kapat
   
23 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Çakar
Bu bir operasyon
'Türkiye kaybeder'
Fenerbahçe şampiyon oldu!

Fenerbahçe şampiyon oldu!

İddaa konusunun gündem oluşturduğu Serbest Kürsü'de yazarlarımıza takımların son durumunu sorduk. Kupada çeyrek final ve ligde ikinci devre öncesi çoğunluk Fenerbahçe'nin şimdiden şampiyon olduğu görüşünde birleşti...

* A.Ç: Fenerbahçe artık şampiyon diyebiliriz. Her anlamda en rahat takım durumunda. Galatasaray geçen seneki gibi değil. Geçen sezonki ışık değil parıltı bile yok. Beşiktaş'ta ise skandallar devam ediyor. Trabzon ancak bu kadar küçültülebilir. Elindeki en önemli 3 yıldızını 6 ayda kaybettin. Hadi Tekke'yi iyi rakama sattın, sorunlu denen Marcelinho, sorun bile yaratmadan gitti, faydalanamadın. Szymkowiak futbolu bırakacak aşamada. Ayman, Risp Trabzon'un oyuncusu değil. Trabzon "Ben artık sıradan bir Anadolu takımıyım" diyor ve bunun için ne gerekirse yapıyor, doğru yolda. Trabzonlu
yöneticilerin Haluk Ulusoy'u korumak için bir ağıt yakmadıkları kaldı. Trabzon uçurumun kenarında. Bütün bu şartlar Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştır. Bu Türk futbolundaki rekabet açısından hiç sevimli değil. Editör: Sayın Kazım Kanat, Beşiktaş'ın durumu için ne söyleyeceksiniz?

* K.K: Yıldırım Demirören Beşiktaş'ın başkanlık koltuğuna layık biri değil. Murat Aksu o koltuğu ona kazandıran isimdir. Beşiktaş'ın seçkin üyeleri Demirören'i toplantıya çağırdılar. Bu Demirören'in otoritesiz olduğunu belgeledi. O seçkin üyeler Demirören'i uyararak "Güçlü bir yönetim kur ve borcu öde" talimatı verdiler. Murat Aksu'nun istifası, bir kişilik yorumudur. Kendisini içtenlikle tebrik ediyorum. İlerisi için başkanlık yolunu açtı. Geçen hafta Demirören için "Tek listeyle kongreye gider. Ama kazanamadan evine dönen tek başkan olacak" diye yazmıştım. O gün geldi çattı. Özetin özeti şu; Lig 3 büyüklere kaldı. Trabzon artık vizyonunu ve karizmasını kaybetmiştir. Bu takımı Ziya Doğan yönetiyorsa eyvah! Editör: Liderle devam edelim. Sayın Bilgiç, Fenerbahçe'yi ve ikinci yarıyı nasıl görüyorsunuz?

* G.B: Ahmet Hoca'ya katılıyorum. Diğer takımların Fenerbahçe'ye nasıl yetişeceğinden ziyade ligde Fenerbahçe'yi yenecek takım çıkacak mı onu tartışmak lazım.

MAYIS'TA FİNAL OYNARLAR

* A.Ç: Sezon başında ben bunları söylediğimde bana gülüyordunuz. Şimdi benim söylediklerime geldiniz. Dahası var, bu takım Mayıs'ta Avrupa'da olacak...

* G.B:
Ahmet Hoca bizim elimizde tuttuğumuz davulu çalıyor. Sezon başında kimse "Fenerbahçe şampiyon olamaz" diye bir şey söylemedi. Zico'nun yetersizliği ve oynattığı futbol konusunda eleştirilerimiz oldu. Ki bunlar haksız değildi. Fenerbahçe buraya Zico'ya rağmen gelmiştir. Ahmet Hoca Ankaraspor maçından sonra yine bu odada, "Haklıymışsınız galiba, Zico konusunda yanılmışım" gibi şeyler söylemişti. Fenerbahçe ligde yaşamadığı sıkıntıyı UEFA'da maçına göre taktik üretmezse yaşar. Zico, ligdeki başarılı takımın aynı performansı Avrupa'da da vereceğini sanarak hata yapıyor. Bazı maçların oyuncuları ve düzenleri farklıdır. Beşiktaş belki ligde sistemi en iyi uygulayan takım ama kadrosu sonuç almayı zorlaştırıyor. Galatasaray'ın hiçbir hamlesi olmadı. İşin garibi bu takımların hedefi Fenerbahçe'yi yakalamakken hiç transfer yapmadılar. Buda bulundukları yeri sindirdikleri anlamına geliyor.

* L.T:
Devre arası transfer yapmayan Galatasaray yönetimi ikinci yarıdaki bütün sorumluluğu futbolcuların üzerine yıkmıştır. Çünkü kaptan Hakan Şükür transfere gerek olmadığını, kadronun yeterli olduğunu vurgulamış ve transfere verilecek paranın oyunculara dağıtılmasının başarı sağlayacağını söylemiştir. Devre arası sonuçlar kötü olsa da Galatasaray rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye oranla daha iyi çalışmıştır. Fenerbahçe Alkmaar'ı elemesi halinde ligde motivasyon eksikliği yaşayacak ve Galatasaray'ı potaya sokacaktır. Galatasaray'ın oyuncu yapısı zorda kaldıkları ve aşağılandıkları takdirde kenetlenmeyi çok iyi becerir. Futbolcuların Gerets'e sahip çıkmaları halinde şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray'dır. Beşiktaş savunmasını bir yabancı ile güçlendirirse yarışın içinde var olacaktır.

* İ.G: Trabzon yönetimi olmayan bir takım. Şu an gelinen nokta büyük takıma yakışmıyor. Transfer politikasının yetersizliğinden takım kadrosu sıradan bir takım görüntüsü veriyor. Ahmet Çakar ve Gürcan Bilgiç tarafından bu yıl Fenerbahçe'nin şampiyon olacağı söylendi. Ben bunun bu yılla sınırlı kalmayacağı düşüncesindeyim. Gerek Beşiktaş gerek Galatasaray'ın kulüp yapılarına baktığımızda Fenerbahçe'nin çok farklı bir yerde olduğunu düşünüyorum. 3-4 yıl Fenerbahçe'den şampiyonluğu almak çok zor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 25 milyon $'ını istedi
 Hükümet adım atmazsa İddaa Mart'ı görmez!
 Şifre 5'te 5
 Cimbom'a tanıdık rakip
 Kleberson gitmek için gün sayıyor
 Ne zaman patlayacaksın?
 Türk Telekom'a Rus işkencesi!
 Deivid susarsa Semih konuşur
 Hingis'ten geçit yok
 En büyük yönetici İbrahima Yattara!
 Kazancı'nın şartı Bahattin Demir!
 Taraftara açık idman
 'Bozkurt' Ediz'e ihtar geldi
 Kulaksızoğlu çekildi
 Eren: Ben de yokum
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
ÖMER ÜRÜNDÜL
F.Bahçe işini ciddiye alıyor, yavaş yavaş takım...
Tetikçi bir yem, örgüt arkada
Tetikçi bir yem, örgüt arkada
Üst düzey bir yetkili, "Yakalanmak istemiş. Asıl hedefe ulaşmamızı...
Ogün'ün annesi: Çok üzgünüm kullandılar
Ogün'ün annesi: Çok üzgünüm kullandılar
Hrant Dink suikastının zanlısı olarak gözaltında bulunan Ogün...
Paris'te derin yırtmaç
Paris'te derin yırtmaç
Lübnanlı tasarımcı Elie Saab, 2007 ilkbahar/ yaz haute couture...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu