kapat
   
23 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Bir bebekten katil yaratmak sorgulanmalı"
Cenaze için kriz merkezi oluşturuldu
Yollar kapatılınca trafik felç oldu

"Bir bebekten katil yaratmak sorgulanmalı"

Gazeteci Hrant Dink, öldürülüşünün 5 gününde toprağa veriliyor. Dink için ilk tören genel yayın yönetmenliğini yaptığı Osmanbey'de Halasgargazi Ceddesi Sebat Apartmanı'nda bulunan Agos Gazetesi'nin önünde yapıldı. Burada yapılan törende binlerce kişinin önünde veda konuşmasını yapan Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, "Katil kim olursa olsun, 17 ya da 27 yaşında, biliyorum ki o da bir zamanlar bebekti. Bir bebekten bir katil yaratmak, sorgulanmadan hiç bir şey yapılamaz" görüşünü dile getirdi. Rakel Dink, duygulu konuşmasında, "Sevgilim, kucağımdan ayrıldın ama ülkenden ayrılmadın" dedi.

Hrant
Dink için Agos Gazetesinin önünde yapılan törene birlerce kişi katıldı. Sloganların atılmadığı sessiz kalabalığa seslenen eşi Rakel Dink şöyle konuştu:

Rakel Dink, "Yaptığı iş, kullandığı üslup, yüreğindeki sevgi, onu büyük yaptı. Büyük oldu çünkü, büyük düşündü, büyük söyledi. Siz de buraya geldiğiniz için büyüksünüz. Ama bununla kalmayın, bununla yetinmeyin!Nefretle, hakaretle, kanı kandan üstün tutmakla, büyük gelecek olmaz! Yükseliş karşındakini kendin gibi sayarak olur" dedi.

SEVGİLİYE MEKTUP!

Rakel Dink'in, eşi Hrant'ı uğurlarken, yazdığı "Sevgiliye Mektup" başlıklı, mektubu otobüsün üstünden okudu. Rakel Dink, mektubunda şöyle dedi:

"Bugün çok acılı ve onurlu olarak buradayım. Hepimiz acımızla buradayız. Bu sessizlik bizde kederli bir sevinç yaratıyor. Bugün bedenimin yarısını, sevgilimi, çocuklarımın babasını uğurluyoruz. Kimseye saygısızlık etmeden, slogansız, pankartsız, bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bugün sessizliğimizden büyük bir ses vereceğiz. Katil kim olursa olsun, 17 ya da 27 yaşında, biliyorum ki o da bir zamanlar bebekti. Bir bebekten bir katil yaratmak, sorgulanmadan hiç bir şey yapılamaz. Onun dürüstlüğü, şeffaflığı, sevgisi onu buraya getirdi. Diyorlar ki, 'O büyük bir adamdı'. Soruyorum size, 'O büyü mü doğdu', 'Hayır, o da bizim gibi doğdu'. Gökten değildi, o da topraktandı. Yaptığı iş, kullandığı üslup, yüreğindeki sevgi, onu büyük yaptı. Büyük oldu çünkü, büyük düşündü, büyük söyledi. Siz de buraya geldiğiniz için büyüksünüz. Ama bununla kalmayın, bununla yetinmeyin!Nefretle, hakaretle, kanı kandan üstün tutmakla, büyük gelecek olmaz. Yükseliş karşındakini kendin gibi sayarak olur.

Sevgilim!

Bedenin yaşlanmadan, daha hasta olmadan, sevdiklerine doyamadan gittin. Biz de geleceğiz sevgilim, o eşsiz cennete...Oraya yalnız sevgi girer. Orada gerçek sevgiyle bir arada ebediyen yaşayacağız.

Kimseyi kıskanmayan, öldürmeyen, aşağılamayan, kin tutmayan, bağışlayan, kardeşini sayan, bir sevgi, Mesih'te bulunan sevgi...

Hangi karanlık yaptıklarını, söylediklerini unutturabilir Sevgilim! Korku mu? Yaşam mı? Zulüm mü? Dünyanın zevki sefhası mı? Yoksa ölüm mü Sevgilim?
Ben de sana yazdım, aşk mektubunu Sevgilim! Bunları yazmak zor oldu Sevgilim!
Sevdiklerinden, çocuklarından, torunlarından, bizlerden, kucağımdan ayrıldın, ülkenden ayrılmadın Sevgilim!."

Cenaze arabası konuşmanın ardından hareket etti. Kortejle birlikte yürümeye devam ediyor. Kortejin bir ucu Mecidiyeköy'de, bir ucu Harbiye'de bulunuyor. Hrant Dink'i uğurlamaya gelen insanlar, on bini aştı.

Sessizce, slogansız yürünmesi istenen gruplardan bazıları sık sık "Yaşasın Halkların Kardeşliği", "Katil devlet hesap verecek" sloganları atıyor ve alkışlarla Hrant Dink'i uğurluyor.

CENAZE ARABASI AGOS'TAN HAREKET ETTİ


Bu arada, Kumkapı Meryemana Patriklik Kilisesi'nde bulunan Hrant Dink'in cenazesi Agos Gazetesi'ne getirildi. Cenaze arabası alkışlarla karşılandı. Burada yapılacak törenin ardından yürüyüş korteji Elmadağ-Divan Oteli kavşağında geldiğinde cenaze arabası ve Dink'in ailesi kortejden ayrılarak Kumkapı Meryemana Kilisesi'nde yapılaca törene gidecek. İnsanlar ise Yenikapı İDO İskelesi'ne yürüyecek.

CENAZE HAZIRLIKLARI SABAH ERKEN SAATLERDE BAŞLADI

Hrant Dink'in cenazesi için Meryem Ana Klisesi önünde sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklar yapıldı.

Dink'in cenazesini taşıyacak olan araç, saat 07.00 sularında kilisenin önüne geldi. Klise içerisinde Dink'in cenazesi ve tabut hazırlanırken, dışarıda da araca eşlik edecek kortej görevlileri koridor oluşturdu. 14 ayrı Ermeni derneğinden gelen kortej görevlileri aracın çevresinde bir çember oluşturdu. Görevlilerin tamamının siyah takım elbise giydiği gözlenirken, saat 08.00 sularında klisenin çanları çaldı. Cenazenin alınacağı klise çevresinde polisin çok geniş güvenlik önlemi aldığı gözlenirken, basın menusplarıda kendileri için oluşturulan platformda yerini aldı.

Cenaze aracının arkasında, ön tarafında "aile" yazılı ve Şişli Belediyesi tarafından tahsis edildiği öğrenilen bir minibüs dikkat çekti. Cenazeyi almaya Dink ailesinden erkek üyelerinin geldiği öğrenilirken kızları ve eşinin ise gazetedeki törene katılacağı bilidirildi.

(Ajanslar)


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Onbinler Dink'i yolcu etti
 Emniyetten 'acil' kodlu toplantı
 Törenden çarpıcı kareler
 Dink cinayetinde yeni gözaltı
 Samast soyadlı yaklaşık 500 kişi 2003'te biraraya geldi
 Acaristanbul'da karar haftaya
 Sahte hakime suçüstü
 Kaynarca köyü tahliye ediliyor
 Tetikçi bir yem, örgüt arkada
 Ogün'ün annesi: Çok üzgünüm kullandılar
 Anne ve babasının yanına defnedilecek
 Bebekleriyle teslim oldular
 Asker yardım gecesini Rafi Portakal yürütecek
 Ankara cenazeye ilgisiz kaldı: Mazeretim var gelemiyorum!
YILMAZ ÖZDİL
İşler Sarp'a sardı
Sene,...
ERGUN BABAHAN
Bekçi Mesut!
Üniversite farklı fikirlerin, aykırı...
MEHMET BARLAS
CHP muhalefeti AK Parti'yi de daha sağa itmedi mi?
Hrant...
FATİH ALTAYLI
Siyasi otorite eksikliği
Tam da dediğimiz gibi oluyor...
UMUR TALU
Anatomi!
9 Ekim 1998: Genç futbolcu, iki...
ERDAL ŞAFAK
Erdem satıcıları
OECD'nin (Ekonomik...
Sırbistan'da sandıktan 'Kasap'ın gölgesi çıktı
Miloseviç'in ölümünün ardından düzenlenen ilk seçimi aşırı miliyetçi...
Kerkük'te referandum öncesi gerginlik hâkim
Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te, şehrin geleceğini belirleyecek olan...
25 milyon $'ını istedi
25 milyon $'ını istedi
Beşiktaş Başkanı Demirören 25 milyon dolarlık alacağı için kulüpten 5...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu