kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
SMS:
4122-BP MESAJ
 
Kan grubunuz 0 ise sakın ekmek yemeyin!
Evde dört köpek olur mu?
Gençler Sezen ve Ajda'yı dinliyor mu?
Haydarpaşa Garı hep uzakları anımsatır

Kan grubunuz 0 ise sakın ekmek yemeyin!

0 grubu etobur, A grubu vejetaryen, B grubundakiler her şeyi dengeli olarak yiyebilirler... AB zaten A ile B'nin karışımı. Sağlıklı bir yaşam hedefleyenler için kan grubuna göre diyet birebir

Bir doktor bulunca bırakmıyorum. Etinden kemiğinden yararlanıncaya kadar soru soruyorum. Maksat size hizmet tabii. Geçen haftaki Pazartesi Sohbeti konuğu Dr. Halil İbrahim Tekin ile, çocuk sahibi olmayı konuşmuştuk. Sohbet bir ara dönüp dolaşıp diyetlere geldi. Tekin, "Etrafta bu kadar zayıflama menüsü, diyet listesi var ama ben sadece bir tanesinin gerçek olduğuna inanıyorum," deyince tabii ki merakım kabardı. Tekin'in "Yüzde 100 başarı, hem kilo verirsiniz hem de sağlıklı yaşama kavuşursunuz," diye anlattığı zayıflama metodunun ismi 'Kan Grubuna Göre Diyet'. Yeni değil ama bilmeyenler için ilginç olacağına inanıyorum. Şimdi gelelim detaylara..

0 Grubu

Sizin için etobur diyebiliriz. Kilo vermek için baklagillerden, tahıllardan ekmekten uzak durmanız lazım. Vücudunuzda iyot azlığı vardır, metabolizmanız düşük hızda çalışıyor olabilir. Bu yüzden de yediklerinizi zor yakarsınız. Ne mi yiyeceksiniz? Bol bol deniz ürünü, kırmızı et, ıspanak, brokoli. Kırmızı et derken abartmayın tabii, bir oturuşta 2 kilo et yemeyin. Günlük et alımı 180 gr civarında olmalı. Sebze ve meyve serbest ama süt ürünlerinden ve yumurtadan uzak durun. Katı yağ yerine sıvı yağı tercih edin.

A Grubu
Siz vejetaryensiniz. Sindirim sisteminiz son derece duyarlıdır. Bağışıklık sisteminiz iyi çalışır. Genelde sebze ağırlıklı beslenirseniz, hayatınız düzene girer. "Kırmızı et yemeyecek miyiz?" diyenlere cevabı söyleyeyim. Siz et yediğiniz zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarsınız. Sebzeler, tahıllar ve soya proteinleri size enerji sağlar. Herhangi bir et, sizin vücudunuza yağ olarak geri döner. Sütlü besinlerden de uzak durmalısınız. Deniz ürünleri mi? Bakın onlar serbest. Tavuk etini de zaman zaman tüketebilirsiniz.

B Grubu
Beslenmede katı kurallarınız yok. Sindirim sisteminiz dayanıklıdır. En ağır hastalıklara karşı bile dayanıklısınız. Başınızdaki en büyük dert 'Yorgunluk sendromu'dur. Beslenmenizde hayvansal gıdalarla sebzeler arasında bir denge kurmanız gerekiyor. Sık sık ama azar azar yemek yemelisiniz. Aşırı olmamakla beraber, süt ürünleri de tüketebilirsiniz. Sütlü besinlerden yarar sağlayan tek grup sizsiniz. Kilo vermekte de zorlanmıyorsunuz. Zeytinyağından vazgeçmeyin. Yeşil yapraklı sebzeler ve mantar sizin için en iyi besinler.

AB Grubu
Bağışıklık sisteminiz güçlü, sindirim sisteminiz çok duyarlıdır. A ve B gruplarına sakıncalı olan bütün yiyecekler, sizin için de sakıncalıdır. Mide asidiniz yetersiz olduğu için azar azar ve sık sık yemelisiniz. Diğerlerinden farklı olarak kuzu, koyun, hindi eti yiyebilirsiniz. Tavuk yerine hindiyi tercih edin. Sütlü besinler konusunda B Grubu'nu örnek alın. Yoğurt ve yağsız krema sizin için iyi besinlerdir. Ben size kan grubunuza göre nasıl beslenmeniz gerektiğine dair genel bilgileri yazdım. Bu konuda yapılmış çalışma çok. Hatta Kan Grubuna Göre Diyet isimli Türkçe'ye çevrilmiş kitaplar bile var. Hani meraklısına diyorum.. Kitaplarda kendi kan grubunuza göre önerilmiş diyetleri bulabiliyorsunuz.
Internet meraklıları için www.kangrubu.com sitesini öneririm. Bilgiler eksiksiz!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ermeni adam mı öldürülmüş!   / 21-01-2007
 İkinci kadın aileden sayılmaz   / 14-01-2007
 Hayatınızı çalmasına izin vermeyin   / 07-01-2007
 'Hocam ben size Moliere'den bir bölüm canlandırsam?'   / 31-12-2006
 Ölmez de sağ kalırsanız depresyondan kurtulacaksınız   / 24-12-2006
 Yüreğim kürek kürek ateş dolu   / 17-12-2006
 'Hepinize çok çok kızdığım için yazıyorum'   / 10-12-2006
 Yılbaşında ajanda yerine   / 03-12-2006
 Kan grubunuz 0 ise sakın ekmek yemeyin!   / 26-11-2006
 Ben âşığım, darısı sizin başınıza   / 19-11-2006
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Tek gecelik bir aşk!
Uygun yere...
GÜLSE BİRSEL
Toplanın, mutluluğun sırrını veriyorum!
Bir kere şu...
KAZIM KANAT
Sarı gelin ve ah Tamara!
Hani yazmıştım ya... Küçücük...
70 milyona tek ambulans uçak
70 milyona tek ambulans uçak
Acı ama gerçek. Koskoca Türkiye'de uluslararası havacılık...
Maçtan önce seks yapmalı mı?
Sporcu hekimleri Doç. Dr. Önder Yaman ve Op. Dr. Asım Baykan dünyada...
Yemek mucitleri
Siz hiç zeytinyağı havyarı yediniz ya da toz halinde zeytinyağına ekmek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.