kapat
   
27 Ocak 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
40 bin yeni öğretmen atanacak
40 bin yeni öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2007 yılında 40 bin öğretmen ataması yapılacağını söyleyerek, atamalarda doğu ile batı illeri arasında denge sağlanacağını açıkladı.

Geçen yıl sözleşmeli öğretmenlerin büyük kısmının Doğu illerine gönderildiğini ifade eden Çelik, bu yıl ise kadrolu öğretmenlerin yüzde 95'inin Doğu'ya atanacağını belirtti. Çelik, "Yıllardır yapılmayan rotasyon uygulamasını hayata geçirerek Batı'daki tecrübeli öğretmenler ile Doğu'daki öğretmenlerin yerini değiştireceğiz" dedi.

Bürokratları ile Çorum'a çıkarma yapan Bakan Çelik, ziyaretinin ikinci gününde Çorum Belediyesi tarafından restore edilen ve özel bir şirket tarafından restoran olarak işletilen tarihi Veli Paşa Konağı'nda basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, öğretmen atamaları konusunda açıklamalarda bulundu. 10 Şubat'ta yapılacak 10 bin kadrolu öğretmenden 9 bin 500'ünün Doğu ve Güneydoğu Bölgesi ile İç Anadolu ve Doğu Karadeniz'deki 30 ile gönderileceğini söyleyen Çelik, kalan 500'ünün ise az sayıda branş öğretmenine ihtiyaç duyulan 51 vilayette görev alacağını açıkladı.

"Ankara
gibi kentlerde bazı branşlarda fazlalık var ama İngilizce gibi branşlarda ise az sayıda öğretmene ihtiyaç var. Atamalardaki yüzde 5'lik bölümü bu tip illerde kullanacağız" diyen Bakan Hüseyin Çelik, 15 Şubat'ta yapılacak 5 bin sözleşmeli öğretmenin de ağırlıklı ihtiyacı olan illere gönderileceğini ifade etti.

Geçen yıl sözleşmeli öğretmenlerin büyük çoğunluğunun Doğu ve Güneydoğu vilayetlerine atandığını hatırlatan Hüseyin Çelik, "Bu yıl kadrolu öğretmenlerin yüzde 95'ini Doğu ve Güneydoğu'ya gönderiyoruz. Böylelikle bir denge sağlamış olacağız. Bunun yanında rotasyon konusuna da ayrı bir önem veriyoruz. İktidara geldiğimizden beri öğretmenler arasında yıllardır yapılmayan rotasyon uygulamasını başlattık. Genellikle yeni atanan tecrübesiz öğretmenler Doğu'ya atanıyor, tecrübeliler ise Batı'da çalışıyordu.

Rotasyonun kriterlerine göre binlerce öğretmenimizi Batı'dan alıp Doğu'ya göndereceğiz. Özellikle 2002-2004 yıllarında Doğu'ya gitmiş olan öğretmenlerde Batı'ya gelecek. Bu atama döneminde açıktan ve naklen atama için yüzde 2'lik bir kontenjan tanıdık. Belli dönem öğretmenliği bırakmış veya başka kurumda çalıştığı halde tekrar öğretmenliği tercih edenlere fırsat vermek için naklen atamalara da müsait bir zemin hazırladık" dedi.

"2007 YILINDA 40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ"

Şubat ayı içinde kadrolu ve sözleşmeli olarak 15 bin öğretmen atayacaklarını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni kadrolar için Başbakanlıktan talepte bulunduklarını kaydetti.

Bu sene kullanımı serbest bırakılan 23 bin kadro olduğunu anlatan Çelik, MEB olarak Başbakanlığa yazı yazarak bunun 15 binine talip olduklarını dile getirdi. Çelik, "15 bin kadroyu verirler mi vermezler mi bilemiyoruz. Diğer bakanlıklarında ihtiyaç ve talepleri var. Her yıl olduğu gibi bu kadroların büyük bir kısmının MEB'e verilmesi sözkonusudur. 10 bin kadro bile verilse biz 10 binin dışında 20 bin sözleşmeli kadrosu yine istedik. Böylelikle 2007 yılında atayacağımız kadrolu ve sözleşmeli öğretmen sayısı 40 bin olur, hatta 40 binin üzerine de çıkabilir" açıklamasında bulundu.

"OKULLARA MÜDÜR ATAMA KONUSUNDA YENİ KRİTERLER BELİRLEDİK"

Yönetici Atama Yönetmeliği hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, okullara müdür atamak için yeni kriterler belirlediklerini açıkladı. Daha önce müdür atamasında Danıştay'ın "Mülakat yapabilirsiniz" kararını verdiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "Bir kaç gün sonra mülakat hukuka aykırıdır dediler. Biri biriyle çelişen, taban tabana zıt olan kararlar var.

Hangisi doğru diye tereddüt yaşanıyor. Önceki yılarda bir komisyon oluşturuluyor ve belli kriterleri yerine getiren öğretmen ve müdür yardımcılarından 5 kişi seçiliyor ve ilin valisine sunuluyor, vali tarafından okullara atama yapılıyordu. Bu konu mahkemeye götürüldü ve mülakat iptal edildi. Durum böyle olunca yeni bir düzenleme getirildi. Başbakanlıkta konuştuk ve kriterleri yeniden belirledik, bunlar yakında yayınlanacak. Kimlerin müdürlük yapabileceği ile ilgili yeni kriterler belirlendi."

(CHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 1 Euro'ya uçak bileti!
 Dolar toparlandı altın yükseldi
 Hisse senetleri %4,09 yükseldi
 Hava durumunu bil para kazan dönemi
 Turkcell'de top Çukurova'da
 Maliye soruşturmasında şimdi de telekulak şüphesi
 'Para civa gibidir, kaçar gider kimse paraya renk uydurmasın'
 Şahin'in kürsüden 'naklen' istifasını Tüzmen kabul etti
 "Ücret ayarlamaları hizmet fiyatlarının riskini artırıyor"
 Rezidansa makyaj yapıp Beymen markası verecek
 Bahattin Uzan'a 17 yıl hapis cezası
 En az 20 servis kurması gerekiyor
 CD savcılığa gönderildi
 Unakıtan'ın dünürünün Zonda otobüsüne inceleme
 Enerji Bakanlığı'nda tahkim sevinci
 İMKB ve sendika ikinci kez görüştü, sonuç yok
 'Seçime kadar fonlarla el ense yapacağız'
 'Seçimler nedeniyle 2007 yılı maalesef gürültülü geçecek'
 Türkiye'nin ilk beyaz eşya fuarı 22-25 Kasım'da
 Swissotel Grand Efes İzmir Kasım'da açılacak
 "Daha sert bir dalga gelebilir"
 "Dünya Bankası'nın başarı örneği oldunuz"
 Isdell: CEO'luğun en büyük adayı Kent
 'Galataport'a yine teklif verebiliriz'
 Avrupa geleceğini tartışıyor
 Brezilya'dan uluslararası kamuoyuna çağrı
MELİHA OKUR
9 parti 'temsilde adalet' için buluşacak mı?
İsmail Cem,...
Tahtakale'nin pabucunu dama atan İSTOÇ büyüyor
Tahtakale esnafını şehir dışına taşıyarak tarihi yarım adaya nefes...
Bugün yağmur, yarın kar
Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın, bugünden itibaren İstanbul...
İsmail Cem'e 'zeytin dalı'yla veda...
İsmail Cem'e 'zeytin dalı'yla veda...
Eski dışişleri bakanlarından İsmail Cem, dün devlet töreniyle son...
Dink suikasti görevden etti
Dink suikasti görevden etti
Trabzon Valisi Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Altay dün açıklanan...
IMKB
E: 41.846 D:% -0,66
DOLAR
S: 1,424 D:% 0,211
EURO
S: 1,839 D:% -0,271
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu