kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mumble tabuları yıkıyor kendini dansla anlatıyor
Mumble tabuları yıkıyor kendini dansla anlatıyor
Mumble beyazperdede nasıl dans ettirildi?
Filmin Konusu

Mumble tabuları yıkıyor kendini dansla anlatıyor

Ünlü starlarının sesleriyle hayat verdiği 'Neşeli Ayaklar' bugün vizyonda. George Miller'ın yönettiği animasyon filmde; kendi türü gibi şarkı söyleyemeyen penguen Mumble'ın, dansıyla kabul görme mücadelesi anlatılıyor.

64'üncü Altın Küre Ödülleri'nde 'The Song of the Heart' şarkısı ile 'En İyi Özgün Şarkı' dalında Altın Küre alan 'Neşeli Ayaklar'; bugün sinemalarda. Küçük büyük herkesin merak ettiği filmde; sevimli penguenlerin dünyasına yolculuk edeceksiniz. Filmin yönetmen koltuğunda, 90'larda şehir hayatına uyum sağlamaya çalışan bir domuzun hikayesinin anlatıldığı 'Bebe' adlı filmin yönetmeni George Miller oturuyor. Miller, 'Neşeli Ayaklar' için "Eğer 'Bebe' bir 'konuşan domuz' filmiyse, bu da bir 'dans eden penguen filmi" diye konuşuyor.

BELGESELDEN İLHAM ALDI
Yönetmen Miller, Antartika'nın vahşi yaşamı üzerine bir belgesel izlediği sırada filmin hikayesini bulduğunu dile getiriyor ve ekliyor: "On yıl kadar önce, penguenler üzerine 'Life in The Freezer' adlı belgeseli gördüğümde, orada harika bir hikaye olduğunu hissettim. Penguenlerin olağanüstü bir yaşantısı var; insanların davranış biçimine pek çok gönderme yapmaya uygun. Dünyanın öbür ucunda, soğukla boğuşup ısıyı paylaşarak, eş bulmak için şarkı söyleyerek hayatta kalma tarzları çok ilgi çekici..." George Miller, burada, İmparator penguenlerin kimliklerini tanımlayan ve sürü içinde herkesin birbirini ayırt etmesine yarayan 'Kalbe Seslenen Şarkı'dan bahsediyor. Yönetmen her penguenin kendine özgü bir şarkısı olduğunu söylüyor: "Bu bize cıyaklama gibi gelse de, penguenler için bir şarkı. Antartika buzulunda 25 bin civarında penguen var. Bunların her birinin benzersiz bir şarkısı var." 'Neşeli Ayaklar'ı yazmaya karar verdiğinde, aklındaki şeyin bir müzikal olmadığını söyleyen Miller, "Hikaye geliştikçe, penguenlerin eşlerini şarkı aracılığıyla buluyor olmaları filmde de şarkı olmasını şart kıldı. Mumble'ın şarkı söyleyemediği ama dans edebildiğini düşündüğümde, birdenbire bir müzikalle karşı karşıya olduğumu anladım" diye konuşuyor. Miller, filmi bu nedenle 'Kalbe Seslenen Şarkı' olgusunun etrafında yoğunlaştırmış. Yani eş bulmak için söyledikleri şarkı etrafında...

KARAKTERLER HAYATA GEÇİYOR
Gelelim filmin diğer özelliklerine.... Filmin baş kahramanı 'İmparator Penguenler' isimli kolonide şarkı söyleyemeyen tek penguen olan Mumble... Film boyunca kendini ifade etmek için step dansı yapan ve bu haliyle izleyiciye çok sevimli gelen Mumble'yi sevdiren bir başka önemli unsur da onu konuşan ses... O ses ise 'Yüzüklerin Efendisi' üçlemesinin kahramanı Elijah Wood'a ait. Senaryo yazarlarından Judy Morris'in bu konuda söyledikleri Wood'un neden doğru isim olduğunu özetliyor: "Mumble'ı seslendirecek kişinin masumiyeti yansıtması ama aynı zamanda modern ve 'cool' olması gerekiyordu. Elijah bu tanıma mükemmel uydu." Film animasyon olduğu için elbette zengin bir dublaj kadrosu bulunuyor. İsimlere dikkat: Mumble'ın babası Memphis'i Hugh Jackman ve annesi Norma Jean'i ise Nicole Kidman seslendiriyor. Mumble'ın kalbinin hızlı atmasına neden olan cesur penguen Gloria'yı da Brittany Murphy seslendiriyor. Ünlü aktör Robin Williams ise hem Ramon, hem de Lovelace'e ses veriyor.

ZEYNEP GÜLER - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mumble tabuları yıkıyor kendini dansla anlatıyor
 İntihar sahnesi gerçek olacaktı!
 İlker'le bana nazar değdi
 19. evlilik yıldönümlerini ikizleriyle kutladılar
 Bu yıl Aspendos'u Anadolu Ateşi kavuracak
 Üçüncü bebeğin odası hazır
 Düşmanlık bitti film çeviriyoruz
 Kankalar rol icabı öpüşecek
 Nicole sayesinde iyileştim
 Azizeler podyumda
 Halk ne diyor?
ÖZAY ŞENDİR
Seni seviyorum deme yolları (5)
Adam, dar sokaktaki evin...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Ağzıma fermuar çektim
Kadın-erkek ilişkileri için bir...
Dizi oyuncularına beyaz ekran diyeti
Dizi oyuncularına beyaz ekran diyeti
Sinema ve dizi filmlerdeki rolleri için kimi zaman kilo alması, kimi...
Herkes normal doğumdan korkar, ben sezaryenden
Herkes normal doğumdan korkar, ben sezaryenden
Demet-İbrahim Kutluay, sekiz aylık kızları İrem'e kardeş yapmaya...
Erkeklere kolay kolay güvenemem
Erkeklere kolay kolay güvenemem
'Herkes Yanlış Biliyor' isimli programa katılan Seray Sever ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.