kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şoförü 'kendisi' olanlara
Şoförü 'kendisi' olanlara


Quattroporte aslında bir Maserati klasiği. Markanın, de Tomaso liderliğinde karizmayı çizdirdiği dönemde bile 'başını dik tutmayı' becermiş bir modeli.

Bu hafta pek de 'yeni' sayılmayacak bir otomobili sizler için 'sürdük'. Maserati Quattroporte'yi, yani 'dört kapıyı'... Quattroporte aslında bir Maserati klasiği. Markanın, de Tomaso liderliğinde karizmayı çizdirdiği dönemde bile 'başını dik tutmayı' becermiş bir modeli. Fiat-Ferrari'nin markayı satın aldıktan sonra bir önceki modelini makyajlayıp sekiz silindirli motorla donattığı ve daha sonra da bugün okuyacağınız versiyonunu ürettiği bence 'şahane' bir dört kapılı sedan. Dış görünüşü muhteşem. Uzun burun. Eski Buick'leri anımsatan çamurluk yanındaki havalandırmalar. Isıracakmış gibi öne uzanmış ızgara. Kısık bakan farlar süper. Arkadan biraz sorunlu; stop lambaları daha iyi olabilirdi.

İÇİ HEM SPORTİF HEM ŞIK
Maserati Quattroporte'nin içi, bir otomobilin içinin nasıl hem sportif, hem şık, hem kaliteli, hem de oturaklı olabileceğinin somutlaşmış hali. Deri ve ahşabın müthiş kombinasyonu. Büyük bölümü masif. Fazla kullanılmayan ahşap tonları. Son derece kaliteli deri döşemeler. Sportif direksiyon ve Ferrari'nin bir önceki neslinde kullandığı F1'ın benzeri direksiyon arkası vites kumandaları. 320 kms hıza kadar gösteren sportif göstergeler ve Maserati alametifarikası haline gelmiş şık ötesi analog saat. Gayet yeterli bir müzik sistemi. Ama galiba bu da Becker marka, çünkü kullanımı çok zor. Arkada gerekli hallerde şoförlü kullanıma olanak verecek kadar geniş bir diz mesafesi. Basık ama insanı boğmayan bir tavan. Ön koltukların arkasında ahşap kaplama masalar. Gaz pedalının yanındaki halıyı kirletmemek ve yıpratmamak için koyulmuş parlak metal plaka. Ne yazık ki, çağdışı kalmış bir araç telefonu. Ama insana kendi müthiş iyi hissettiren bir iç mekan. Bence benim kullandığım araçtaki tek eksik tavanın deri değil, kumaş kaplama olmasıydı.

MOTOR SESİ HOŞ
Motor kusursuz gibi. Zaten büyük oranda Ferrari. 4200 cc ve 400 beygir. Tork da fena değil. 4500 devirde 452 nm. Dört kapılı bir sedanda bundan iyisi Şam'da kayısı. Motor sesi de çok hoş. Ferrari gibi abartılı değil, ama vahşi bir hırıltısı var. Gaza basınca hafiften 'cayırdıyor' fakat rahatsız etmiyor. Bu sese ve bu sesi seven erkeklere illet olan 'bazı' hanımefendileri bile Şimdi geldik zurnanın zırt dediği yere... Yani Quattroporte'nin gidişine. Keyifli bir otomobil. Vites değişimleri bir Ferrari tadında olmasa da benzer iddialı sedanlardan daha iyi ve daha sportif. Süspansiyon sert ve başarılı. Viraj alışta ise aynı başarı yok. Oysa arkaya koyulan şanzıman ve mümkün olduğunca geri çekilmiş motor, aracın dengesini gayet iyi ayarlamış. Frenler süper başarılı değil, ama yeterli. Sürat ise kusursuz. Otomobil 200 kms'ye kadar gayet iyi tırmanıyor. Son hız olarak gösterilen 275 kms'yi ise rahatlıkla aşıyor. Ama bu durum şayanı tavsiye değil. Bu arada bu koca motora ve bu performansa rağmen yakıt tüketimi makul. Benim abartılı sürüşümle yüz kilometrede 21 litreyi aşmadı. Her haftaki sorumuzu bir daha soralım: "Bu otomobil alınır mı?" "Bu alınmazsa ne alınır!" demek lazım. Tabii 210 bin avronuz varsa.

Maserati Quattro Porte

Motor Hacmi: 4244 cm3
Max Tork: 451 nm
0-100 km/sa hızlanma: 5.2 sn.
Fiyatı: 210 bin avro
DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Tatlısu arazi aracı...
 A380'i bitirecek adım
 'Aramızda kalsın ama Elvis iyi bir gitarist değildi'
 Alman destekli İspanyol aslanı
 Antonov'a rapor zor!
 Corus Wijk aan Zee Başlıyor!
 NBA'de 'top'lu eylem
 Lastiklerinde tutkal var
 Uçak üreticileri uçtu!
 Lufthansa Türkiye'de iç hatlara giriyor
 Büyükusta ve çırağı
 Hem oturaklı hem sportif
 80'lerle dans edip Londra'ya gideceğiz
 Özel havayolları küçülüyor
 Uçaklar havada çarpışır mı?
 Bir Fiskaya var Diyarbekir'den içeri...
 Caz dinleyen obsesif polis
 Hamsi, kabak tatlısı ve blues
 'Tütün Kızlar' sahnede
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
FATİH ALTAYLI
Tatlısu arazi aracı...
Captiva'yı fuarda görmüş ve çok...
GÜNTAY ŞİMŞEK
A380'i bitirecek adım
Geçen yıl Airbus'tan 400 adet daha...
Kadın her zaman seks için hazır mı?
Kadın her zaman seks için hazır mı?
Psikiyatrist Doç. Dr. Doğan Şahin ve Jinekolog Prof. Dr. Faruk Buyru...
'İstifam Terim'i rahatlattı'
İsviçre Milli Takımı'yla yapılan maç sırasında rakip oyuncuya tekme...
'Her ülkenin kendine göre bir cinselliği var'
Prof. Dr. Halim Hattat, örf ve âdetlerin cinselliği etkilediğini...
Masalcı geldi hanıııııııım
Çocukluğunda masal karşılığı öküz güden, harman döven Cemalettin Kavaklıgil...
İskoçya ve İngiltere'nin evliliği çatırdıyor
Geçtiğimiz salı, yani 16 Ocak günü İskoçya-İngiltere Birlik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.