kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şarkıcılar için dizi yapmam
Şarkıcılar için dizi yapmam
İşini çok önemsiyor

Şarkıcılar için dizi yapmam

Meltem Cumbul, Nurgül Yeşilçay ve Hande Ataizi'ni şirketine transfer eden yapımcı Yaşar İrvül, ses getirecek projelere imza atma hazırlığı içinde: Meltem Hanım'ın oynayacağı 'Son Efsane' dizisi Türk televizyon tarihinde bir ilk olacak.

Meltem Cumbul, Hande Ataizi ve Nurgül Yeşilçay gibi genç starları şirketine transfer ederek, piyasanın dikkatini çeken Pastel Film'in sahibi Yaşar İrvül, "Deneye, yanıla kime dizi çekilmesi gerektiğini öğrendim" dedi. "Şarkıcı dizisi yapmam, bir dizi starına da 25 bin YTL'den fazla para vermem" diye iddialı konuşan İrvül; yeni projelerini, oyuncularını ve dizi piyasasını anlattı...

* Nurgül Yeşilçay ile 'Ezo Gelin'i yapıyoruz. Hande Ataizi ile 'Tutsak' dizisine başlıyoruz. 'Tutsak' Mardin'de çekilecek. Ayçin İnci, Teoman Kumbaracıbaşı, Serkan Altunurak, Tuncel Kurtiz gibi isimlerin yer aldığı büyük bir kadro kurduk. Bundan sonra yapacağımız işlerin, yaptıklarımızdan daha iyi olması gerektiğine dair bir iddiamız var.

MELTEM
CUMBUL BİZİ SEVDİ


* Meltem Cumbul, Amerika'da yaşayan ve dizi yapmayı düşünmeyen biriydi. Bizi ve projemizi sevdi, ikna oldu. Onunla 'Son Efsane' dizisini yapacağız. Çekimlere haziran ayında başlayacağız. Bu diziyi atv'de yayınlamayı planlıyoruz. Öykü, Amerika'da başlayacak; Türkiye, Yunanistan gibi farklı ülkelerde gelişecek. Türk televizyon tarihinde böyle bir iş daha önce yapılmad!.

* 'Ezo Gelin' dizisini doğru zamanda çekmek için 12 yıl beklettim. Doğru zaman, doğru oyuncu bekledim. O zamanlarda Nurgül Yeşilçay diye bir oyuncu bile yoktu!

*
Fatma Girik ve Emrah'ı buluşturacağım bir projem daha var. İkisini ben yıllardır düşünüyorum zaten. Emrah'ın televizyonda bir elektriği var. Son işi tutmadı ama orada da kendisinin bazı hataları var. Top sakallı olarak çıkmamalıydı mesela! Televizyon izleyicisini şaşırtmamak lazım.

GARANTİ VERİYORUM


* En star oyuncuya bile 25 bin YTL'den fazla vermem. Bütçenin önemli bir bölümünü stara vererek, işin kalitesini riske atamam. Ben dizimde Hande Ataizi var diye arkasına orta halli oyuncu doldurmuyorum ki! Arkasında vagon olmayan lokomotif ne işe yarar?

*
Piyasada telaffuz edilen uçuk star ücretlerine inanmıyorum. Hiçbir yapımcı 30-40 bin YTL'leri bir kişiye veremez. Ben de veremem. Ben Nurgül, Hande, Meltem gibi isimlerle çok paralar vererek çalışmıyorum. Proje iyi olduğu için birlikteyiz. Onlara birinci sınıf bir iş yapacağımın garantisini, sözleşmeye yazarak veriyorum.

* Piyasadaki en iyi kadın starlarla çalışıyorum. Erkeklerden ise Kenan İmirzalıoğlu çalışmak istediğim biri. Türk halkının beğendiği bir isim, oyunculuğunu da çok geliştirdi. Timuçin Esen ve Mehmet Aslantuğ ile de çalışmak istiyorum. Yeni dönemde belki Aslantuğ ile projemiz olacak.

ÖZEL HAYATA DİKKAT EDİLMELİ

* Bir oyuncu eğer TV dizisinde oynuyorsa, özel hayatına dikkat etmesi gereklidir. Çünkü halkımız ekranda izlediği her şeyi gerçek zannediyor. Ben, sözleşmelere böyle bir şart koymuyorum ama sözlü olarak belirtiyorum.

* Artık dizilerin senaryoları daha özenli yazılmalı. Yılmaz Güney sette senaryo yazıyor diye herkes buna özendi. Herkes Yılmaz Güney değil ki. Yılmaz Abi'nin kendine has bir yapısı vardı. Onlar şimdi yaşasalardı, bu teknolojiyle daha büyük olurlardı.

*
Bazı arkadaşlarımız şarkıcı starlarla dizi yaptı. Projelerin içi boştu; tutmadı. Biz de yaptık o hataları... Yapımcılık hayatımda ilk diziyi Hakan Taşıyan'a yaptım; başarısız olduk. Hakan, 1 milyon kaset satmıştı o dönemde. 10 ile çarpıp '10 milyon seyircim var' diye giriştiğim bir işti. Ama artık şarkıcı dizisi yapmam.

BÜLENT İPEK-MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Şarkıcılar için dizi yapmam
 Bukalemun Özlem
 Yıllar önce sevgiliymişler!
 İki eroinmanı tedavi ettirecek
 Dubai için hazırlanıyor
Mobilya gibi fitness aletleri
Mobilya gibi fitness aletleri
Fitness ekipmanları üreticisi Technogym'i; Nerio Alessandri 1983...
Güçlü, bilge ve esnek olmak Tai Chi Chuan ile kolay
Güçlü, bilge ve esnek olmak Tai Chi Chuan ile kolay
Yaşam sanatı Tai Chi Chuan'ı yapanlar sağlığına sağlık katıyor. Bu...
Yılbaşı heyecanı
Bu sene 31 Aralık'ta ilginç bir tesadüf yaşanıyor ve Kurban Bayramı...
Kış hastalıkları
Üst solunum yolu enfeksiyonları tehlikeli mi? Zatürreenin ilk...
Papa Türkiye'de
Papa 16'ncı Benedict, Türkiye'ye ayak basarken ve Anıtkabir'e...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.