kapat
   
10 Ocak 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
SMS:
HU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 
Savulun, Erdoğan geliyor!..
Yazık olmuş!..
Utandım!..
34 MZR 42 - 34 SS 213!..
Zincirbozan diye bir film.. Dizi..
TEBESSÜM
SEVDİĞİM LAFLAR
BİZİM DUVAR

Savulun, Erdoğan geliyor!..

Bir kokteylde yanıma geldi Mustafa Oğuz .. "Yılbaşında Paris'teydim" dedi.. "Senin 'Cenazeye de saygı yok' yazını okuduğum günün akşamı, taksi ile gidiyoruz.. Bir ara trafik yavaşlar gibi oldu.. Baktım iki motosikletli polis elleri ile işaret ediyorlar, yavaşlamamız için.. Şöföre 'Ne var' dedim.. 'Başkan Chirac, Elize (Elysees) Sarayı'na giriyor' dedi.. Baktım.. Bir otomobil.. Yanında sadece iki motosiklet.. Avrupa Birliği'nin bir numaralı adamı, Fransa Başkanı Chirac, Paris sokaklarında gidiyor, kimsenin haberi yok.. Sadece saray kapısına giriş için dönerken, polisler akan trafiğe biraz yavaşlamasını işaret ediyorlar. Hepsi bu.."
Batıda her zaman hepsi bu. Hep yaşadık..
Osmanlı için "Bon pour l'orient/ Doğu için geçerli" lafını icad eden millet Fransızlar.. Kızarız.. Ama Allah için söyleyin haksızlar mı?..
Cumartesi akşamı AKM'de bir gala var, La Bayadere.. Ece ile ona gideceğiz. Ortaköy'de buluştuk. Saat 7'de, "Hadi kalkalım" dedim.. Ece "Daha bir saat var" dedi.. "İyi ya işte" dedim.. "Orada bir yığın dosta rastlayacağız iki çift de laf ederiz, yarım saat.."
Çıktık, trafik yürümüyor.. 20 dakika geçti, Çırağan Sarayı'nın önüne gelemedik.. "Herhalde orada bir davet var, dönen arabalar yolu tıkıyor" diye düşünüyorum.. Hayır.. Geldik ki, Çırağan bomboş.. Gıdım gıdım Beşiktaş'a vardık, yarım saatte.. Orada tam kilit.. Durduk resmen.. İleride ışıkları görüyorum. Bize yeşil oluyor, ama orada polisler var, yolun bize açılmasına izin vermiyorlar. Barbaros Bulvarı'na çıkan yol açık.. Oradan inen yol açık.. Biz Ortaköy'den gelenlere yol vermiyorlar.. Vakit geçiyor.. Bir saat evvel çıktığımız halde galayı kaçıracağız.. Bu arada, Ortaköy yolunda durdurulan otomobillerin tahammül mülkü yıkıldı. Kornalar başladı. Meydan yıkılıyor, polislerin kılı kıpırdamıyor.. Bize yolu açmıyorlar. Dayanamadım, arabadan fırladım.. Kavşağa koştum.. Polislere sordum..
"Sayın Cumhurbaşkanı geçecek" dediler.. Ters ters baktım yüzlerine.. " Sayın Cumhurbaşkanı yol kestirmez. Hatta kırmızıda durur bekler" dedim.. Tam o sırada, kıyamet koptu.. Yığınla koruma arabası, yığınla polis.. Bir konvoy.. Recep Tayyip Erdoğan geçiyor..
Düşünebiliyor musunuz?.. Başbakan 19.50 gibi geçecek, trafik saat 19.00'dan itibaren yolu kesmeye başlıyor.. Ne olur ne olmaz.. Başbakan hızla geçsin gitsin. Vatandaşın canı cehenneme..
Dünyanın hangi ülkesinde bu şarklılık kaldı?..
"Doğu için iyi.. Doğuda geçerli" diyen Batılı bize hâlâ şarklı muamelesi yapıp aşağılarken haksız mı?. "Bu kafayla Avrupa Birliği'ne gireceksiniz, padişah özentileri" derse kızma hakkımız olur mu?.
Dahası var.. Başbakan geçti, bize nihayet izin verdiler.. Son gong çalarken AKM'nin kapısından nefes nefese girdik. Çünkü sıkıntı Beşiktaş'ta bitmedi. Oradan itibaren metre başına polis, metre başına kontrol.. Cevahir Otelin orada da yolu kesmişler.. Uysak yetişme imkânı yok.. Ercan bastı gaza aldırmadan.. Arkamızdan kurşun gelse maazallah.. Allahtan el kol sallamakla yetindiler..
Düşünebiliyor musunuz?. Başbakan İstanbul'da bir yerden öbürüne gidecek ya.. Saatler evvelinden İstanbul polisinin yarısı güzergâha diziliyor, metre ara ile.. Koruyacaklar.. Tüm trafik ekipleri Başbakanın yolunu kesen yolları durdurma görevi alıyorlar.
Çünkü başbakanın arabasının önünde ve arkasında giden yığınla arabadaki yığınla güvenlik görevlisi yetmiyor yolu o an için açmaya ve korumaya..
Bu terör dünyasında Bush, Blair, Chirac, Merkel, ötekiler daha az tehdit altında.. Hangisinin ülkesinde böylesi bir saltanat şovu var?..
İşine bisikletle giden başbakanlar var, Avrupa'da..
Şarklı kafası.. Atatürk bizi Osmanlılıktan kurtarıp, çağdaş cumhuriyetçi beyinler yapmak için çok uğraştı.. Ama kafalardaki Sultan özentisini belli yenememişiz hâlâ..
"Demokrasi.. Demokrasi" diye durmadan yazıp biz cumhuriyetçilere hatta "Faşist"diyen demokrat kardeşlerim, halka rağmen, halka karşı bu saltanat gösterilerini niye bir gün eleştirmezler, onu da çok merak ediyorum..
Hani halkın hakları?..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tarihle gazetecilik yapmak..   / 09-01-2007
 Ne karşı konulmaz erkekmişim!..   / 07-01-2007
 Bir Dünya Kenti: İstanbul!..   / 06-01-2007
 Cenazeye bile saygı yok!..   / 05-01-2007
 Anketler niye yapılır ki?..   / 04-01-2007
 Filmden sonra iz bırakma sanatı..   / 03-01-2007
 Noel Hediyesi   / 02-01-2007
 Tüm bir yaşam!... Ama kimin..   / 31-12-2006
 Ne ölümden korkmak ayıp ne de düşünmek ölümü..   / 30-12-2006
 Hokkabaz, filmi nasıl olurmuş, Mazhar!..   / 29-12-2006
SAİT GÜRSOY
Öğrencilere burs müjdesi
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar...
EMRE AKÖZ
Komplonun suyu çıktı
Olay ilginç: Anadolu Ajansı...
HINCAL ULUÇ
Savulun, Erdoğan geliyor!..
Bir kokteylde yanıma geldi...
Aslan uyanamadı
Aslan uyanamadı
G.Saray, ikinci yarı öncesi en ciddi prova olan Efes Cup'ta...
Kartal pas geçti
Kartal pas geçti
Beşiktaş, Bremen önünde bol bol isabetli pas yapmasına rağmen hiç...
Talat'a sitem etti: Erken adım attı
KKTC Cumhurbaşkanı Talat'a sitemde bulunan Erdoğan, "Bizim haberimiz...
"Irak'ta, Türkiye'siz istikrar kurulamaz"
Başbakan Erdoğan, AK Parti grup konuşmasında Irak nedeniyle ABD'ye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu