kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Suşi polisi devrede...
Suşi polisi devrede...
'İstek üzerine kişnişi maydanozla değiştirdik'
'Bazı restoranlarda yemekler oyuncak gibi'
'Malzemeyi bulamayınca en yakınını kullanıyoruz'
'Açıldığı ülkeye göre değişim göstermesi çok normal'

Suşi polisi devrede...

Yemeklerinin deforme olduğunu gören Japonlar, çözümü dünyaya gastronomlar yollamak da buldu. Onlardan önce biz Türkiye'deki restoranları dolaştık ve yediğimiz suşiler gerçek mi araştırdık.

Uzakdoğu mutfağı özellikle de Japon yemekleri, tüm dünyada oldukça büyük rağbet görüyor. Amerika, Rusya başta olmak üzere birçok ülkede nerdeyse metrekare başına bir Japon restoranı düşüyor. Jet sosyeteden Hollywood starlarına kadar birçok kişi özel suşi partileri düzenliyor. Davetlerde, düğünlerde servis edilen yemekler arasında da suşi git gide daha cazip hale geliyor. Ama geçtiğimiz günlerde Japonya devlet bakanı Kolarado'ya yaptığı bir seyahatte gittiği restoranda, Kore usulü bifteğin suşi ile aynı mönüde sunulduğunu görünce olan oldu ve hükümet, diğer ülkelere gastronom yollama kararı aldı. Uygulamaya göre, gastronomlar hangi restoranların gerçek japon yemeği sunduğuna karar verecekler. Japon restoranlarının aslında gerçek olmamasındaki en büyük neden, Japon şeflerin çok uzun sürede yetişmesi ve dünyada sayılı olması. Bunun üzerine Uzak doğulu diğer şeflere talep oluyor ve bu da restoranlara Thai, Çin gibi tatların girmesine neden oluyor. Japonların asla kabul etmedikleri bir diğer şey ise, dünyada en çok satan Kaliforniya roll gibi Amerikalıların uydurdukları tatlar. Japon mutfağının başlı başına bir sanat olduğunu düşünen yetkililer, "Gerekli özeni göstermeyenler restoranı kapasın ya da başka isim altında açsınlar," diyor. Uygulama henüz Türkiye'ye gelmedi. Ancak biz önceden bir araştırma yaptık ve ülkemizdeki Japon restoranlarını dolaştık, şeflerle konuştuk. Onlar, tatları değiştiriyor mu, bize gerçeği mi sunuyorlar yoksa kandırılıyor muyuz, konuştuk. İşte ülkemizdeki Japon şeflerin düşünceleri...

Burcu ALDİNÇ

DİĞER GURME HABERLERİ
 Plazma TV'li esnaf lokantası
 Adını bilmediğin şeyi yememeli
 Bu İngilizi çok sevdik
 Mazlum bereketiyle diziliyor ciğerler şişe...
 Yeme de büfene koy
 Mönü karanlık
 Fast food balık lokantası
 Meyhane kokusu başkadır
 Bu kebaplarda kuyruk yağı yok
 Bu 'misina'nın ucunda farklı mezeler var
 Restoranında Ali Baba'nın...
 Tek mekânda hepsi bir arada
 Ay ışığında romantik yemekler
 Şehirdeki son İtalyan
 Manzara ve lezzet bir arada
 Yemek bizden sorulur
 Bu mönüye karşı koymak zor
 Tatlılarıyla baştan çıkarıyor
 Müzede lezzetli eserler de var
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Hayat eskiden mahallede yaşanırdı, artık televizyonda
Hayat eskiden mahallede yaşanırdı, artık televizyonda
SABAH gazetesi magazin müdürü Şengül Balıksırtı ve deneyimli gazeteci...
Gece, gündüze benzemez
Gece, gündüze benzemez
Taksi şoförü Şevket Şahintaş, geceleri İstanbul'un arka sokaklarında...
Kahvaltı bahane aşk şahane
Geçtiğimiz hafta düzenlenen çöpçatan kahvaltısına ilgi büyüktü.
Tir tir titreyen maymunlar
Kalorifer peteklerine yapışmış, ısınmaya çalışan maymunlar... Ankara...
80'lerde New York'ta genç ve isyankâr olmak...
İşte Amerikan bağımsızlarından gelen gerçekten ilgi çekici bir film. Bu tür...
Gerzekliğin dip noktası
Bir saat 55 dakika boyunca gülümseme fırsatı bile bulamadığı Emret KomutanımŞah...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.