüz varsa siyasette de gücünüz var demektir. Halk karar verecek, kişi başına milli gelirimiz 10 bin doları aşınca satın alma gücü nereden bakarsanız bakın 15 bin doları bulacak. 80 milyona ulaşan bir Türkiye kişi başına 10 bin doları yakalamış bir Türkiye'yi, yakalayana, tutana aşkolsun.

GÜVENLİK KONSEYİ ÜYELİĞİ
Afrika Birliği ülkelerinin BM'de her birinin bir oyu var. Sözlerinde dururlarsa Güvenlik Konseyi üyeliğimiz için olumlu katkıları var. O anda neler olur tabii bilemeyiz. Bizim Afrika ile geçmişe dayalı ilişkilerimiz var.

GÜNDEMİMİZDE PKK'YA AF YOK
Tetkikler yapıldığında eve dönüş yasasından aslında beklenen elde edilemedi. Bu ciddi bir fırsattı. Şu anda gündemimizde böyle bir şey yok.

IRAK'LA PETROL SORUNU
Bizim muhatabımız Irak devletine ait olan SOMO. Bize olan borçları vardı. Yapılandırmaya gidildi. Biz diyoruz ki 'Irak'ın tüm yeraltı kaynakları merkezi hükümete aktarılmalı'. Yani 'az ötesinde çıkıyor dolayısıyla orada yaşayanlarındır' diyemeyiz. Bu adil olmaz.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP'li Esat Canan kendini savundu
 Fethi Dede'den 3 bakana 3'er bin YTL tazminat
 Alacağı olan avukatlar istifa etti
 Öğretim üyelerinin '301 iptal edilsin' kampanyası
 Vekilden Araplara 'Turkish Viagra'
 Suriye'den Irak mesajı
 Ağaoğlu 'derin devlet'i anlattı
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Polisteki kavga
Hrant Dink cinayetinin ardından...
YAVUZ DONAT
Saatli bomba
Türk-İş Başkanı Salih Kılıç bir...
İltifatçı eşini pişman etti
Bir törende çevredeki güzel kadınlara "Seninle her yere giderim" gibi...
Acarkent'te 'aile bağları'
Acaristanbul'da 138 lüks tripleks villanın kaderini, aldığı kararla...
Resmi bulan da haber elemanı
Resmi bulan da haber elemanı
Yasin Hayal'in ifadesi, Erhan Tuncel'in suikasti hem ihbar edip hem...
"Bu cinayet Emniyet'e bilgi verilerek işlendi"
CHP, Dink cinayeti konusunda Erdoğan ve Aksu hakkında Meclis...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu