kapat
   
24 Ocak 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Siyasiler Cem'i anlatıyor
İsmail Cem vefat etti
Gazetecilikten siyasete uzanan 67 yıl
Siyasiler Cem'i anlatıyor
Galatasaray Kulübü'nden başsağlığı mesajı
"Nezaketi ve alçakgönüllülüğüyle ayrı bir yeri vardı"
İpek Cem Taha babasının vasiyeti olmadığını söyledi
Cem'in doktoru:Son 2 güne kadar tüm gelişmeleri bilgisayardan takip ediyordu

Siyasiler Cem'i anlatıyor

SEZER:''NAZİK ÜSLUBU ÇOK ÖNEMLİYDİ'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer: ''Sayın İsmail Cem, önemli bir devlet adamı, önemli bir siyasetçi, ama aynı zamanda değerli bir gazeteci, TRT'nin efsanevi genel müdürü, bir yazar ve düşünürdü. Bu yönüyle de çok şey bıraktı. Uzun yıllar çok önemli işler yaptı. Bunu yaparken nazik üslubu çok önemliydi. Diyalog ve uzlaşıdan yana tavrı çok
önemliydi. Türk milleti bir sevgili evladını yitirdi, biz çok değerli bir
arkadaşımızı, dostumuzu yitirdik.''

HİKMET ÇETİN: ÇOK VERİMLİ BİR ÇAĞINDA YİTİRDİk

Eski
TBMM Başkanı Hikmet Çetin:''Çok üzgünüm. Ailesine başsağlığı diliyorum. Büyük bir dostumuzu, arkadaşımızı kaybettik. Ulus olarak da önemli bir devlet adamı, siyasetçi ve yazarımızı hem de çok verimli bir çağında yitirdik. Bir süreden beri büyük bir mücadeleyle hastalığını yenmeye çalışıyordu, ama başaramadı. Tekrar herkesin başı
sağolsun.''

MUSTAFA ÖZYÜREK: ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek:''Çok yakın dostumdu. SHP'de ve daha sonra CHP'de birlikte çalışmıştık. YTP'nin kuruluş aşamasında ve sonraki temaslarımızda da solda birliğin önemini
hep konuşmuştuk,ama bu gerçekleşememişti. Bundan büyük üzüntü duydum. Daha sonraki aşamada YTP'nin Genel Başkan Yardımcısı Adil Özkul'un da katkılarıyla bu yöndeki temaslarımız devam etti ve bu birlikteliği sağladık. Ancak yakalandığı amansız hastalık nedeniyle sosyal demokrasiye, demokrasiye çok daha fazla katkı yapabileceği bir dönemde aramızdan ayrıldı. Üzüntümüz büyük.''

BAKAN ŞENER: ÖRNEK ALINMASI GEREKEN ÖZELLİKLERE SAHİPTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İsmail Cem'in kaybından xdolayı çok üzgün olduğunu belirterek, "Siyasi tavrı, siyasi biçimi ve siyasi tarzıyla örnek alınması gereken özelliklere sahipti" dedi.

Şener, yaptığı açıklamada, Cem'in Türk siyasetinin yetiştirdiği önemli
isimlerden biri olduğunu söyledi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi olduğu dönemde, Cem'in de TRT Genel Müdürü olduğunu belirten Şener, "1991'den sonra Parlamento'ya girdiği zaman, aynı dönemde siyaset yaptık. Bilgi birikimi ve davranışlarındaki nezaketiyle dikkat çekti. Siyasi tavrı siyasi biçimi ve siyasi tarzı örnek olması gereken özelliklere sahipti" diye konuştu.

ÇELİK: SADECE DEVLET ADAMI DEĞİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem'in vefatı üzerine yaptığı açıklamada, "Kendisi sadece bir devlet adamı değildi. Aynı zamanda entelektüel bir insandı. Kalem erbabı idi" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul Bütçeleri Projesi Tanıtım Toplantısı öncesi İsmail Cem'in vefatını değerlendiren Bakan Hüseyin Çelik, Cem için Allah'tan rahmet, ailesi ve Türk milleti için başsağlığı dileklerini iletti.
Çelik, "İsmail Cem bizim beyefendiliği ile tanıdığımız, devlet adamlığı ile tanıdığımız bir arkadaşımızdı. Kendisi sadece bir devlet adamı değildi. Aynı zamanda entelektüel bir insandı. Kalem erbabı idi. Büyük bir üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Bütün sevenlerinin başı sağ olsun" dedi.

SARIGÜL: "SOSYAL DEMOKRATLAR BÜYÜK BİR EVLADINI KAYBETTİ"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, çok üzgün olduğunu belirterek, sosyal demokratların büyük bir evladını kaybettiğini söyledi.
İsmail Cem'in hayatını kaybettiği hastaneye gelen Mustafa Sarıgül, doktorlar ve Cem'in yakınlarıyla görüştü. Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, "Sosyal demokratlar büyük bir evladını kaybetti. İsmail Cem, şairliği, gazeteciliği ve siyasetçiliğiyle saygın bir insandı. Çok üzgünüz. Cuma günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa vereceğiz." şeklinde konuştu.

YALÇINTAŞ: HER ZAMAN HATIRLANACAKTIR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem'in Türkiye'ye yaptığı katkılarla her zaman hatırlanacağını söyledi.İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem'in vefatıyla ilgili bir mesaj yayınladı. İTO Başkanı Yalçıntaş, yayınladığı mesajda, "Sayın İsmail Cem'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. İsmail Cem, mütevazı kişiliği ve büyük devlet adamlığı vasıflarıyla asla hafızalardan silinmeyecektir. Sayın Cem, Türkiye'ye yaptığı katkılarla ve özellikle dış politikada harcadığı büyük emekle her zaman hatırlanacaktır. Tüm çalışma arkadaşlarına, acılı ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

TARHAN ERDEM: "HEM GAZETECİLİKTE HEM SİYASETTE BAŞARILI OLDU"

Yazar Tarhan Erdem de, İsmail Cem'in Türkiye'de uzun dönem Dışişleri Bakanlığı yapmış bir siyaset adamı olduğunu ve gazetecilikten sonra siyasette de başarılı olmuş ender şahsiyetlerdin biri olduğunu ifade ederek, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

AJANSLAR

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ermenistandan uzlaşma çağrısı
 Cem'in 'Veda' şiiri
 Devlet sırrında kara delik!
 Bahçeli ağır konuştu
 Meclis cinsel istismarı araştıracak
 Irak'a karşı Suriye'ye yaptığımızı yapalım
 'Sözde soykırım' sitemi
 Siyasi gündem
 Erdoğan taziyeye bugün gidiyor
 The Guardian: Türkiye artık 301'i gözden geçirmeli
 Gizli oturumda cep telefonları çalışmadı
 En fazla mülk İnönü döneminde satılmış
YAVUZ DONAT
Nerede kalmıştık?
Siyasete kısa bir "Hrant Dink...
MUHARREM SARIKAYA
Kahve falı...
TBMM, K. Irak ve Kerkük'teki gelişmeleri...
Albaya sahte çürük raporu tutuklaması
Para karşılığında sahte çürük raporu hazırlayan çete operasyonunda...
6 hastane hijyenden sınıfta kaldı
Yapılan bir araştırmada İzmir'de 6 devlet hastanesindeki...
Güvercinler eşliğinde son yolculuğuna çıktı
Güvercinler eşliğinde son yolculuğuna çıktı
Dink, son yazısında kendini benzettiği güvercinlerin kanat çırpışları...
SABAH atış talimi yapılan yeri buldu
SABAH atış talimi yapılan yeri buldu
Dink'in katil zanlısı Ogün Samast ile azmettirici olduğu iddia edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu