kapat
   
23 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tartışmalı Tayland gezisinden döndüler
Tartışmalı Tayland gezisinden döndüler

İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği gezi ile Tayland'a giden ve orada İzmir'in EXPO 2015 adaylığını tanıtıp, Uluslararası
Bahçecilik Sergi ve Fuarına katılan heyet, kente döndü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki heyet, Adnan Menderes Havalimanı'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Yusuf Ali Karaman, Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör, belediye bürokratları, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar ve geziye katılanların yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Aziz
Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, gezinin oldukça başarılı geçtiğini ve amacına ulaştığını söyledi. Geçtiğimiz hafta Pazartesi akşamı
başlayan 8 günlük geziye 227 kişinin katıldığını belirten Kocaoğlu, ekipteki 80-90 kişinin belediye başkanı ve meclis üyesi olduğunu söyledi.

Geziye Dışişleri ve Kültür bakanlıklarından 40'a yakın kişinin katıldığını, diğer katılımcıların İzmir'in önde gelen isimleri olduğunu belirten Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege Genç İşadamları Derneği, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri ile 11 Oda temsilcisinin de Tayland gezisine katıldığını vurguladı.

Heyetin ilk geceyi Bangkok'da geçirdiğini, ikinci gün ise Chiang Mai kentindeki Bahçecilik Sergi Fuarı'na katıldıklarını belirten Kocaoğlu, şöyle
dedi:

''Heyet, hem EXPO hem de İzmir kanaat önderlerini kapsıyordu. Chinag Mai'de ilk gün fuar alanını gezdik, ikinci gün Türk Günü yaptık. Türk Günü çok coşkulu idi. Sonra tekrar Bangkok'a döndük, 8-10 Türk işadamı ile yemek yedik. Bangkoklu gazeteciler, televizyoncularla buluştuk; İzmir'i, zenginliklerimizi, farklılıklarımızı anlattık. Dört televizyon kanalında yayınlanan televizyon programında İzmir'le ilgili bilgiler verdik. Bangkok Valisi ve Belediye başkanı, onun Müslüman olan yardımcısıyla görüştük, ardından Turizm Bakanlığı Müsteşarı'na İzmir'in zenginliklerini, EXPO 2015 hedefimizi anlattık, onlardan destek istedik, aldık.''

Geziye katılanların EXPO'yu, kazanımlarını, kente getirdiklerini yerinde görme fırsatı bulduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlarının çiçek fuarında çok şeyler gördüğünü ve bu örnekleri yapacakları park ve bahçelerde de uygulayacaklarını söyledi.

Bangkok kentinin Asya krizinden sonra kendini yeni yeni topladığını, kalkınan ülke ve şehirleri görme fırsatı da bulduklarını belirten Kocaoğlu,
şehircilik bilgi ve deneyimlerini de arttırdıklarını vurguladı. Geziye katılanların birbirleriyle de kaynaştığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''227 arkadaşımızla birbirimizi tanıyorduk, biliyorduk, ama belediye başkanları, meclis üyesi, sivil toplum örgütü, oda temsilcileri ile 7 gün bir
arada olup, konuşmamıştık. İzmir kentinin önderi sayılacak 227 kişi 7 günlük gezide birbiriyle kaynaştı, tanıştı. İzmir'de birlik beraberlik adına çok güzel gezi oldu. Geziden şikayeti olanı duymadım, herkes memnundu, organizasyonu yapan şirket de çok iyiydi. Sağ salim geldik, problemimiz olmadı. İzmir birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece aşamayacağı hiçbir engel yoktur.''

Kocaoğlu, artık İzmir'in projelerine bakacaklarını, 1-15 Ocak arasında 175 milyon YTL'lik ihale ilanı verdiklerini, sabah saat 08.00'den itibaren görevinde olacağını söyledi.

Kocaoğlu, bir gazetecinin Tayland gezisi ile ilgili söylentiler ve açıklamaları sorması üzerine, ''Onlar mazide kaldı, biz çalışıp cevap vereceğiz'' dedi.

Geziyle ilgili gazetelere yansıyan yorumlara üzüldüğünü, gezinin başarılı geçtiğine inandığını belirten Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu ise gezinin iyi anlatılamaması nedeniyle olumsuz haber ve söylentiler çıktığını kaydetti.

İzmir'e dönen meclis üyeleri ve belediye başkanları gezinin amacına ulaştığını bildirdiler. Gezi hakkında çıkarılan olumsuz söylentiler ve haberlerin kendilerini çok üzdüğünü belirten başkan ve meclis üyeleri, Tayland'da, İzmir ve Türkiye'yi tanıttıklarını söylediler.

Olumsuz haberlerin Taylandlılar tarafından da üzüntü ile karşılandığını belirten meclis üyeleri, Tayland'da Türk bayrağını dalgalandırdıklarını ve kenti anlattıklarını ifade ettiler. Bu tür gezilerin faydalı olduğunu belirten üyeler, daha çok gezi düzenlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in cenazesine katılmak bugün İstanbul'a gideceği öğrenildi.

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Bakandan Binbir Gece eleştirisi
 Meclis'te gizli oturum
 Prodi'den Dink cinayeti uyarısı
 Başbuğ: Kıbrıs milli sorunumuz
 Sigara yasasına karşı hastane
 Patrik'ten Türkiye'ye AB desteği
 Gül: Irak'ın bölünmesi Körfez ülkelerini vurur
 Arınç: 301'in kaldırılmasına sıcak bakıyorum
 'Ovada siyasetin sonucunu sandık gösterir'
 'Aşçı' genelgesi
 Meclis, kapalı kapılar ardında Irak'ı konuşacak
MAHMUT ÖVÜR
Seçilmiş şehir Trabzon
Hrant Dink cinayeti bir...
MUHARREM SARIKAYA
Trabzon'un özürü...
Memleketimin adının,...
YAVUZ DONAT
Tayyip beyin ince hesabı: "Yine 2 partili...
Bebeğe tecavüze 21 yıl hapis cezası çıktı
İzmir'de, 18 aylık bebeğe tecavüz davasında, sanıklardan Yılmaz Varlı...
MİT binası için Gaffar Okkan ormanı gitti
Suikaste kurban giden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın adına...
Tetikçi bir yem, örgüt arkada
Tetikçi bir yem, örgüt arkada
Üst düzey bir yetkili, "Yakalanmak istemiş. Asıl hedefe ulaşmamızı...
Ogün'ün annesi: Çok üzgünüm kullandılar
Ogün'ün annesi: Çok üzgünüm kullandılar
Hrant Dink suikastının zanlısı olarak gözaltında bulunan Ogün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu