kapat
   
20 Ocak 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fenerbahçe: Yükselişimiz korkutuyor

Fenerbahçe Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, ''Önlenemez yükselişimizden korkanlar, yolumuzu kesmeye, sindirmeye çalışmaktadırlar'' dedi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında, kulüp yönetim kurulu çalışmalarını değerlendiren Özdemir, kulüp bünyesinde faaliyet gösteren tüm branşlarda başarılı bir sezon geçirdiklerini, ancak yükselişlerinden korkanların bulunduğunu ifade etti.

Yaptıkları projelerin Türk sporuna da katkı sağlayacak projeler olduğunu, bunlara engel olmak isteyenlerin Türk sporunun gelişmesine engel olduğunu anlatan Özdemir, özetle şöyle konuştu: ''Modern ışıklandırmayla süslediğimiz stadın aydınlatılması yıl boyunca devam edecek. Görenler gurur ve gıpta ile seyredecek. Nasıl ki her şeyde ilk başaran kulüp oluyorsak, bu alanda da ilk olma özelliğimizi devam ettireceğiz. Önlenemez yükselişimizden korkanlar, büyük tarihi şanla, şerefle dolu Fenerbahçemiz hakkında ortaya mesnetsiz iddialar atmakta, yolumuzu kesmeye, sindirmeye çalışmaktadırlar. Bugüne kadar farkında olmayanlar dahi artık farkına varmaya başlamışlardır.''

Özdemir,
100. yılda futbolda Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası olmak üzere iki kupa hedeflediklerini, UEFA Kupası'nda da bugüne kadar gidebildikleri yerin üstünde bir başarı istediklerini ifade etti.

"ARTIK İSTANBUL'A SIĞMIYORUZ"

Nihat Özdemir, Ankara Gölbaşı'nda 11.2 bin metrekarelik arazinin imar işlemlerinin geçen Aralık ayında tamamlandığını, bu araziye spor tesisleri, lokal ve sosyal tesis yapılacağını bildirdi. Fenerbahçeli yönetici, 100. yılda Fenerbahçe'nin artık İstanbul'a sığmadığını kaydetti. Taraftar kartta 81 binin üzerinde satış yapıldığını bildiren Özdemir, 100 bin taraftar kart hedefine kısa zamanda ulaşılacağını tahmin ettiğini belirtti.

Özdemir, bir süre önce medyaya yansıdığı gibi kulübe uçak almak konusunda bir kararlarının olmadığını, sadece düşünce safhasında bir çalışma olduğunu bildirdi.Kulüpte yapılacak her ekonomik girişimin fizibilite çalışmasını yaparak, kulübe ne getireceğinin çok iyi araştırıldığını anlatan Özdemir, ''Bu konu gündeme gelmişti. Buna eğer kulübe maddi bir katkı sağlayacaksa karar veririz. Bu bir görüşme aşamasında, çalışmalar sürüyor. Uçak alımı konusunda şu anda herhangi bir kararımız yok'' diye konuştu. Özdemir, takımın yeni otobüsü için kulüp kasasından para çıkmadığını, Temsa firmasının bir hizmet karşılığı otobüsü kulübe verdiğini sözlerine ekledi.

BORÇ 97.2 MİLYON DOLAR

Denetleme Kurulu, kulübün 2010 yılına kadar ödemesi gereken 97.2 milyon dolar borcu olduğunu açıklandı. Kurul, 31 Aralık 2006 tarihli hesaplara göre, tahakkuku yapılmış borçların 97 milyon 295 bin 386 dolar olduğunu bildirdi. Şahıslara olan borç kaleminin de 11 milyon YTL olduğu kaydedildi. Sarı-lacivertli kulüp 2007 yılında 39.7, 2008 yılında 32, 2009 yılında 16.5 ve 2010 yılında da 8.9 milyon dolar borç ödeyecek.

Denetleme Kurulu, 2010 yılına kadar beklenen gelirlerin ise 222 milyon 705 bin 200 YTL olduğunu açıkladı. Bu rakama maç gelirleri, kombine kart gelirleri, loca geliri, isim hakkı geliri, taraftar kart geliri ve 100. yıl piyangosu gelirinin dahil olmadığı ifade edildi.

Bu arada, tüzük gereği hazırlanan yönetmeliklerde eksiklik olduğu için yönetim kurulu gündemden çekilmesini ve yönetmeliklerin bir sonraki divan toplantısında görüşülmesini istedi. Yönetimin isteği kabul edildi. Öte yandan, 2007 yılının ilk toplantısına geniş bir katılım olduğu gözlendi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İstanbul B.B.: 0 - Fenerbahçe: 5
 Galatasaray: 2 - Denizlispor: 1
 Eller ikinci kez ayrıldı
 Dakar Rallisi'nde sona doğru
 Kayserispor'da kupa şoku
 Vestel Manisaspor'da 3 imza
 Denizlispor Karel ile sözleşme imzaladı
 Roque Junior Beşiktaş'a!
 Şaş maziyi hatırladı
 Dört dörtlük olsun
 Zafer haftası
 Avustralya'da Serena rüzgarı
 Kavga bitmiyor
 Altın yumurtlayan tavuk
 Kleberson'a 3 talip var
 İ.Akın oynuyor Burak belirsiz
 Kartal'da asıl yarış Divan'da olacak!..
 Erciyes artık Korkmaz: 4-2
 Kayseri'ye iki fark yetmedi: 0-2
 Pierre'li Feyenoord UEFA'dan atıldı
 Dünya Kupası'na statları hazır!
 2010 için prova fırsatı
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
 İddaa sonuçları
LEVENT TÜZEMEN
Farkı fark edin...
Avrupa, futbolda tıkanan heyecanı...
SERDAR ALİ ÇELİKLER
'Türkiye bölünür ben koltuğu bırakmam'
Haluk Ulusoy,...
İSKENDER GÜNEN
Artık sözü bırakın eylem yapın!
Yarın kupa maçı ardından...
"Hepimiz Ermeni'yiz"
Dink'in öldürüldüğü Pangaltı'da önce yüzlerce kişi toplandı. "Hepimiz...
Suikast soykırım iddialarını gündeme taşıdı
Suikast soykırım iddialarını gündeme taşıdı
Dünya haber ajansları ve dış basın suikasti flaş haber olarak verdi.
Alkol tedavisi görüyor
Alkol tedavisi görüyor
Amerikalı genç oyuncu Lindsay Lohan, alkol tedavisi görmeye başladı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu