kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İntihar sahnesi gerçek olacaktı!
İntihar sahnesi gerçek olacaktı!
Özeleştiriye açık değiliz
Yeşilçam'dan teklif gelmedi

İntihar sahnesi gerçek olacaktı!

Geçtiğimiz hafta 'Hatırla Sevgili' dizisinin son sahnesinde, intihara teşebbüs eden Engin Şenkan: O sahne çekilirken çok büyük bir tehlike atlattım, boynum ipte asılı kaldı, az kalsın ölüyordum!.

atv'nin dönem dizisi 'Hatırla Sevgili'de, Yassıada mahkumu 'Rıza Bey'i canlandıran usta oyuncu Engin Şenkan, geçtiğimiz hafta 'rol icabı' intihara teşebbüs ederek; izleyicilerin yüreğini ağzına getirdi. Bu sahnenin çekimleri sırasında büyük bir tehlike atlattığını anlatan 37 yıllık oyuncu; "Sahne neredeyse gerçek oluyordu! Ayağımı tabureye vurduğum an, güvenliğim için bağlanan çelik tel koptu; boynum kemere bağlı kaldı. 10 saniye öyle kaldım, sonra yere düştüm" diye yaşadığı tehlikeyi anlattı.

DP'LİLER 'RIZA' İLE BÜTÜNLEŞTİ
İzleyicilerin "Rıza Bey ölecek mi, yoksa kurtulacak mı?" merakının bu gece yayınlanacak bölümde giderileceğini söyleyen Engin Şenkan'la; intihar sahnesinin perde arkasını, Adnan Menderes dönemine dair anılarını ve ilk sinema filmi 'Son Osmanlı- Yandım Ali'yi konuştuk.

*
İzleyici, dizideki karakterlerin gerçek kişiler olup olmadığını merak ediyor... Sizin oynadığınız 'Rıza Bey' hayali bir kişilik mi, yoksa gerçekten Adnan Menderes'in sağ kolu muydu?
Rıza Bey; Demokrat Parti milletvekillerinin bendeki bütünleşmesi! Geçen haftaki bölümde, Celal Bayar'ın askeri savcıya sert çıktığı bir lafı vardı; onu ben söyledim. Bunun yanı sıra bazı şeyler de ilave ediliyor. Benim intihar sahnemi, Menderes'in hapla intihar etmesinin karşıtı olarak düşündük ama; bu bölümde Menderes yine normal hapla ihtihar edecek. Mesela Adnan Menderes'in şarkıcı Ayhan Aydan'la ilişkisi de Rıza Bey karakterinde hayat buldu.

HÜCREDE ÇOK EZİYET ÇEKMİŞLER
* İntihar sahneniz geçen haftaya damgasını vurdu. Çekimler sırasında neler yaşandı?
Rıza Bey, 'Böyle haysiyetsiz yaşamaktansa, şerefle ölmek daha iyi' diye düşünüyor. Banyoya gidiyor, bornozun kuşağını çıkarıyor, banyodaki demire bağlıyor ve kendisini asmak istiyor. Çekim sırasında tehlikeli bir olay yaşadım, sahne neredeyse gerçek oluyordu, asılı kalıyordum ipte! Üzerime bu sahne için benim güvenliğimi sağlayacak paraşüt gibi bir şey giydirildi; telle yukarıya bağlandı. Çekim başladı, ayağımı vurdum tabureye ama o anda beni emniyete alacak çelik tel koptu. Boynum kemere bağlı kaldı! 10-15 saniyelik bir süre öyle kaldım, sonra yere düştüm.

* Yassıada duruşmaları özenli bir set ortamında gerçekleştiriliyor. Bu bölümde İmralı'daki hücre sahnelerini de izleyeceğiz...
Harika bir set kuruldu. Çevre düzeniyle uğraşan arkadaş bu işe kendini adadı. Çok zor şartlarda çalışıyorlar. İmralı'daki 11 hücre bu arkadaşın çabasıyla 1 günde halledildi. Set, Beykoz'daki eski deri fabrikasında kuruldu. 1 metre eninde, 1.20 metre boyunda odalara girdik, ellerimiz arkadan bağlandı. Bacakların katlanmış bir şekilde filan oturuyorsun. Hava inanılmaz soğuk! Böyle hücre sahnelerini filmlerde filan seyrediyorsun ama başına gelince daha farklı oluyor. Onları gördükten sonra bu saatten sonra ben bir şey yapmam. (Gülüyor...) Adamlar hakikaten o dönem bayağı çekmiş. Hatta gerçekte eni de boyu da 1 metreymiş odaların; çok eziyet çekmişler.

GEÇMİŞ OLSUN VALİDE HANIM!
* Adnan Menderes'li yıllar çocukluğunuza mı denk geliyor? Hatırlıyor musunuz idam gününü?
Ortaokulda filandım ben. Tabii televizyon filan yoktu. Her akşam üzeri herkes radyonun başına toplanırdı. Zaten çok karışık bir dönemdi; herkes ne olup bittiğini öğrenmeye çalışıyordu. Önce hastalandığını duyduk, sonra iki kişi asıldı. 'Adnan Menderes asılmayacak' dendi. Ama en sonunda hasta hasta asıldığını öğrendik. Menderes'le de ilgili bir anım da var... Babaannem çok hastaydı, arabalı vapurla hastaneye götürüyorduk. Babaannem öksürüyordu... Menderes arabayla yanımıza geldi; camı açtı, çok sıcak bir şekilde 'Geçmiş olsun valide hanım' dedi.

* Aydın Menderes, Hüseyin Avni Danyal'ın canlandırdığı Adnan Menderes'in babasına benzemediğini, onun kibarlığını, tarzını yansıtmadığı söyledi. Ne düşünüyorsunuz?
Bence fiziksel olarak benzetilmeye çalışılmasaydı; çok daha geçerli olurdu. Mesela, bir ABD filmi seyrediyorsun; oradaki 'Başkan' illa Bush ya da Kennedy'ye benzemiyor. Yüzündeki bir parmak maske Hüseyin'in oyununu da engelliyor...

BUGE CANKAT / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mumble tabuları yıkıyor kendini dansla anlatıyor
 İntihar sahnesi gerçek olacaktı!
 İlker'le bana nazar değdi
 19. evlilik yıldönümlerini ikizleriyle kutladılar
 Bu yıl Aspendos'u Anadolu Ateşi kavuracak
 Üçüncü bebeğin odası hazır
 Düşmanlık bitti film çeviriyoruz
 Kankalar rol icabı öpüşecek
 Nicole sayesinde iyileştim
 Azizeler podyumda
 Halk ne diyor?
ÖZAY ŞENDİR
Seni seviyorum deme yolları (5)
Adam, dar sokaktaki evin...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Ağzıma fermuar çektim
Kadın-erkek ilişkileri için bir...
Dizi oyuncularına beyaz ekran diyeti
Dizi oyuncularına beyaz ekran diyeti
Sinema ve dizi filmlerdeki rolleri için kimi zaman kilo alması, kimi...
Herkes normal doğumdan korkar, ben sezaryenden
Herkes normal doğumdan korkar, ben sezaryenden
Demet-İbrahim Kutluay, sekiz aylık kızları İrem'e kardeş yapmaya...
Erkeklere kolay kolay güvenemem
Erkeklere kolay kolay güvenemem
'Herkes Yanlış Biliyor' isimli programa katılan Seray Sever ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.