kapat
   
29 Ocak 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beyaz, Okan, Yılmaz ve beni kıyaslıyorlar. Onlar komedyen değil ki. Hiçbir zaman öyle iddiaları da olmamış. Örneğin Engin Günaydın komedyen
Bir kadının peşindeyim ama bir türlü yüz vermiyor
Eleştirmene yuh artık demek için koz lazım
Şahan, biraz hayal kırıklığı
Cansu'yla çok önce ayrıldık niye söylemiyor?
Yeni filmi Süperadam

Birinin peşindeyim ama ikna edemedim

Ünlü komedyen Cem Yılmaz ilk kez bir "sır sevgilisi" olduğunu açıkladı ve "Cansu Dere ile ayrılalı bir yıl oldu. Birinin peşindeyim, ancak ikna edemedim" dedi. Cem Yılmaz, kadınla ilgili başka bilgi vermedi. Cem Yılmaz'ı reddeden kadının kimliği merak konusu.

Bir kadının peşindeyim ama bir türlü yüz vermiyor

Ünlü komedyen Cem Yılmaz: Uzun ilişkiler kuramıyorum ben. Öyle 17'lik kızlarla da işim olmaz benim. Örneğin bu aralar birinin peşindeyim ama bir türlü ikna edemiyorum.

Bugünkü Pazartesi Sohbeti konuğum ünlü komedyen Cem Yılmaz. Hokkabaz filmini gördükten hemen sonra söyleşi yapmayı istemiştim ama bir türlü olmadı. Cem Yılmaz'a sorulacak o kadar çok şey var ki... Ne yapsam nereden başlasam derken laf dönüp dolaşıp Hokkabaz'ın senaryosunun çalıntı olduğu iddialarına geldi. İddia sahibi Savaş Ay olunca, ciddiye almamak olmaz. Uzattım teybi. Bu arada Cem Yılmaz reklamcı Ali Taran ile birlikte kurdukları "Beyin" isimli şirketten ayrılıp kendi yapım şirketini kurmuş. Bütün röportaj boyunca sürdürdüğü mütevazı tavrı, konu reklama gelince korumuyor: "Çok para talep ediyormuşum reklam için. Doğru. Çünkü iddia ediyorum reklamım firmaya birebir maddi kazanç olarak geri dönüyor."

* Hokkabaz vizyona girdiğinde herhalde her türlü eleştiriyi tahmin ediyordunuz.
-Ediyordum da Savaş Ay'ın çıkışını beklemiyordum. Hâlâ da anlamıyorum. Adam beni düpedüz hırsızlıkla suçladı. Emin ol, önce şaka zannettim. Sonra baktık millet ciddiye alıyor. Anlamadığım bir şey daha var. Bu konu öyle gizemli bir konu değil ki. Koyarsın iki senaryoyu yan yana bakarsın. Uzatmanın ne gereği var? Bakıldı da sanat eserleri mahkemesi beni haklı buldu. Daha ne yani?

* Bu olaydan sonra Savaş Ay ile hiç karşılaştınız mı?
-Karşılaşmadım ve karşılaşmak istemem de. Çünkü aradan aylar geçti hâlâ baktım geçenlerde yine bir programda ısrar ediyor. G.O.- R.A. döneminde de dedikodular yaşadım. Bunlar işin tuzun biberi. Ama çok tahmin edemediğin bir şey olduğu zaman "Ulan sebebi nedir bunun?" diye düşünüp de bulamıyorsan kafan karışıyor. Senaryoyu çaldıysam hemen enselenmem gerekir, tartışmaya açık değil ki bu.

ENTELEKTÜEL DEĞİLİM
* Eleştirileri çok mu ciddiye alıyorsunuz?
-Alıyorum zaten buna üzülüyorum. Eleştirilere "Hayır" diyen, kendimi abuk subuk konularda savunan biriBenim kafam ilişkilerde daha sert seksüel çalışıyor. Çalışmadığı zaman da var ama daha az. O yüzden çocuk sahibi olmak şimdilik bana biraz uzak geliyordurumuna düşmek de beni üzüyor. Alaycı bir köşe yazarı senin hakkında yazmış diyorlar benden de "Vay o tombul mu?" falan gibi espriler bekliyorlar. Ben böyle değilim ki!

* Hokkabaz'ın gişesi nasıldı?
-Bir milyon 700 kişi izledi. Bence çok iyi bir gişe. Gişe kötüydü falan diye yazıyorlar. Kıyasladıkları nedir? Benim diğer filmler. İyi ama aynı kategori değil ki. Üstelik Hokkabaz'dan G.O.R.A.'ya kıyasla çok daha fazla para kazandım. Çünkü öbürü büyük prodüksiyondu. Sırf bu yüzden G.O.- R.A.'nın devamını hikâyesi bitmiş olmasına rağmen daha çekmiyorum. Ben de bilirim gişeni nasıl yapılacağını. Başka işler yapmaya çalışıyorum. Dönüp baktığımda arkamda bıraktığım filmler beni utandırmasın istiyorum. "Dönem öyleydi o filmi çektik, zamanın iyi filmiydi" yalanına sığınmak istemiyorum. Ben bu sularda yüzerken, vallahi billahi filmi çalmadım noktasına beni getirdiler ya! Bu noktaya geldiğim için kendime kızıyorum.

* "Başka sularda yüzüyorum" diyorsunuz. Karikatür çizerken muhalif çizgideydiniz. Peki toplumsal olaylarda niye tepkinizi göremiyoruz?
-Toplumsal olaylarla ilgili çıkıp da açıklama yapmamak onlarla ilgilenmediğim anlamına gelmez ki. Ben olayları tartıp biçerken zaten gündem değişiyor ortalıkta. Öylesine tüketiyoruz ki gündemi yakalamakta zorlanıyorum. Daha birinci olayın etkilerini atamadan ikincisi geliyor. Belki bundan, belki de "Bir ben mi eksiktim yorum yapmayan" havası vermekten çekindiğim için ortalara dökülmüyorum.

* Radikal gazetesini bir pazar da sizin hazırlayacağını duymuştum. Niye vazgeçtiniz? Sonuçta siz de entelektüel kesimden değil misiniz?
-Öncelikle entelektüel değilim. Ayrıca bana teklif gelmedi. Gelseydi de yapamazdım. Kolay mı genel yayın yönetmenliği yapmak? Ben Leman dergisinde bir köşeyi zor yapıyordum. Ne değişti ki Radikal'i yöneteyim? Ben o olgunlukta değilim. Belki on yıl sonra, kim bilir?

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Polis bombacıyı iki gün görmezden geldi' iddiası
 Emniyet de doğruladı: Tuncel haber elemanı
 Eylemini üç Türk bayrağıyla yapmış
 Sanal ortamda beyin yıkanıyor
 Atatürkçü Düşünce Derneği kongresinde arbede
 Çalıntı otomobilin faturası notere çıktı
 AGOS gazetesine aydın desteği
 Samsun'da kilise derneğine saldırı
 Dink cinayetine kınama tasarısı
 Nilüfer Kışlalı: İçim acıyor
 Trabzon'da "Reşat Altay gitmesin" eylemi
 Namaza bir saat kala yıldırım minareyi yerle bir etti
 Açıköğretim liselerinde kitap krizi
 En büyük hediye 301'in kaldırılması
 Sosyal Güvenlik'te 'Kürtçe' yabancı dil!
 DTP mitinginde 31 kişiye gözaltı
ERGUN BABAHAN
"Tayyip Bey'in kararına uyulur"
Meclis Başkanı...
MEHMET BARLAS
"Vizyon"da hem icraat hem de bugünü anlamak öğeleri...
UMUR TALU
Minimize kafamız!
Nasıl olacak bu işler.
ERDAL ŞAFAK
Sıcak durumlar
Yeni hafta ruh...
Yeni 'cepheyi' Ay'a açıyorlar
Her şey Başkan Bush'un bir konuşmasında Ay'a yeniden gideceklerini...
'Eski Renault başkanıyla aşk yaşıyor' iddiası
Fransa'da cumhurbaşkanlığı adayı Segolene Royal hakkındaki...
Nobre... oh be!
Nobre... oh be!
Beşiktaş, Manisa karşısında sezonun en iyi futbolunu oynayıp...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu