kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yılların öcünü mü aldı?
Yılların öcünü mü aldı?
Babada 300 bin dolarlık Bentley, oğlunda 15 dolarlık spor ayakkabı
Malları çocuklarına kaldı

Bir cinayet öyküsü

Bir süre önce Florida'da öldürülen ve gazetelere Türklerin Donald Trump'ı olarak yansıyan işadamı Üstün Ataç cinayetini Amerika'daki Türklerle konuştuk.


Yılların öcünü mü aldı?

Yeni yılın ilk günlerinde Florida'da kendine ait otelde öldürülen Türk işadamı Üstün Ataç'ın katili olarak tüm deliller oğlu Erin Kemal Ataç'ı gösteriyor. Erin Kemal Ataç'ın da hapse atılırken annesinin ve kız kardeşinin öcünü aldığını söylediği iddia ediliyor.

5 Ocak cuma, Florida'nın Ft. Lauderdale şehri sakinleri için sıradan bir gündü. State Caddesi'nde oturanlar ve cadde üzerindeki otellerde konaklayanlar, ocak ayına rağmen havanın ılık olması nedeniyle balkonlarda şezlonglarına uzanmış, içeceklerini yudumluyorlardı. Öğlen saatlerinde birden etrafı saran siren sesleriyle caddedeki sakinlik, yerini paniğe ve meraka bıraktı. Kısa sürede Ocean Drive Beach Villas adlı iki katlı otelin önünü dolduran kalabalıktan İngilizce ve Türkçe yorumlar yükselmeye başladı. Türkçe konuşmaların nedeni otelin, 65 yaşındaki Türk Üstün Ataç'a ait olmasıydı. Üstün Ataç kendisine ait bu otelde yaşıyordu ve ondan haber alamayan bir arkadaşı, kaldığı odaya gelince Ataç'ı yerde kıpırdamadan yatarken bulmuş ve 911'i (acil yardım) aramıştı. Kısa sürede Üstün Ataç'ın ölü bedeni, sahibi olduğu otelin ikinci katından çıkarıldı ve kalabalığı yeni bir merak sardı; kiminin komşusu, kiminin arkadaşı, kiminin akrabası olan Üstün Ataç'ı kim öldürmüştü? Daha sonra CBS4 televizyonuna da anlatacakları gibi Türkler, katilin kendi içlerinden çıkmaması için dua etmeye başladı. Gençlik yıllarında Amerika rüyası kurmaya başlayan Üstün Ataç, yeni kıtaya Berkeley'deki California Üniversitesi'nde inşaat mühendisliği okuyarak adım attı. Mezun olduktan sonra Florida'ya yerleşen Ataç, American Truss Company adlı bir inşaat şirketi kurdu ve kısa sürede birçok gayrimenkul edindi. Florida gazetelerinde, cesedinin bulunduğu Ocean Drive Beach Villas adlı otelin yanı sıra daha birçok moteli, 2 bine yakın küçük dairesi ve 20'ye yakın şirketi olduğu yazıldı. Yanında 100'den fazla insan çalıştıran, iyi bir patron olup olmadığı öldükten sonra çok tartışılan Ataç'ın katil zanlısı olarak elleri kelepçelenen kişi ise herkesi çok şaşırttı. Çünkü zanlı Üstün Ataç'ın 27 yaşındaki oğlu Erin Kemal Ataç'tı.

UYUŞTURUCU MU ALDI?
Pazar günü, Amerika saatiyle 09.00'da polis, şüpheliler arasında yer aldığını söylemek için Erin Kemal Ataç'ın Lighthouse Point'teki evine geldi. Fakat Ataç kapıyı açmayı kabul etmedi ve kendisini bir odaya kilitledi. Ataç'ın silahlı olmasından kuşkulanan polis, SWAT (Special Weapons and Tactics-Özel Silahlar ve Taktikler) timi çağırdı. Tim ile Ataç arasında iki saat 20 dakika süren pazarlıktan sonra Ataç teslim olmayı kabul etti. Teslim olurken de polislere "Annemin ve kız kardeşlerimin öcünü aldım," dediği söyleniyor. Şu an Güney Florida Hapishanesi'nde bulunan Ataç, babasını öldürmekten birinci derece cinayetle yargılanacak. Her ne kadar polis tarafından böyle bir açıklama yapılmamış olsa da, fısıltı gazetelerinde Erin Kemal'in babasını öldürmeden önce uyuşturucu kullandığı, cinayeti de uyuşturucunun etkisi altında işlediği konuşuluyor. Üstün Ataç, dövüldükten sonra birkaç yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Ataç'ın dairesinde fotoğraflar çeken, delil olabilecek her şeyi toplayan dedektifler maktulün kıyafetlerinin üzerinden aldıkları kanlı bir parmak izinden hareketle katil zanlısının izine ulaştı. Telefonla ulaştığımız Florida'da yaşayan Türkler ise polis hiçbir iz bulamasa bile Erin Kemal Ataç'ın kısa zamanda suçunu itiraf edeceğine inandıklarını söylüyor. Üstün Ataç'ın cenaze törenine katılan ve adını açıklamak istemeyen bir Türk, cenazedeki izlenimlerini şöyle anlatıyor: "Erin törende vardı ama cenazeden uzak duruyordu, yaklaşmak istemiyordu. Kız kardeşleri devamlı ağladı ama Erin'in gözlerinde hiç yaş yoktu. Sanki devamlı kendi kendine bir şeyler kuruyordu. Yani pişmanlığı bütün beden diline yansımıştı. Onu görünce çoğumuz 'Eyvah korktuğumuz başımıza geldi galiba,' diye düşündük." Evet Florida Türk topluluğunun çoğu böyle düşünüyordu; yani Erin Kemal Ataç'ın bir gün baba katili olacağını. Çünkü baba-oğul hiçbir zaman anlaşamamıştı ve bu da oradaki tüm Türk topluluğu tarafından biliniyordu. İlginçtir ki Florida'da yaşayan, telefonla ulaştığımız her Türk, Ataç'ın ölümüne üzüldüklerini ama Erin Kemal için daha da üzgün olduklarını söylüyor ve "Yazık oldu Eren'e," diye ekliyordu.

EYLEM BİLGİÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Masalcı geldi hanıııııııım
 İskoçya ve İngiltere'nin evliliği çatırdıyor
 ABD'den sperm gelmiş, evde bir bayram havası!
 Beckham'ın 'Yeni Dünya'sı
 Yaş Grupları Seçme Yarışması yaklaşırken
 'Hülya savunmasız kaldı'
 'Bülent Hanım hiç kimseye asılmaz, çok asildir'
 'Karar vermekle ölümü görmek çok farklı'
 Kırmızı halıda kazanan kim olacak?
 Biri çocuğunuzu gözetliyor
 Saraylı kangallar
 Turp gibiyim, turp!
 Murat Bardakçı: Babil hayalinin altında kaldı
 Komşu kızı neden Basra'ya gitti?
 İtalya'daki Türk köyünden davet var
 Mektuplar neler anlatır?
 Kimler geldi, neler geçti
 'Evliliğe helvası yenmiş kurum diyenler şeytandır'
 'Noel Baba kedime mama getir'
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Ermeni adam mı öldürülmüş!
Hastanenin acil servisinde...
REFİK DURBAŞ
Ecel, arkadaşı değildi
Kurşunlar, gazeteci Hrant Dink'in...
GÜLSE BİRSEL
Ömür törpüleriyle başa çıkma yolları!
Her şeye panik...
TURGAY NOYAN
İkinci el tekne ithali ve Türk...
ÖNCEL ÖZİÇER
Doğuranlar ve yavrulayanlar
Gülben Ergen, doğum nasıl...
KAZIM KANAT
Doktor ne kadar ömrüm kaldı?
Hikâyeyi...
Tatlısu arazi aracı...
Tatlısu arazi aracı...
Captiva'yı fuarda görmüş ve çok beğenmiştim. Şimdi ilk kez kullanma...
A380'i bitirecek adım
A380'i bitirecek adım
Geçen yıl Airbus'tan 400 adet daha fazla uçak siparişi alan Boeing,...
Kadın her zaman seks için hazır mı?
Psikiyatrist Doç. Dr. Doğan Şahin ve Jinekolog Prof. Dr. Faruk Buyru...
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Boğaz'da yavaş ama emin adımlarla ilerleyen kebapçılar, 'Boğaz'da balık'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.