kapat
   
15 Ocak 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bakanlar Kurulu'nda Irak değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'la ilgili açıklamalarının ardından Bakanlar Kurulu, Meclis'te konunun bir genel görüşmeyle tartışılmasını kararlaştırdı..

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulunun ardından Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek yurtdışında olduğu için açıklama Devlet Bakanı Abdüllatif Şener tarafından yapıldı. Şener, Bakanlar Kurulu'nda Abdullah Gül'ün özellikle Irak'taki gelişmelerle ilgili bir sunum yaptığını bildirdi. Sunum doğrultusunda Irak konusunun değerlendirildiğini anlatan Şener, Irak'ın sadece hükümetin kendi içinde tartıştığı bir konu olmadığını, ilgili birimler ve kurumlarla yakın işbirliği içinde olgunlaştırılmakta olduğunu söyledi. Meclis'te grubu olan ve olmayan partilere bilgi ver8ildeğini belirten Şener., konuyu bu anlayış ve yönetme biçimiyle hep ele aldıklarını kaydetti. Şener, AKP Meclis grubunun bugün Irak'taki gelişmelerle ilgili bir genel görüşme önerisini TBMM Başkanlığı'na vereceğini bildirdi. Şener, diğer partilerce de arzu edilmesi halinde Dışişleri Bakanı Gül'ün bir genel görüşmeyle Meclis'i bilgilendirmesini faydalı bulduklarını belirtti.

Şener,
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Irak'a asker gönderilmesini önererek, hükümetin yetki istemesi gerektiğine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine, "Ana muhalefet partisi başkanı Sayın Baykal'ın Irak'a asker gönderilmesi ve Irak'la ilgili diğer değerlendirmeleri önemlidir. Bir iktidar ile muhalefet diyalogunun gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu konuda bir görüşme açılıp konunun tartışılması ve kararın buna göre verilmesi faydalıdır. Genel görüşme ihtiyacı da buradan doğmuştur" diye konuştu.

Şener, "Hükümet Meclis'ten yetki mi isteyecek" sorusunu yanıtlarken de Meclis İç Tüzüğü'nde genel görüşmenin hangi maksatla verileceği ve sonuçlarının belirlendiğin, genel görüşme önergesinde bir yetki almanın söz konusu olmayacağını söyledi. Şener, yetkiyle ilgili bir karar ve ifadenin kendileri açısından söz konusu olmadığını vurguladı.

Şener Kerkük konusunun sorulması üzerine de, her konunun müzakere edileceğini bu müzakereleri faydalı gördüklerini ancak bu aşamada alınmış bir kararın bulunmadığını bildirdi.

215 BİN GEÇİCİ İŞÇİYE KADRO

Şener, kurulda 2006 yılında 6 ay ve daha fazla süreyle çalışan geçici işçilerin daimi işçi statüsüyle kadroya alınmasına ilişkin bir yasal çalışma başlatma kararı alındığını bildirdi. Sorular üzerine çalışmanın detayları hakkında bilgi veren Şener, çalışmanın 215 bin geçici işçiyi kapsadığını bunların 36 bininin merkezi idarede 26 binin KİT'lerde 148 binin de yerel yönetimlerde yer aldıklarını bildirdi. Kampanya ve mevsimlik işçilerin 6 aylık süreyi bulamayacakları için çalışma kapsamına giremeyeceklerini anlatan Şener, henüz bir tasarı bulunmadığını belirtti. Şener, düzenleme çalışmasının kısa bir süre içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca yapılarak Meclis'e gönderileceğini bildirdi.

ÇOCUK İSTİSMARI

Şener, Bakanlar Kurulu'nda elektronik ortamda işlenen suçlarla mücadele konusunda bir tasarının imzayla açıldığını bildirdi. Tasarıyla özellikle çocuk istismarı, cinsel istismar, kumar başta olmak üzere internet sağlayıcıları aracılığıyla işlenen suçların önlenmesinin amaçlandığını söyledi. Şener tasarıyla, çocuk istismarı, fuhuş gibi suçların önlenmesi için Terörle Mücadele yasasında da bazı değişikliklere gidileceğini, Telekomünikasyon Kurumu bünyesinde İletişim Güvenliği Başkanlığı oluşturulacağını yurtiçi ve yurtdışı suçların buradan takip edileceğini ve uzmanlarla sağlanacak işbirliğiyle internet ortamında başta çocuklara yönelik olmak üzere istismar ve fuhuş suçlarıyla mücadele verileceğin bildirdi.

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI

Şener, Bakanlar Kurulu'nda TBMM gündemi çerçevesinde bu hafta ele alınması beklenen petrol yasa tasarısını da değerlendirdiklerini bildirdi. Ardından petrol piyasası yasasında değişiklik yapan düzenlemenin de gündeme geleceğini belirten Şener, bu düzenlemelerle akaryakıt kaçakçılığının büyük oranda sona erdirileceğine inandıklarını söyledi. Düzenlemeyle dağıtım şirketlerine bayileri denetleme yükümlülüğü, kaçakçılara iki ila beş yıl hapis ve yüksek para cezası, lisanslarının süresiz iptali, ihbar, ihbarcı ve yakalayan kamu görevlilerine yüklü ikramiyeler öngörüldüğünü bildiren Şener, düzenlemenin yasalaşmasıyla piyasanın hukuki ve sağlıklı bir şekilde işleyeceğini kaçakçılığın önleneceğini söyledi.

Şener, Bakanlar Kurulu'nun haftaya pazartesi yapılamama ihtimali nedeniyle Cuma günü bir kez daha toplanacağını sözlerine ekledi.

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AKP köprüleri attı
 Nihai amaç "Kürdistan devleti"
 İnternet suçlarının önlenmesi amacıyla hazırlanan tasarının...
 MHP'den seçimmetre
 İsmail Cem hastanede
 CHP'den 29 bin üye çıkarıldı
 Kerkük kararını halk vermeli
 Barzani: Kerkük Kürttür
 Ağar'a İHD'den destek
 "Seçimde Erdoğan'la yarışmak istiyorum"
 ABD'li Ralston'dan kritik randevu
 Süleyman Demirel oy oranını 'şişirmiş'
 Celal Doğan: Anneler barış için bir araya gelsin
 'Hükümet, Meclis'ten harekât yetkisi istesin'
 Abdullah Öcalan için yasa teklifi verdiler
 Türk asıllı vekilden 'Katliam'a onay
 'Cumhuriyet değil CHP elden gidiyor'
 "Seçimlerden önce 301 değişmez"
METEHAN DEMİR
6 sorunda MİT'in kafa karıştıran açıklamasının...
YAVUZ DONAT
Reel siyaset böyle diyor
Gerçi sık...
Hazreti İsa'ya çakılan çiviler Çemberlitaş'ın altında mı gizli?
Katolik dünyası, özellikle de Avrupa, Hazreti İsa ile ilgili hemen...
'İt ürür kervan yürür devri artık bitmiştir'
Osmanoğlu ailesinin mensubu gazeteci-yazar Kenize Murad, SABAH'a...
Tecavüz edilen bebeğe aile bulamıyoruz
Tecavüz edilen bebeğe aile bulamıyoruz
Devlet Bakanı Nimet Çubukçu: "17 aylık bebeği herkes almak istiyor...
Tespit edilen 17 okul arsası satış için hazır
Tespit edilen 17 okul arsası satış için hazır
Milli Eğitim Temel Kanunu'ndaki değişiklik doğrultusunda, satışa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu