kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadınlar makyaj yapmayı annelerinden öğreniyor
Kadınlar makyaj yapmayı annelerinden öğreniyor
Cilt nem ihtiyacını bazen fondötenden karşılayabilir

Kadınlar makyaj yapmayı annelerinden öğreniyor

Başarılı makyör German Moyano doğru makyaj yapmanın taktiklerini verdi: Burnunuz ezikse kalkık göstermek için üzerine açık renk kapatıcı uygulayın, gözlerde derinlik sağlamak için koyu renk far kullanın.

Kozmetik markası Lancome'un uluslararası makyörü German Moyano, markanın ilkbahar-yaz koleksiyonunu tanıtmak için geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye geldi. Markanın Türkiye'deki güzellik uzmanlarına eğitim veren ünlü makyörle, makyaj teknikleri ve Lancome'un yeni ürünleri üzerine konuştuk. Kadınların son yıllarda doğal makyaj yapmayı tercih ettiklerini belirten Moyano, fondötenlerin artık tıpkı bir krem gibi cilde bakım yaptığını söylüyor.

* Lancome'un yeni koleksiyonu kendini yeniden keşfetmek ve daha da güzel görünmek isteyen kadınlara uygun. Kadınlar, artık daha doğal makyajları tercih ediyor. Kadınlar, makyaj yaparkan değişik şekillerde kullanabilecekleri uygun renklere ihtiyaç duyuyor. Rahat kullanılabilmesi için dokusunun da çok uygun olması gerekiyor. 'Palet Popcherub' adlı palette krem ve pudra olmak üzere 2 farklı doku ve 5 farklı renk alternatifi var.

* 'Traceur Design' adlı ürünle yüzünüzün bir bölümüne gümüş renkli bir motif çizebilirsiniz. Makyajdaki önemli noktalardan biri dudaklar... Yoğunluktan ziyade dudaklarda arzulanan taze bir meyveyi andıran renkleri yakalayabilmek gerekiyor. Dudaklara dolgun ve hacimli bir görüntü verebilmek de önemli. Bu sezon dudak çizgisine uygulanan ışık ve hacim veren kalemin yanı sıra parlatıcı olarak da kullanılabilen bir ruj hazırladık.

UZMANLARDAN BİLGİ ALINMALI
* Kadınların en büyük hatalarından biri fondöteni yanlış kullanmak. Sokağa çıktığımızda kadınların yüzünde kimi zaman taze bir ten yerine, kalın bir fondöten tabakası görebiliyoruz. Daha koyu bir ten rengine ulaşabilmek için daha koyu fondötenleri tercih ediyorlar. Bu da yüz ve boyun renginin farklı olmasına neden oluyor. Göz altında sorunlar çıkabiliyor. Kadınlara makyaj yapmayı nereden öğrendiklerini sorduğumda annelerinden öğrendiklerini söylüyorlar. Yani bir kadın başka bir kadından ona kalan taktiklerle makyaj yapmaya devam ediyor. Makyaj insana ya değer katar ya da çok kötü bir sonuca ulaştırır. Bunun için uzmanlardan bilgi almak gerekiyor.

* Daha önce allık uygulamalarında oval yüz şeklini yakalayabilmek önemliydi. Şimdi ise bayanların gülümsemesini ön plana çıkaran allık uygulamaları ön planda. Bayanlar, allığı uygularken gülümserlerse yanaklarını ortaya çıkarırlar. Bunun içten dışa doğru yuvarlak hareketlerle uygulanması gerekiyor. Yorgun görünmemek için elmacık kemiklerinin altına uygulamamak gerekiyor.

* Gözlerde derinlik sağlamak için koyu renklerle çalışılmalı. Işıltı sağlanması için gözün iç ve üst kısmında açık renkler kullanılmalı. Gözü büyük göstermek için açık renk far; küçük göstermek için koyu renk kullanmak gerekiyor. Küçük gözlerde siyah kalemi sadece alt kirpiklerin dışına açık renkli kalemi ise içine uygulamak gerekiyor.

* Geniş burnu daraltmak için burnun iki yanına koyu renk kapatıcı uygulanabilir. Eğer ezik bir burun söz konusuysa burnun üst kemiğine daha açık renkli bir fondöten uygulanarak daha kalkık gösterilebilir.

DUYGU GÖKMENOĞLU

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Akupunkturlu doğum Ergen ile trend oldu
 Meme kanseri olan hastanın ömrü uzuyor
 Elma suyunu süzmeyin
 Aşk şeker hastalığını azaltır
 Yüz mimiklerine dil sinirleriyle sihirli bir dokunuş
 Kadınlar makyaj yapmayı annelerinden öğreniyor
 Soğuk ve sıcaktan korunun
 Kanseri tam 12 den vuran proton bombası
 Hastalık depresyona sokuyor
 Modernleştik varisimiz azdı
 Meme kanserine kimyon tedavisi
 İnternet bağımlısı mısınız?
 Sezaryen astım nedeni
 Dekolte özen ister
 Hamilelik diyabeti kalıcı olmasın
Dünya böyle bir yermiş!
Dünya böyle bir yermiş!
Ünlü sanatçı Nazan Öncel, menfur bir cinayete kurban giden Ermeni...
'Çılgın Dersane' diskoda tanıtıldı
'Çılgın Dersane' diskoda tanıtıldı
Kalabalık oyuncu kadrosu ile dikkat çeken gençlik komedisi 'Çılgın...
Pınar'ı sinirlendirecek!
Pınar'ı sinirlendirecek!
'Buzda Dans' adlı yarışmayı sunan Behzat Uygur, kendisiyle birlikte...
Velayet savaşına devam edecekler
Velayet savaşına devam edecekler
Tuğba Altıntop ile Rafet El Roman'ın çocuklarının velayeti için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.