kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erkek milleti çöktü egemenlik kadınlarda
Erkek milleti çöktü egemenlik kadınlarda
Hülya doğru söyledi
Kadınların da sırrı çözülür

Erkek milleti çöktü egemenlik kadınlarda

Rol aldığı yapımlarda aseksüel karakterleri canlandıran 'Amerikalılar Karadeniz'de 2'nin Deli Muhittin'i Kadir Çöpdemir: "Kadın egemen topluma doğru gidiyoruz. Erkeklerin damızlık olmaları çok uzakta değil!".

Yönetmenliğini Kartal Tibet'in üstlendiği 'Amerikalılar Karadeniz'de 2' yarın gösterime giriyor. Amerikalılar'ın bir yanlışlık sonucu Karadeniz'e füze indirmesiyle birlikte yaşananları anlatan filmde, Kadir Çöpdemir başrolde. Bundan birkaç ay önce gösterime giren 'Sınav'da mantık öğretmeni rolünde izlediğimiz Çöpdemir, 'Amerikalılar Karadeniz'de 2' filminde Deli Muhittin'i canlandırıyor. Rol aldığı yapımlarda aseksüel karakterleri oynadığı halde kadınların hayranlığını kazanan Kadir Çöpdemir'e göre hakimiyet artık kadınlarda: "Ekonomik krizler, savaş ve geçinme derdi nedeniyle erkeklerin bir anda psikolojisi bozuldu. Bu da sperm sayılarının düşüp, meni kalitelerinin azalmasına neden oldu. Kadınlar çevresel şartlara daha korunaklılar... Bu nedenle kadınlar, daha fazla yükselme şansını elde ediyor. Kadın egemen topluma geçmemiz çok uzak değil.." Çöpdemir ile sinemayı ve kadın-erkek ilişkilerini konuştuk.

Tipim
iyi değil

* Bu sezon gişede iddialı iki filmde birden rol aldınız. Filmlerin gişede iddialı olması, sizin üzerinizde bir baskı yarattı mı?
'Sınav', son dönemde üretilen en iyi filmlerden biri... Ama gişede hak ettiği yeri bulmadı. 'Sınav' Amerikan filmi olsaydı, sanıyorum birbirimizi sinemaya götürecektik. 'Amerikalılar Karadeniz'de 2', gişede ne yapar henüz bilmiyorum. Rol aldığım filmlerin iddialı olması, rol alan oyuncuyu da iddialı bir hale getiriyor. Ben de elimden geleni yapıyorum.

* Türk filmlerinin gişede yükselmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Üç kağıtçı yapımcılar, iş bilmez yönetmenler 'yalap-şap' üretimlerle zamanında sinemayı batırmışlar. Dilerim aynı hatalara düşülmez. İlgi çeken hikayeler doğru kadrolarla çekilirse, yapımcılar üç kağıtçılık yapmazsa, yönetmenler işini bilirse, sektör büyür... Şu an Türk Sineması'nı sınırda görüyorum. Sınırın bir yanı uçurum, diğer yanı bereketli topraklar... Hangi yöne gidileceğini sektörün içindekiler belirleyecek.

* Oynadığınız dizi ve filmlerde aseksüel karakterleri canlandırmanıza rağmen kadınlar size hayran... Bunun sizce nedeni ne?
Muhabbet ehli sayılıyorum ben... Bizim toplumumuzda muhabbet çok az. Ya erkek anlatıyor, kadın dinlemiyor ya da kadın anlatıyor erkek dinlemiyor. Ben hem anlatıcı, hem de dinleyicim. Empati yapmasını bilirim. Hal böyle, muhabbet su gibi akıyor. Yoksa benim tipim, tip değil. Erkekler gözleriyle, kadınlar kulaklarıyla aşık olur. Kadınların bana aşık olduğunu iddia etmiyorum ama muhabbetim ilgi çekiyor.

İktidar önemli bir unsur

* Sizce kadın ve erkekler neden hep bir çatışma halindeler?
İnsanlığın ortaya çıkışından beri paylaşılamayan yegane unsur iktidar... Erkekler ile kadınlar iktidarı paylaşamıyor. Modern çağda kadınlar artık iktidarı yönetenlerin başında. Çünkü bu çağda erkek ne yaparsa, kadın da onu yapmaya başladı. Eğitimse eğitim, çalışmaksa çalışmak... Bu durumda kadınlar iktidarı artık perde arkasından değil; direkt sahnede sınırsız olarak kullanıyor.

* Peki kadınlar ile erkekler iktidar mücadelesinde eşit koşullara mı sahipler?
Erkekler beni affetsin ama erkeklerin kadın elinde oyuncak olması çok kolay... Çünkü erkeklerin zaafları çok güçlü... Kadınlar birçok konuda derinken, erkekler çok sığ... Kadınlar erkek egemenliği altında yönetilince cinliklerini, karşı cinsin zaaflarını kullanma yöntemlerini geliştirdiler. Erkeklerin bu gibi bir derdi olmadı ki... Neticede; erkek ile kadın arasındaki iktidar savaşı kızışıyor.

* Sizce sonuç ne olur?
Şöyle örnek vereyim; ben NTV radyosunun yayın yönetmeniyim. Birlikte çalıştığım erkekler var. O erkeklerle aynı vasıflara sahip güzel bir kadın gelsin, hepsini atarım. (Gülüyor) Ne işim var; abi elin kıllı adamıyla, kadın orada çicek gibi dururken... İşin başka bir boyutu daha var. Ekonomik krizler ve savaşlar nedeniyle erkekler bir yandan psikolojik olarak çökerken; diğer yandan sperm sayıları azalıp, meni kalitesi düştü. Kadınlar daha fazla yükselme şansını elde etti. Kadın egemen topluma geçmemiz çok uzak değil.

* Bilim-kurgu filmlerinde olduğu gibi erkekler toplumsal hayatta damızlık olarak mı var olacaklar?
20 yıl sonra benim damızlık halim kalmayacak. İşte o zamana kadar ne yaşarsam yaşarım, unumu eler, eleğimi duvara asarım. Kadın egemen toplumsal yaşantıya geçildiği o devirde, kuvveti yerinde olan arkadaşlara da Allah kolaylık vesin.

MEHMET ÇALIŞKAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Çılgın Dersane' diskoda tanıtıldı
 Kate'in sonu anneminki gibimi olacak?
 Erkek milleti çöktü egemenlik kadınlarda
 Bizimle mafyaya değil sanata özenecekler!
 Dünya böyle bir yermiş!
 Erol Taş 44 yıl önce ağzıyla inek sağmıştı
 Ninja Kaplumbağalar 14 yıl sonra geri dönüyor
 'Bizim Kızlar' Oscar'a damgasını vurdu
 Valentino sıska mankenleri geri çevirdi
 And Oscar goes to...
 Halk ne diyor?
ÖZAY ŞENDİR
Babanızı imtihan edin
Önümde çok çarpıcı bir...
RAHŞAN GÜLŞAN
Armağan Çağlayan'dan Gerdek Star!
Armağan Çağlayan,...
SİNAN ÖZEDİNCİK
Cafe Marmara, Starbucks mı oluyor?
İstanbul'un kalbi...
Akupunkturlu doğum Ergen ile trend oldu
Akupunkturlu doğum Ergen ile trend oldu
Gülben Ergen'in öncülük ettiği akupunktur yöntemiyle doğum, anne...
Pınar'ı sinirlendirecek!
Pınar'ı sinirlendirecek!
'Buzda Dans' adlı yarışmayı sunan Behzat Uygur, kendisiyle birlikte...
Velayet savaşına devam edecekler
Velayet savaşına devam edecekler
Tuğba Altıntop ile Rafet El Roman'ın çocuklarının velayeti için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.