kapat
   
21 Ocak 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başsavcı Engin: "9 kişi sorguda"
Olay dünyada geniş yankı buldu
İtalyanlara papaz cinayetini anımsattı
Yazıcıoğlu'ndan Nizam-ı Alem açıklaması
Samsun otogarındaki kayıtlar inceleniyor
Verhaugen: Yakalanması sevindirici

Başsavcı Engin: "9 kişi sorguda"

Dink suikastini işlediği belirlenen Ogün Samast ve ilişkili olduğu belirtilen 6 zanlının İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde sorgulandığı bildirildi. Sorguya İstanbul Emniyet Müdürü Celalaettin Cerrah ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de katıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin henüz bir örgüt bağlantısı tespitleri bulunmadığını belirterek, ''Sadece 9 kişi gözaltında'' dedi.

Başsavcı Engin, İstanbul Valisi Muammer Güler, örgütlü suçlarla yetkili Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve 2 cumhuriyet savcısı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

ÖRGÜTLÜ
SUÇLAR BİRİMİ DEĞERLENDİRECEK

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları ve buradaki emniyet yetkilileriyle toplantı yaptıklarını belirten Engin, bu toplantıda mevcut durumun tespitini ve değerlendirmesini yaptıklarını söyledi. Engin, ''Bundan sonraki safhada soruşturmayı örgütlü suçlarla yetkili birimimiz sürdürecekler. Örgütlü suçlarla yetkili ve görevli birimimizin başsavcı vekilinin koordinasyonunda görevlendirdiğimiz yeteri kadar savcı arkadaşla onların nezaret ve talimatları altında soruşturma sürdürülecek'' diye konuştu.

Başsavcı Engin, ''Örgüt bağlantısı belirlendi mi?'' şeklindeki bir soruya ise ''Şu anda bu tür bir tespitimiz henüz yok. Sadece 9 kişi gözaltında'' karşılığını verdi.

SABIRLI OLUNMALI

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün bu konuda çalışmaları olduğunu belirten Engin, onlarla da koordine etmek suretiyle soruşturmanın yürütüldüğünü, biraz sabırlı olunması gerektiğini, gerektiği zaman basının bilgilendirileceğini kaydetti.

Başsavcı Aykut Cengiz Engin, ''Çocuk mahkemesinde mi yargılanacak?'' sorusu üzerine de, ''Bilahare bunların hepsini açıklayacağız'' dedi.

CERRAH DA SORGUYA KATILDI


İstanbul Emniyet Müdürü Celalaettin Cerrah ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Hrant Dink cinayetinin zanlısı Ogün Samast'ın sorgusu için İl Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Cerrah konu ile ilgili açıklama yapmazken, Başsavcı Engin, konuyla ilgili cumhuriyet savcılarının soruşturmayı sürdürdüğünü söyledi.

İstabul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan hizmet binasına ilk olarak Emniyet Müdürü Cerrah geldi. Basın mensuplarının konu ile ilgili sorularına cevap vermeyen Cerrah, "Konuyu ilişkin açıklama daha sonra yapılacak" dedi.

Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Cumhuriyet Savcıları Selim Bernan Ertan ve Fikret Seçen ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ise, konuyla ilgili görevli cumhuriyet savcılarının gerekli çalışmaları yaptığını belirtti. Zanlının yaşının küçük olduğu sorusuna "Tabiki. kanunlar neyi gerekdiriyorsa gereği yapılacak" diye cevap veren Engin, emniyete bilgi almak için geldiklerini söyledi.

BOMBACI HAYAL VE ARKADAŞLARI SORGULANIYOR

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ın ilk sorgulamasında kendisini yönlendirdiği ileri sürülen Yasin Hayal ve 4 kişinin İstanbul'a getirildiği belirtildi.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan caddesi yerleşkesindeki sorgusu sürüyor. Öte yandan, soruşturma kapsamında Samast'ın yakın arkadaşları solduğu belirlenen ve aralarında 2004 yılında Trabzon'da McDonald's şubesini bombalayan Yasin Hayal'in de bulunduğu 4 kişi, yaklaşık 1.5 saat önce İstanbul'a getirildi. Hemen sorguya alınan şahısların olayla bir ilgilerinin olup olmadığı araştırılıyor.

Henüz, sorgulamanın içeriğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, İstanbul Valisi Muammer Güler'in birkaç saat içinde soruşturmanın gidişatına ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Dün gece saat 23.00'te Samsun'dan Trabzon'a gitmek üzere bir otobüste yakalanan 1990 Trabzon doğumlu Ogün Samast'ın 18 yaşından küçük olması sebebiyle, sorgulaması da farklı olacak.

Ceza Muhakelemeleri Kanunu'na göre, Samast'ın sorgusuna emniyet görevlileri ile birlikte bir savcı ve Samast'ın avukatının da girmesi gerekiyor.

GÖZALTINDAKİ 7 KİŞİ İÇİN EK GÖZETİM SÜRESİ ALINDI

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Ogün S. ile Y.H., A.İ., E.Y., Z.A.Y., M.A.T. ve E.Ş'nin sorgu ve işlemlerine devam edildiği belirtildi.

Emniyet yetkilileri, gözaltındaki kişiler için ek gözetim süresi alındığını, şüphelilerin ek gözetim süresinin bitmesinin ardından, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edileceğini kaydettiler.

İstanbul'a gönderilen, Ogün S'nin Pelitli beldesindeki bir internet kafede kullandığı belirtilen 2 bilgisayarın da emniyette incelenmesine devam edildiği öğrenildi.

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, makamından ayrılırken gazetecilerin, ''Serbest bırakılan var mı?'' ve ''Y.H'nin azmettirici olduğu doğru mu?'' şeklindeki sorularını, ''Tahkikatımız devam ediyor. Söyleyeceğim herhangi bir şey yok'' diyerek yanıtsız bıraktı.

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki kompleksinde gelişmeleri takip eden basın mensuplarına emniyet tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

GÖZALTINDA BULUNAN 7 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları süren Ogün S. ile Y.H., A.İ., E.Y., Z.A.Y., M.A.T. ve E.Ş. sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Gözaltındaki 7 kişi, yaklaşık 1 saat süren sağlık kontrolünün ardından tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Samast'ın üzerinden 1 YTL ve 6 kurşun çıktı
 Yazar Orhan Pamuk, Agos gazetesini ziyaret etti
 Çorba bile içemedi
 Ağrı'da 5.0'lık deprem
 Altaylı'nın suikast analizi
 Ayakkabıların altındaki delikte inanılmaz tesadüf
 "Türkiye'nin özgür sesi susturuldu"
 Van'dan İstanbul'a "Herkes birer Dink"
 AP cenazeye katılacak
 Kaymakam, Sibel kızı 2. kez okula döndürdü
 Zincirbozan'ın filmi çekiliyor
 Prodi, tünelin açılışına geliyor
 MHP'nin eski Sivas il başkanı ölü bulundu
 Bartholomeos cenazede yok
 Kaymakam için ev kampanyası
 Askeri poligonda patlama: 1 yaralı
YILMAZ ÖZDİL
Kim utanmalı?
Siyasi sonuçları olacak... Kesin.
Ama...
ERGUN BABAHAN
Güvercinleri de vururlar, değil mi!
Bu topraklarda...
MEHMET BARLAS
İşler böyle gelmişse, bundan sonra da böyle mi...
UMUR TALU
Ogün'den bugüne
Siz hiç... "Telefon geldiğinde"...
FATİH ALTAYLI
Trabzon Emniyeti uyuyor mu?
İstanbul Valisi Muammer...
ERDAL ŞAFAK
Az gittik, uz gittik
İki gün önce...
Sanal alemde ırkçı seçim kavgası
Dünyayı saran 'second life' yani ikinci hayat oyununda artık...
'Obama medreseye gitti'
ABD'de seçim 'kavgaları' başladı. Insight dergisi, ilk siyahi başkan...
Ataryemez: 5-0
Ataryemez: 5-0
İstanbul Belediye'yi farklı geçen Fenerbahçe, 17 gol attığı grup...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu