kapat
   
12 Ocak 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Nimet Hanım'a teşekkür ederim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun Baykal'a yönelik sözlerinin, CHP Genel Başkanı'nın sözleri üzerine tüm kadınlar adına yapıldığını ifade ederek, ''Polemiği Sayın Baykal başlattı. Ben, Nimet Hanım'a sadece teşekkür ederim'' diye konuştu.

Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün iç ve dış gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. MİT Müsteşarı Emre Taner'in kuruluş yıl dönümündeki açıklamalarıyla ilgili olarak, MİT'in ülkenin en önemli ve üzerinde spekülasyonların yapılmaması gereken kuruluşu olduğunu ifade etti. MİT'in ulusal devlet konusunda bir tespit yaptığını ve bakış getirdiğini ifade eden Erdoğan, ''Bu konuları konuşmaktan kaçınmanın hiçbir anlamı yok. Bu konularda artık rahat olmalıyız. Kaldı ki Müsteşarımızın ifadesi Türk ulusu veya Türkiye Cumhuriyeti için değil, bütün uluslar için yaptığı tespittir'' diye konuştu.

ABD'NİN
IRAK POLİTİKASI

Başbakan Erdoğan, ABD'nin yeni Irak politikasıyla ilgili olarak, ''Biz artık Irak'ta özellikle bizi rahatsız eden yanları itibariyle soyuttan somuta geçilmesini istiyoruz. Aksi takdirde bunun bir oyalama olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu. Bu konuların ABD yönetimine en üst düzeyde bire bir iletildiğini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin de özel temsilci atamasına kadar önemli adımlar attığını söyledi. Erdoğan, ABD'nin talepleri karşısında politikasını görmek istediklerini belirterek, ''Bizim de taktiğimiz, stratejimiz var'' dedi.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun, periyodik toplantılarla, atılması gereken adımları belirlediğini dile getiren Erdoğan, ''Bu konular konuşulmaz, yapılır'' şeklinde konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Edip Başer ile aralarında herhangi olumsuz bir durum olmadığını, sık sık görüştüklerini ve görüşmeye devam edeceklerini kaydetti.

SADDAM HÜSEYİN'İN İDAM EDİLMESİ

Irak'ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in idamının infazının, şekil ve zaman açısından çok yanlış ve çirkin olduğunu belirten Erdoğan, ''Kurban Bayramının birinci günü bu uygulamanın yapılması tahrikten başka bir şey değil'' dedi. Erdoğan, infazın zamanının mezhepler arası çatışmayı tetikleyici nitelikte olduğunu, kin ve nefrete zemin hazırlandığını ifade etti.

ABD'den terör örgütü PKK'ya karşı somut adım atmasını bekleyip beklemediği sorusunu Erdoğan, ''Özel temsilcilerin ataması bu nedenle yapıldı'' diye yanıtladı. Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ve Washington yönetiminin konuya titizlikle yaklaştığını, kendilerinin de hassasiyetle izlediğini belirterek, ''Netice almamız şart'' dedi.

KKTC'DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Erdoğan, KKTC'de Lokmacı'daki üst geçidin kaldırılması ve buna yönelik eleştirilerin de haksız olduğunu söyledi. Lokmacı'da üst geçidin yapıldığı yerde her iki tarafta da duvar olduğunu belirten Erdoğan, üst geçidin tamamen KKTC topraklarında yer aldığına işaret etti. Erdoğan, ''Bunu kaldırmanızın, kaldırmamanızın kazandıracağı kaybettireceği herhangi bir şey söz konusu değil'' dedi.

Erdoğan, o noktada polis ve gümrük noktalarının bulunduğunu anlatarak, geçişlerin diğer kapılardaki gibi olacağını söyledi. Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın attığı adımla, köşeye sıkıştırarak, ön aldığını ve Kıbrıs müzakerelerinde Türk tarafının bir koza daha sahip olduğunu belirtti.

''BANA TUZAK HAZIRLIYORLAR''

Erdoğan, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ifade özgürlüğünü düzenleyen 301. maddesinin değişebileceğini, ancak sivil toplum kuruluşlarının görüş birliğine varamadığını belirtti. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve adaylık tartışmalarıyla ilgili olarak, ''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan, 'Ben Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyorum' diye bir şey söyledi mi? Hayır'' dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın çok öncelerden beri kendisine karşı tuzak hazırladığını savunan Erdoğan, ''Tayyip Erdoğan, böyle bir tuzağın içine düşmez'' diye konuştu. Erdoğan, AK Parti Grubunun Nisan ayına kadar adayını açıklamayacağını yineleyerek, ''Bunların çılgınlığı buradan geliyor'' dedi.

''AK PARTİ CUMHURBAŞKANINI KENDİ SEÇERSE?''

Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde TBMM Genel Kurulu'nu terk etmesi ve AK Parti'nin Cumhurbaşkanını kendisinin seçmesi halinde bunun tartışma konusu olup olmayacağı sorusu üzerine, TBMM Genel Kurulunun parti gruplarına göre değil, milletvekili sayısına göre toplandığını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin nasıl yapılacağının Anayasa'da yer aldığını tekrarlayan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bunu kalkıp da değiştirmeye Sayın Baykal'ın gücü yetmez. Önce Anayasa'ya inanmak gerekir. Gelmeyebilirsin. Ama millet size dedi ki, 'Ben seni parlamentoya milletvekili olarak gönderiyorum. Git mücadeleni orada ver. Kaç da gel veya orayı terket' demedi. Ayrılır ayrılır, kendi iradeleridir. Orada milletvekilleri olarak kimler varsa, Meclisi yönetenler oradaki gerekli sayıyı arar. Yeter sayı varsa seçim yapılır.''

ÇUBUKÇU TÜM KADINLAR ADINA KONUŞTU

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun Baykal'a yönelik sözlerinin, CHP Genel Başkanı'nın sözleri üzerine tüm kadınlar adına yapıldığını ifade eden Erdoğan, Çubukçu'yu uyarıp uyarmadığı sorusunu, ''Polemiği Sayın Baykal başlattı. Ben, Nimet Hanım'a sadece teşekkür ederim'' diye konuştu.

BAHÇELİ'YE YANIT

Erdoğan, iktidarda bulundukları sürece muhalefetin hakaretlerine maruz kaldığını yineleyerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, ''Sayın Bahçeli'nin 3,5 yılının nelerle dolu olduğunu gördük'' dedi. Erdoğan, ''Sayın Bahçeli slogan diline sahiptir. Herhangi derinliği olan birisi değildir. Derinliği olsaydı iktidarı bırakıp kaçmazdı'' diye konuştu.

AK PARTİNİN ANKETİ

Erdoğan, yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarına göre kararsızlar hariç AK Parti'nin oy oranının yüzde 30, CHP'nin de yüzde 14 dolayında olduğunu açıkladı. Erdoğan, kararsızlar hesaba katılmadığında TBMM'ye yine AK Parti ve CHP'nin girebileceğini söyledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Meclis'te makale tartışması
 'Başbakan suçüstü yakalanmıştır'
 Bu kış doğalgazımızı Karadeniz'den alacağız
 Washington Times: ABD'nin Irak politikası Türkiye'nin...
 Bahçeli: AKP devşirme partisi
 "TRT'de kadrolaşma var' iddiası
 Bakan Gül hakkında gensoru
 Ata'ya hakaret etti ama hâlâ görevde!
 Bayrak davası açacak
 Sezer, Roma'da trafiği aksatınca çok üzüldü
 Metrese şiddete yasal engel yok
 Gül, MİT Müsteşarı Taner gibi konuştu
 Atina'ya KKTC damgası
 Bakan Şahin: İade yerine tazminat olabilir
 Oy kullanmak için kimlik no şart değil
 Ağar güvenlik garantisi verdi
 'Değersizlik değil beceriksizlik var'
 Meclis'te AKP ile CHP arasında Yayla kavgası çıktı
 'Türkiye'nin güvenliği ABD'ninki kadar önemli'
MAHMUT ÖVÜR
Önce mücahit, sonra müşahit, şimdi müteahhit
Her iktidar...
YAVUZ DONAT
Manifesto
İki kişi bir araya gelince konuştukları ilk...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ankara sessiz çünkü...
Geçenlerde bir bakanla sohbet...
Kızını zorla gerdeğe soktu
Patnos'ta amca oğlu ile zorla evlendirilen genç kız, düğün sonrası...
Gitar virtüözünü doçent yapmadılar
Dünyaca ünlü gitar virtüözü Ahmet Kanneci, doçentlik sınavında jüriye...
Beleşçi milletvekilleri köşkü mesken tutmuş
Beleşçi milletvekilleri köşkü mesken tutmuş
Florya Atatürk Deniz Köşkü'nde kalan eski milletvekilleri Metin Işık...
Sis değil teknik arızadan düştü
Sis değil teknik arızadan düştü
Irak Ulaştırma Bakanlığı, 34 kişinin yaşamını yitirdiği uçağın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu