kapat
   
28 Ocak 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KENDİSİNİ ÖLDÜRMEK İSTEYEN EŞİNE KARŞI DAVA AÇTI...  Emine Usta, kendisine şiddet uygulayan eşine 2 çocuğu için yıllarca katlandı. Canına tak edince boşanmak istedi. Eşi onu öldürmek istedi. Ancak o hem yaşam savaşını kazandı hem de yeni bir hayat...
Töreyi yendi şimdi çocuklarını istiyor
Hâlâ ölüm tehditleri alıyor

Töre galibi Emine Hanım

Töre diye vuruldu, ölmedi. Büyük mücadele verdi. Şimdi çocuklarına kavuşma peşinde.

29 yaşındaki Emine Usta, boşanmak istiyor diye eşi tarafından vuruldu. "Öldü" taklidi yapıp kurtuldu. İşe girdi. Eşinin yargılandığı davaya peruk ve avukat cüppesiyle gitti. Boşanıp iki çocuğunun velayetini aldı. Şimdi çocuklarını eski eşinin ailesinden kurtarma savaşı veriyor.

Töreyi yendi şimdi çocuklarını istiyor

Töre, boşanmak isteyen Emine Usta'yı eşine vurdurttu. 8 kurşun yedi ama ölmedi. Tanınmamak için peruk ve avukat cüppesiyle davalara katıldı. Boşandı, çocuklarının velayetini aldı. Baro, Diyarbakır'da eski eşinin ailesinde bulunan çocuklar için devrede.

Töre, Emine'yi sokak ortasında kocasına kurşunlattı. Boşanmak isteyince Aile Meclisi'nin aldığı kararla öldürülmek istenilen Emine, tabancayı ateşleyen eşine "öldü" numarası yapınca "töre"ye galip geldi. Vücuduna isabet eden 8 kurşuna rağmen hayatta kalan Emine, önce devlet korumasına alındı, ardından bir işe yerleştirildi. Yaralarının acısından çok canını yakan ise 2 çocuğuna duyduğu hasret oldu. Yılmadı. Ne ölüm tehditleri ne de acılar doğrulara ulaşmasında engel olamadı. Eşi hak ettiği cezayı alsın diye peruk takıp, avukat cüppesi giyerek, duruşmalara katıldı. Kocası cezeavine konulduğunda daha yolun başındaydı. Eşini açtığı davayla boşadı ve 2 çocuğunun velayetini aldı. Ne varki töre hala Diyarbakır'da pusuda olduğu için, çocuklarının yanına gidemedi. Emine, şimdi kendisine kol kanat geren devletin İstanbul'a getireceği çocuklarını, can güvenliği olmadığı için güvenli bir ortamda belli günlerde öpüp koklayabilecek.

AİLE BASKISIYLA...
Diyarbakır'da yaşayan 29 yaşındaki Emine Usta henüz, 18 yaşındayken ailesi tarafından Burhan Alagaş ileEşini vuran Burhan Alagaş cezaevinde... evlendirildi. Evliliğinin ilk gününden itibaren şiddet görmeye başladı. Bu sırada 2 erkek çocuğu oldu. Çocukları için dayağa katlandı. Ama 10 yılın sonunda gücü daha fazla yetmedi ve boşanmaya karar verdi. Çocuklarının babasına ayrılmak istediğini söylediğinde ise ilk duyduğu "seni öldürürüm" tehdidi oldu. Ama Emine, "ölümüne" de olsa boşanacak, çilesine son verecekti. Bu sırada aile meclisi boş durmadı. Aile büyükleri "töre"yi uygulayıp Emine'yi öldürmeye karar verdi. Emine, sona yaklaştığını fark edince çareyi kaçmakta buldu. 2 çocuğunu da yanına alıp yaklaşık 2 yıl önce İstanbul Fatih'teki bir akrabasının yanına geldi. Ama töre, koca şehirde de Emine'nin izini buldu. Eşini öldürme görevi verilen Burhan Alagaş, 3 ay sonra Emine'nin kaldığı yeri belirledi. 2005 yılının Haziran ayında İstanbul'a geldi. Barışmak için geldiğini söyleyerek ikna ettiği eşine başbaşa kalmak istediğini bildirdi. Böylelikle Emine'yi, çocuklarını, Diyarbakır'daki babaannelerinin yanına göndermeye razı etti. Barışmalarını kutlamakEmine Usta, eski eşine karşı açtığı davalara tanınmamak için peruk ve başörtü takarak gitti.için Bakırköy'de bir bara gittiler.

'ÖLDÜ' NUMARASI YAPTI
Gece yarısı eve dönmek için yola çıktıklarında ise Alagaş, aile meclisinin aldığı kararını uyguladı. El ele tutuşup, yürüyerek Ataköy köprü altına geldiklerinde tabancasını ateşledi. 8 kurşun yiyen Emine, "öldü" numarası yapınca Alagaş, "görevi" tamamladığını düşünerek, olay yerinden kaçtı. Emine, tedavisi tamamlandıktan sonra İstanbul Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındı. Adresi saklı tutulan bir yerde yaşamaya başlayan Emine, bir de işe yerleştirildi. Yakalanan eşinden şikayetçi oldu. Burhan Alagaş'ın "eşini öldürmeye teşebbüs" suçundan Bakırköy 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamalarına peruk ile güneş gözlükleri takıp, avukat cüppesi giyerek katıldı. Eşinin duruşma salonundan çıkartılması şartıyla ifade veren Emine, "Beni öldürmek için ailesi 'öldür' emri verdi" dedi. Olanları anlatırken tek amacı, kendisini öldürmek için art arda tetiğe basan kocasının en ağır cezaya çarptırılmasını sağlamaktı.

Neslihan KESKİN - İSTANBUL / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 İstanbul'da 113 okula baz istasyonu tehdidi
 Ruhsatsız işyerinde yangın: 4 ölü, 2 yaralı
 Arıtman'ın "bebeğe aile buldum" şovu fos çıktı
 Sloganı protesto için arabalı vapuru 2.5 saat alıkoydu
 Savaş Ay ikna etti
 Yalancı bahar bitti, kış bastırıyor
 Matbaa satın alıp sahte para bastılar
 Ali Kalkancı'ya 3 ay hapis
 İlaç çetesine 65 yıl hapis istendi
 Mahkeme 1 Şubat'ta olacak
 Kuğu Gölü 16 yıl sonra başkentte
 Sit alanına bilirkişi onayı
 "Haydi Türkiye'ye" çağrısı
 Anadolu Ateşi kaza geçirdi
 Oğlunu öldürüp 'İyi oldu' dedi
 Kar maskesiyle gasp yapan 5 kişi yakalandı
 David Beckham reklamdaki ahilik selamını çok sevdi
 Almanya iki Türk çocuk için seferber
 Sıla zirveyi yine bırakmadı
 Sevimli dostlardan birini edinmenin bedeli 450 Euro
 Kafa üstü çakıldı
 Ono'nun şoförüne kefalet izni yok...
 Hafızasını kaybetti 25 gün yürüdü
 AB ülkeleri için sigara yasağı yolda
 Havada 10 saat mesai kabin amirinin ölümüne neden oldu
 Bu ünlüleri tanıdınız mı?
 'Mucize' körlük ilacı için kalp krizi uyarısı
 Stresli gebelik bebek zekâsını da etkiliyor
 G-string ve tanga enfeksiyon sebebi
 Sayısal Loto
EMRE AKÖZ
İyi haber: Kanser artıyor!
Hayır, yanlış yazmadım. Aynen...
HINCAL ULUÇ
20. yüzyılın iki 'V'si!..
Ben televizyon izlemem ya.. O...
Hakanlar'a Şükür
Hakanlar'a Şükür
G.Saray, kötü oynadığı maçta Hakan Şükür'le öne geçti, Ankara...
Önümüz açık
Önümüz açık
Beşiktaş Başkanı Demirören, Mali Kongre'de yaptığı konuşmada, "Mali...
Erdoğan: Derin devleti mümkünse yok etmeli
Başbakan Erdoğan, bir TV programında Türkiye'deki derin devletin...
Yazdığı şiiri okudu
"Hepimiz Ermeniyiz" sloganını doğru bulmadığını söyleyen BBP Genel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu