kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Akupunkturlu doğum Ergen ile trend oldu
Akupunkturlu doğum Ergen ile trend oldu
Kadının bedeninidoğuma hazırlıyor

Akupunkturlu doğum Ergen ile trend oldu

Gülben Ergen'in öncülük ettiği akupunktur yöntemiyle doğum, anne adayları arasında trend oldu! Normal doğumda ağrı duymak istemeyenler için bu yöntem ideal. Çünkü akupunktur; ilk aylarda bulantıyı, son altı haftada doğum stresini, doğum anında ise sancıları iyice azaltıyor.

Kadınlar artık normal ama ağrısız doğum yapmanın yollarını arıyor. Epidural anestezi yaptıran, yoga hocası ve hatta doğum koçu bile tutan kadınlardan sonra; şarkıcı Gülben Ergen'in doğuma akupunktur uzmanıyla girmesi yeni bir trend yarattı: Akupunkturla doğum! Bugüne kadar pek çok farklı hastalığın tedavisinde kullanılan ama en çok zayıflamak isteyenlerin başvurduğu akupunktur; şimdi rahat doğum yapmak isteyen anne adaylarının merak sardığı bir yöntem oldu. Biz de akupunkturla doğum konusunu merak edenler için, Gülben Ergen ile doğuma giren Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Hüseyin Nazlıkul ile konuştuk:

* Hamilelik döneminde yapılan akupunktur kadınları nasıl etkiliyor?
Akupunktur, bedenin enerjisini dengeleyen bir uygulama türü. Bu nedenle akupunktur, hamilelik öncesinde, hamilelik döneminde ve doğum sırasında anne adayına pek çok avantajlar sağlıyor.

* Hamileliğin hangi döneminde başlanmalı?
Daha önce zor bir hamilelik geçirmiş ve düşük riski olanlara öneriyoruz. Kişinin herhangi bir sağlık sorunu varsa, bunu öncesinden tamamlayıcı tıp ajanları kullanılarak düzenlenmesi önceliklidir. Ardından kişinin daha sağlıklı bir hamilelik geçirmesi için akupunktur yapılabilir.

* Hamilelik döneminde akupunktur nasıl yarar sağlıyor?
Akupunktur, hamilelik öncesinde kadının hamile kalması için yardım ediyor. Hamilelik döneminde ise kadının kendini kesinlikle daha iyi hissetmesini, daha kolay bir hamilelik geçirmesini, daha az hastalanmasını ve psikolojik olarak daha sağlıklı hissetmesini sağlıyor. Hamileliğin ilk aylarında mide, bulantı ve kusma şikayetlerinin, hamileliğin son 6 haftasında ise doğum stresinin azalmasını sağlıyor. Doğum sırasında da sancıların azalmasına, rahat bir doğum gerçekleşmesine, bebeğin döl yatağına doğru yerleşmesine ve rahmin açılmasına yardımcı oluyor.

Dünyada çok yaygın

* Akupunktur, rahat hamilelik için tek başına yeterli mi?
Ben sadece akupunkturun değil, 'biofoton' dediğimiz bir ışık tedavisinin ve 'nöralterapi' uygulamasının da hamilelik sürecinde yapılmasını öneriyorum. Nöralterapi; bedende biriken tüm toksinleri uzaklaştıran ve lokal anestezi ile yapılan bir işlem. Nöralterapi ve biofoton'la birlikte akupunktur yapıldığında, daha rahat bir hamilelik süreci yaşanır.

* Dünyada bu uygulama çok kullanılıyor mu?
Almanya'da doğumların yaklaşık yüzde 90'ı normal doğumdur. Akupunktur da bu normal doğumların yaklaşık yüzde 20'sinde kullanılıyor. Uygulamanın uzman bir hekim tarafından yapılması çok önemli.

* Seanslar ne kadar sıklıkla uygulanıyor?
Doğum süresinde annenin enerjisinin son ıkınmalara saklaması için akupunktur ve nöralterapi çok önemli. Hamilelik döneminde iki haftada bir görmeniz yeterliyken, son 6 hafta içinde durum değişiyor. Önceleri haftada bir ve son iki haftada annenin kaygı düzeyine bağlı olarak seanslar değişiyor. Doğum esnasında ise her saat.

* Akupunktur doğum sırasında nasıl uygulanıyor?
Doğum sancılarının başladığı andan itibaren her 1 saatte kulaktan ya da elin belli noktaları iğnelerle uyarılarak uygulama yapılıyor. Doğum gerçekleşirken yapılan akupunktur, normal akupunktur seansına göre daha güçlüdür.

* Hangi bölgeler kullanılıyor?
Ayakta, elde, kulakta ve sırt bölgesinde; kısacası bedenin her yerinde uygulama yapılacak yerler var.

* Sonuç hemen hissediliyor mu?
Kesinlikle; hele bir de akupunktur noktalarının yanı sıra tedaviye dahil ettiğiniz bölgeye nöralterapi yapıyorsanız, faydası hemen fark ediliyor. Üstelik hastanın sadece o an için değil, geçmişte hissettiği birtakım sağlık sorunlarına da olumlu etkileri oluyor.

* Gülben Ergen'in doğumuna girdiniz; akupunktura ne zaman başlamıştı?
Gülben Ergen, geçtiğimiz yıl yaşadığı düşük olayından sonrasında akupunktur uygulamasına başladı. Bu tarz olaylar insan bedeninde adeta travma etkisi yaratır. Akupunktur ile sekteye uğrayan enerji iletimini belirleyip, belli noktaları uyararak; kişilerin kısa zamanda toparlanmalarını ve yeni bir hamileliğe hazırlanmalarına yardımcı oluyoruz. Gülben Ergen de düşükten çok kısa bir süre sonra akupunktur yönteminden yararlanarak yeniden hamile kaldı.

Gülben düşükle başladı

* Hamilelik boyunca ne sıklıkla akupunktur uyguladınız?
Düşük olayından sonra akupunktura başlayan Gülben Ergen, son derece disiplinli bir hasta oldu. Hamileliği boyunca düzenli olarak akupunktur seanslarına katıldı. Böylelikle hiç mide bulantısı, kusma gibi sorunlar yaşamadı.

* Atlas bebeğin doğumuna Ergen'le birlikte girdiniz; doğum sırasında akupunkturu hangi bölgelere yaptınız?
Doğumda her an yanında idim; doğum sırasında yapılan akupunktur sayesinde riskli olan gebeliği normal doğum ile yapılabildi. Böylelikle hem bebek hem de Ergen için sağlıklı bir doğum süreci yaşandı. Akupunkturu baş bölgesine uyguladım. Çok rahat bir doğum geçirdi. Doğum ağrılarının yanı sıra stresiyle mücadelesinde de etkili oldu.

SEVDİCAN GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Akupunkturlu doğum Ergen ile trend oldu
 Meme kanseri olan hastanın ömrü uzuyor
 Elma suyunu süzmeyin
 Aşk şeker hastalığını azaltır
 Yüz mimiklerine dil sinirleriyle sihirli bir dokunuş
 Kadınlar makyaj yapmayı annelerinden öğreniyor
 Soğuk ve sıcaktan korunun
 Kanseri tam 12 den vuran proton bombası
 Hastalık depresyona sokuyor
 Modernleştik varisimiz azdı
 Meme kanserine kimyon tedavisi
 İnternet bağımlısı mısınız?
 Sezaryen astım nedeni
 Dekolte özen ister
 Hamilelik diyabeti kalıcı olmasın
Dünya böyle bir yermiş!
Dünya böyle bir yermiş!
Ünlü sanatçı Nazan Öncel, menfur bir cinayete kurban giden Ermeni...
'Çılgın Dersane' diskoda tanıtıldı
'Çılgın Dersane' diskoda tanıtıldı
Kalabalık oyuncu kadrosu ile dikkat çeken gençlik komedisi 'Çılgın...
Pınar'ı sinirlendirecek!
Pınar'ı sinirlendirecek!
'Buzda Dans' adlı yarışmayı sunan Behzat Uygur, kendisiyle birlikte...
Velayet savaşına devam edecekler
Velayet savaşına devam edecekler
Tuğba Altıntop ile Rafet El Roman'ın çocuklarının velayeti için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.