kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seda Kaya Guler @ SABAH
 

Kadınlar niye çapkın erkek sever?

Romantik komedi filmlerinden ama daha çok fotomodel Elizabeth Hurley'in uzatmalı nişanlısı olarak tanıdığımız ve nişanlıyken otomobilde fahişe ile basılan, nişanlısından ayrılıp yeni aşklar peşinde koşan, şimdilerde sosyetik güzel Jemina Khan ile birlikte olan Hugh Grant demiş ki; "Kadınlar çapkın erkekleri seviyor!" Haklı. Aynen dediği gibi; kadınlar playboylardan şikayet eder ama Don Juan gibi erkekleri çekici bulur, 'Bridget Jones'un Günlüğü' filminde canlandırdığı Daniel gibi aşağılık adamlara aşık olurlar. Nedenini merak ediyor Grant. Biz de! Bana göre birinci neden; bu tür erkeklerin kadınları çözmeleri, onların bir erkekten ne beklediğini anlamış olmalarıdır. Yani erkekler gibi; kadınlar da erkeği ele geçirmek isterler. Kazanmak için mücadele etmeyi severler. Kolay yoldan elde edilen şey insana zevk vermez; zorluklarla uğraşmak, kafa yormak ve uğraşmak daha heyecanlıdır. Kadınlar da kimseye yar olmayan o erkeği, kendilerine yar edeceklerine inanarak bunu dosta düşmana göstermek isterler; 'bakın çapkındı ama ben onu uslandırdım!' demenin hazzını yaşam isterler. Bu tür erkekler de bunu bildiklerinden, bir gün 'ele geçmiş' gibi davranırlar, ertesi gün 'geçmemiş'. Kışkırtırlar kadını yani...

'KOLAY KADIN' KORKUSU
Ayrıca kadının istediği şeyi hemen anlayarak, bunu o değil de kendileri istiyormuş gibi davranarak yerine getirirler. Kadın da beğendiği erkekle ilk çıktığında öpüşmek, sevişmek ister. Ama yanlış anlaşılacağını bildiğinden, içinden geldiği gibi davranamaz, ilk adımı erkeğin atmasını bekler. Kendisi adım atsa 'kolay kadın' olacağından ve ertesi gün aranmayacağından çekinir. Adım atmasa veya atılan adımı geri çevirse 'soğuk kadın' olacağından ve yine ertesi gün aranmayacağından çekinir. Nasıl davranacağını bilemez kısacası... İşte çapkın erkekler kadını bu dertten kurtarır. İnisiyatifi tatlı bir şekilde ele alarak, onu zorlamadan, kaba kuvvet kullanmadan, durulması gereken yerde durmasını bilerek, kadının 'doğru mu yaptım, yanlış mı?' diye sorgulamasına fırsat vermediklerinden tercih edilirler.

KADIN OYUNA BAYILIR
Bir örnek; 'Hırsız-Polis' dizisinde Mavi ile Çınar, Çınar'ın sürpriziyle Şile'de baş başa bir gün geçiriyorlar. (Buraya kadar güzel. Bayılır kadınlar bu tür oyunlara.) Kâh dargın, kâh barışık geçen romantik bir günden, içkili bir yemekten sonra odalarına doğru yürürken ikisinin de istediği şey aynı; birlikte gecelemek. Ama o da ne? Çınar iki oda ayırtmış ve Mavi'yi odasına yolluyor! Yanlış!.. Tek oda ayırtmalıydı. Yatmasalar bile aynı odada kalmak ister kadın. Ayrıca sarhoşluk sonradan pişman olmamak için muazzam bir kılıftır. Hem iki oda bile ayırtsa kapıdaki tavrıyla tek odada gecelemeyi garantiye alabilirdi. Ne demek öyle; "Git, yoksa kendimi tutamam!" Tutma zaten! O kadar çok kıvırtırsan sonra kadın 'olmaz, korkuyorum' der, arkanızı dönüp uyumak zorunda kalırsınız.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Esas mizah   / 28-01-2007
 Tek olmanın tehlikeli cazibesi   / 23-01-2007
 Erkekler de doğuma girmeli   / 21-01-2007
 Önce ve illa kadın hakları   / 16-01-2007
 İlk gece, ilk gece olmak zorunda mı?   / 14-01-2007
 Kadın üzerinden siyaset yapmak   / 09-01-2007
 Giden gidene!   / 07-01-2007
 Kadın ve mizah   / 02-01-2007
 Yılın dökümü   / 31-12-2006
 İstediği gibi yaşadı   / 26-12-2006
ÖZAY ŞENDİR
Bari sen yapma Volkan
Volkan Konak, saygı duyduğum...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Polemiğin kadar varsın
Sabah toplantısında bir...
RAHŞAN GÜLŞAN
Türkiye'nin XL modelini seçiyoruz!
Banu Noyan, beni bir...
SEDA KAYA GÜLER
Kadınlar niye çapkın erkek sever?
Romantik komedi...
Kendinizi çocuğunuzun öğretmeni sanmayın!
Kendinizi çocuğunuzun öğretmeni sanmayın!
Derslerinde zorlanıyor diye ödevlerini yapıyorsanız çocuğunuza...
Yaşam tarzınız tansiyonu etkiler
Yaşam tarzınız tansiyonu etkiler
Beslenme, fiziksel aktivite, alkol tüketimi ve kilo kontrolü...
Kayhan'a dizi teklifi yağıyor
Kayhan'a dizi teklifi yağıyor
Geçtiğimiz temmuz ayında evlenen, kasımda ise boşanan Demet Akalın ve...
Buz üstünde buz gibi polemikler!
Buz üstünde buz gibi polemikler!
'Buzda Dans'ı sunan Behzat Uygur, yarışmanın polemik kraliçesi Tuğba...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.