kapat
   
24 Ocak 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ulusoy'un yargılanmasına başlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, eski başkan vekilleri Ata Aksu ve Orhan Saka ile eski Mali İşler Koordinatörü Haldun Kozakoğlu'nun yanı sıra Trabzon'da yapılan inşaata ilişkin kontrolörlük görevini gerçekleştiren Cahit Erdem ile Sayim Adanur'un, ''hizmet nedeniyle emniyeti suistimal ettikleri'' ve bu suça ''asli-maddi fail'' sıfatıyla iştirak ettikleri iddiasıyla 1 yıl 9'ar aydan 11 yıl 3'er aya kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, sanıklardan Sayim Adanur ve avukatı Fethullah Uysal ile diğer sanıkların avukatları katıldı.Başbakanlık ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı adına Hazine avukatları da, davaya katılma talebinde bulunarak, duruşmada hazır bulundular.

Cumhuriyet
Savcısı Zeynep Doğar, Hazine avukatlarının davaya katılma talebiyle ilgili, deliller toplandıktan ve kamu zararının mevcut olup olmadığı hususu ve zarar varsa bunun niteliği tespit edildikten sonra karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Sanık Sayim Adanur da hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, mimar olarak çalıştığını ve Trabzon'da yapılan Haluk Ulusoy Spor ve Kamp Tesisleri inşaatının projesinin kendisine ait olduğunu söyledi. Proje kendisine ait olduğu için inşaatın kontrolörlüğünün de kendisine verildiğini anlatan Sayim Adanur, mevzuata ve sözleşmelere uygun olarak işini yaptığını savundu.

Sanık Haluk Ulusoy'un avukatı Metin Aslan, müvekkilleri hakkında, usül açısından takip şartı olan şikayet olmadığını savunarak, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 223/8. maddesi uyarınca davanın düşürülmesine karar verilmesini istedi.

Şikayetçi Devlet Bakanlığının ''uğradığı herhangi bir zararın söz konusu olmadığını'' savunan Aslan, ''TFF kamu kuruluşu değildir, özel bir tüzel kişiliktir. Kullandığı tek bir kuruş, kamu kaynağı yoktur. Bu yüzden bakanlığın zararı da mümkün değildir. Hazine'nin müdahillik talebinin reddine karar verilsin'' dedi.

Ulusoy'un avukatlarından Serdar Mermut da ''Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun düzenlediği raporda, Devlet Bakanlığınca suç duyurusunda bulunulması imkanının olmadığına, bu konuda sadece TFF tüzel kişiliğince bir işlem yapılabileceğine'' işaret edildiğini belirterek, Hazine avukatlarının davaya katılma talebinin reddedilmesi gerektiğini söyledi.

Avukat Ersan Şen ise 3813 sayılı TFF Kanunu'nun 5-6. maddelerine göre, iddianameye konu fiillerin tartışıldığını ve raporlanarak TFF Genel Kurul üyelerine gönderildiğini anlattı. TFF Genel Kurulu'nda, Ulusoy ve yönetim kurulu üyelerinin ''tek tek aklandığını'' savunan avukat Şen, iddianamedeki eylemlerle Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın doğrudan ya da dolaylı bir ilişkisi bulunmadığını, sanıklar hakkındaki denetimi yasalara göre TFF Genel Kurulu'nun yapması gerektiğini ve Devlet Bakanlığı'nın sorunu ancak TFF Genel Kurulu'na taşıyabileceğini öne sürdü.

''PARA BU MEMLEKETİN FUTBOLU, BAŞARISI İÇİN HARCANMIŞTIR''

Sanıkların daha önce de aynı iddialarla Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandıklarını, beraat ettiklerini ve beraat kararının Yargıtay tarafından onandığını ifade eden Şen, Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nden bu dava dosyasının istenilerek, incelenmesini talep etti.

Şen, ''TFF bu ülkeye dünya üçüncülüğü kazandırmıştır. Para bu memleketin futbolu, futbolcuları ve başarısı için harcanmıştır. Hazine'nin kamu zararı olduğu iddiasıyla davaya katılma talebinin reddini istiyoruz'' diye konuştu.Diğer sanıkların avukatları da Hazine'nin davaya katılma talebinin reddedilmesini istediler. Avukatlar, ayrıca müvekkillerinin ifadeleri alındıktan sonra savunmalarını yapacaklarını belirttiler.

DAVA DOSYASI İSTENECEK

Yargıç Ali Muzaffer Mutlu, sanık avukatlarının talebi doğrultusunda Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nden söz konusu dava dosyasının istenilerek incelenmesine, savunmalar tamamlandıktan ve deliller toplandıktan sonra iddianamedeki suçlamalara ilişkin bilirkişi incelenmesi yaptırılması konusunda karar verilmesini kararlaştırdı.

Mutlu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığını adına Hazine avukatlarının davaya katılma talebine ilişkin gelecek duruşma karar verilmesine de karar vererek, duruşmayı erteledi.

İSTENEN CEZALAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu savcılarından Abdullah Ayhan Şan tarafından hazırlanan İddianamede, TFF Başkanı Ulusoy, eski başkan vekilleri Ata Aksu ve Orhan Saka ile eski Mali İşler Koordinatörü Haldun Kozakoğlu'nun, ''kendilerine teslim edilen kurum parasını, 3813 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile usulünce yürürlüğü talimatlara, yönetim kurulu kararlarına ve iç genelgelere aykırı biçimde, kendileri veya başkalarının çıkarı için sarf ettikleri'' iddiasıyla, 765 sayılı eski Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 510, 522 ve 80. maddeleri uyarınca 1 yıl 9'ar aydan 11 yıl 3'er aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede, ayrıca Trabzon'da yapılan inşaatın kontrolörlük görevini gerçekleştiren Cahit Erdem ile Sayım Adanur'un hakkında da ''asli-maddi fail'' sıfatıyla suçlara iştirak ettikleri gerekçesiyle eski TCK'nın 510. ve 522. maddeleri uyarınca 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Alex: Hedefim Avrupa'da oynamak
 G.Saray Alex'in formasını alamaz
 G.Saray kadar büyük olacağız
 Real Madrid gözünü Ribery'ye dikti
 "Hepimiz Ermeniyiz" pankartına izin çıkmadı
 Eller Athletico Madrid ile sözleşme imzaladı
 Avustralya'da Nadal şoku
 Sivas Tzvetkov ile anlaşmaya vardı
 UEFA kongresi yarın Almanya'da başlayacak
 Ronaldo: Capello beni hiç sevmedi
 K.Erciyes 4 futbolcusu ile yollarını ayırdı
 Ankaraspor Jevriç'i yabancı statüsünden çıkardı
 Hidayet'in 17 sayısı Magic'e yetmedi
 V.Manisa Beşiktaş maçı hazırlıklarına başladı
 Belçikalı raket Hardenne boşanıyor
 Seedorf 2011'e kadar Milan'da
 Defteri imzaladık
 İddaa biterse Süper Lig sallanır, alt ligler çöker
 Süper Federer
 Nazar değdi
 Hamit yüzde 80 Galatasaray'da
 Ya Roque Junior ya da Traore!
 Dakar fatihleri yurda döndü
 Okur yine şov yaptı
 Efes'in zorlu sınavı
 Böyle fanatik görülmedi
 Tombik dönüyor
 Nobre Brezilya'da!
 Trabzon'da sıra Ceyhun'da
 Şampiyonluk şansımız var
 'Gitsin' diyenler şimdi yokum diye tepiniyorlar
 Cimbom taktik çalıştı
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
EMRAH KAYALIOĞLU
İddaa'da İtalyan işi mi?
Cumartesi günü "Altın...
AHMET ÇAKAR
Geleceği yok eden adam
Beşiktaş acı çekiyor. Gerek...
Güvercinler eşliğinde son yolculuğuna çıktı
Güvercinler eşliğinde son yolculuğuna çıktı
Dink, son yazısında kendini benzettiği güvercinlerin kanat çırpışları...
SABAH atış talimi yapılan yeri buldu
SABAH atış talimi yapılan yeri buldu
Dink'in katil zanlısı Ogün Samast ile azmettirici olduğu iddia edilen...
'Anoreksik' diyen gazeteye dava
'Anoreksik' diyen gazeteye dava
Aktrist Keira Knightley, anoreksiya yüzünden hayatını kaybeden bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu