kapat
   
19 Ocak 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ecevit'in mirasçıları konuştu

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in kuzenleri Ayşe Nimet Seydem ve Mustafa Sermet Aşar, Ecevit'in Türkiye'deki mal varlığından hak talep etme amacında olmadıklarını, veraset davasının, Suudi Arabistan'da dedelerinden kalma araziyle ilgili davanın kesintiye uğramaması için
açıldığını bildirdiler.

ARAZİNİN 50'NİN ÜZERİNDE MİRASÇISI VAR

Ayşe Nimet Seydem, Suudi Arabistan'da büyük dedesi Hacı Emin Paşa'dan kalma bir arazi bulunduğunu, bu arazinin de 50'nin üzerinde
mirasçısı olduğunu bildirdi.

Seydem, anneannesi Zehra Öztan, Bülent Ecevit'in anneannesi Adviye Sargut ve Ferhande Oktay'ın kardeş olduğunu, üç kız kardeşin Hacı Emin Paşa'nın kızı Hasene Hanım'ın çocukları olduğunu söyledi.

Ayşe
Nimet Seydem, Osmanlı Hanedanı ile kan bağları bulunmadığını, sadece Ferhande Oktay'ın eşi İsmail Hakkı Oktay'ın, ilk evliliğini Osmanlı Padişahı Vahdettin'in kızı Ulviye Sultan'la yaptığını anlattı.

Seydem, mirastan pay alabilmek için açılan davalara ilişkin hukuki sürecin
devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

''Bu mirasta, bizim de tıpkı sayın Bülent Ecevit gibi payımız var. Sayın
Bülent Ecevit'ten intikal edecek veya başka birinden intikal edecek payın peşinde değiliz. Fakat bu davanın sürdürebilmesi için veraset ilamlarının tam olması gerekiyor.Sayın Bülent Ecevit'in vefatından sonra da düşündük. Suudi Arabistan'daki dava sıcakken, herhangi bir olurluk ortaya çıktığı zaman veraset ilamlarında bir noksanlık olmasın, veraset ilamımızı tamamlatalım dedik. Veraset ilamı almak için avukatımız aracılığıyla mahkemeye başvurduk.''

''TÜRKİYE'DEKİ MİRASLA İLGİLENMİYORUZ''

Ayşe Nimet Seydem, Şişli Adliyesinde açılan veraset davasının, tamamen Suudi Arabistan'la ilgili olduğunu vurguladı. Seydem, ''Türkiye'deki mirasla
ilgilenmiyoruz. Dava, Suudi Arabistan'daki araziyle ilgilidir. Amacımız, kimseyi kırmak veya sansasyon yaratmak değildi. Normal yasal hakkımızı kullanarak açtığımız bir dava olarak düşünüyoruz. Son derece iyi niyetle, Suudi Arabistan'daki işimizi engellememesi adına açılmış bir davadır'' dedi.
Suudi Arabistan'daki davanın uzun yıllardır sürdüğünü kaydeden Seydem,
ellerinde bu davaya ilişkin veraset ilamları bulunduğunu, ancak zaman içerisinde ölümler olduğunu dile getirdi.

Seydem, annelerinin ölümünden sonra, ondan kendilerine intikal eden pay için de veraset ilamı çıkardıklarını ifade ederek, ''Sayın Bülent Ecevit'in veraset ilamında, annesi Nazlı Ecevit'ten devreden pay dolayısıyla adı var. Veraset ilamında adı olan bir kişi için, vefat ettiği için veraset ilamının çıkması gerekiyor. Bu nedenle biz bu davayı açtık'' diye konuştu.

Bülent Ecevit'e saygıları olduğunu, hayatta bulunduğu sırada çok önemli
mevkilerde bulunmasına rağmen hiçbir zaman ismini kullanmadıklarını kaydeden Seydem, ''Ona olan saygımız halen devam ediyor. Bülent Ecevit'in aman neleri var, hemen veraset ilamı çıkaralım, bir şeyler alabilir miyiz düşüncesiyle dava açmadık. Açmayız da. Bülent ağabeyimiz o bizim. Amacımız sadece Suudi Arabistan'da süregelen dedemizden kalma mirasla ilgili davanın kesintiye uğramamasıdır'' dedi.

''BİZ DE BÜLENT BEY'İN AİLESİYİZ''

Mustafa Sermet Aşar da, Hacı Emin Paşa'nın torunları olmaları dolayısıyla
mirastan pay alabilmek için açılan davanın sürdüğünü belirterek, ''Bülent
Ecevit'in ölümünden sonra açılan veraset ilamına ilişkin dava, basit bir hukuki prosedür olayı. Olayı başka açılara çekmemek lazım. Başka şekilde
boyutlandırmamak lazım'' diye konuştu.

Bülent Ecevit'in kuzenleri olmaktan onur duyduklarını anlatan Aşar, Ecevit'e hasta olduğu dönemde ulaşamadığını, cenazesine katılacağı sırada da sıkıntılar yaşadığını ileri sürdü. Aşar, ''Bülent Bey'in ailesi sadece Rahşan hanım ve Asude Aral değildir. Biz de Bülent beyin yakınları ve ailesiyiz. Bu çok önemli bir olaydır. Bunu kamuoyuna iletmiş olmaktan dolayı kendimi rahatlamış hissediyorum'' dedi.

"PAY ALMAYA ÇALIŞILMIYOR"


Seydem ve Aşar kardeşlerin avukatı Olgun Polatsoy da, Suudi Arabistan'da süren Hacı Emin Paşa'nın terekesiyle ilgili dava hakkında bilgi verdi.

Davanın yaklaşık 60 yıldır sürdüğünü, kendisinin 4-5 yıldır davayla
ilgilendiğini anlatan Polatsoy, Şişli 3. Sulh Hukuk Mahkemesinden bu davayla ilgili 47 kişiye veraset ilamı aldıklarını, daha sonra bu rakamın 60'a yaklaştığını bildirdi.

Polatsoy, Suudi Arabistan'daki davanın çözüm aşamasına geldiğini belirterek, ''Bülent Ecevit de, sağlığında bana vekalet vermişti. Ölümünden sonra, tamamlanması gereken veraset ilamı alınması ortaya çıktı. Bu nedenle Mustafa Aşar ve Ayşe Nimet Seydem adına veraset davası açtık. Rahşan Ecevit de itiraz etmiş. Biz yasal hakkımızı kullandık, o da yasal hakkını kullanıyor. Bu bir hukuki süreç, bir prosedür'' diye konuştu.

Müvekkillerinin, Bülent Ecevit'in mirasçıları diye ortaya çıkıp Suudi
Arabistan'daki işinden pay almaya çalışmadıklarını ifade eden Polatsoy, ''Benim müvekkillerim orada da büyük mirasçı. Hacı Emin Paşa'nın torunları. Ama Bülent Ecevit'ten dolayı, Suudi Arabistan'da payları varsa onu almak istiyorlar. Bülent Ecevit'in nesi varmış, nerede neyi varmış, bu konuyla ilgili dosyalarımda bir tane not bulamazsınız. Oraya odaklanmadık, öyle bir düşüncemiz yok'' dedi.

''DÜNYANIN EN DEĞERLİ YERİ''

Hacı Emin Paşa'nın terekesinin olduğu toprakların Medine'de bulunduğunu
hatırlatan Olgun Polatsoy, ''Medine de yer çok değerli. Manhattan'dan daha değerli. Şu anda dünyanın en değerli yeri. Mekke keza öyle'' diye konuştu.

Polatsoy, ''Hacı Emin Paşa'dan kalma ve istimlak edilen yerin maddi değeri yaklaşık 300 milyon dolar, işgal edilen ya da boş olan yerlerin değeri de 1 milyar dolar civarında'' diye konuştu.

Olgun Polatsoy, Bülent Ecevit'in bu yerden yüzde 4-5, Ayşe Nimet Seydem ve Mustafa Servet Aşar'ın da yüzde 2-2,5'ar gibi oranlarla en büyük mirasçılar olduğunu sözlerine ekledi.

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Rahşan Hanım'dan itiraz
 Ecevit vakfı kuruluyor
 Le Figaro: Kerkük Kürtlerin olacak
 Türkmenlerden fidye alındı
 AKP kampa giriyor
 Bakanlar Kurulu toplandı
 Adaylık için 14 milyar $'lık fatura hazırladı
 Siyasi gündem
 İşte Kerkük Planı
 "ABD ile metot farkı olabiliyor"
 ABD'ye referandum uyarısı
 'Başbakanlığım denemeye değer'
 CHP: Gül'ü sineye çekemiyoruz
 "Diplomasinin bittiği yerde diplomasi başlar"
 Tunceli'de kış operasyonu
 CHP vekaletle yönetimin peşinde
MAHMUT ÖVÜR
'Denizlerde rant kapısı kapanıyor!'
Geçen yılın haziran...
MUHARREM SARIKAYA
Hepsi 5 yıldız mı?
MOSKOVA Moskova'nın en lüks caddesi...
YAVUZ DONAT
Çankaya borsasında son durum
"Hava" yumuşuyor.
Mesaimiz bitti uçamıyoruz
Sisten dolayı 3 saat bekletilen THY uçağı bu sefer de 'mesai bitti'...
İmamın evini basıp kızı kurtardılar
Ordu'da televizyona evlenme ilanı vererek genç kızları tuzağına...
Acaristanbul'a verilen kanuni süre doldu...
Acaristanbul'a verilen kanuni süre doldu...
Bakan Pepe, Acaristanbul için verilen 30 günlük kanuni sürenin...
ABD'nin Mahmur baskını Ankara'yı tatmin etmedi
ABD'nin Mahmur baskını Ankara'yı tatmin etmedi
Kuzey Irak'ta çoğunlukla Türkiye'den kaçanların yaşadığı ancak PKK...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu