kapat
   
10 Ocak 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan sert yanıt: Şuursuzlar
Erdoğan'dan AKP'lilere uyarı

Erdoğan'dan sert yanıt: Şuursuzlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bayrakla ilgili yaklaşımımıza gölge düşürmek isteyen zavallılar var, şuursuzlar var, nasipsizler var. 'Bir Başbakan böyle konuşur mu?' Evet, bayrağının önünde duran bir Başbakan... Bir genel başkana, farklı yaklaşımlar içerisinde olanlara böyle konuşulur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde il başkanları toplantısının açılışında konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, AK Parti tarafından değişik illerde bilboardlara asılan afişlere ilişkin konuşmalarını hatırlatan Erdoğan, afişlerde Kurban Bayramı ve halkın yeni yılının kutlandığını ifade etti.

Erdoğan,
''Bayrakla ilgili yaklaşımımıza gölge düşürmek isteyen zavallılar var, şuursuzlar var, nasipsizler var. 'Bir başbakan böyle konuşur mu?' Evet, bayrağının önünde duran bir Başbakan... Bir genel başkana farklı yaklaşımlar içerisinde olanlara böyle konuşulur'' dedi.

BAYRAK SEVGİSİ

Bayrak sevgisi noktasında kimsenin kendileri ile yarışamayacağını belirten Erdoğan, ''Benim veya bizim bayrak sevgimizi, aşkımızı kimsenin test etmeye hakkı yok. Bunların kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor. Bayrak sevgisi noktasında bizimle bunlar yarışamaz. Önce bunlar, dönsünler kendilerine baksınlar. Bu noktada haya çerçevesini aşma hakları da yok. Çünkü bu, bizim için çok çok önemli bir meseledir. Atılması gereken yasal adımlar neyse ayrıca atacağım ve atacağız'' diye konuştu.

Bu yaklaşım tarzını AK Parti camiası, Başbakan ve Genel Başkan olarak kabullenmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Yargı ne karar verir beni ilgilendirmez. Bizim durduğumuz yer bellidir. Türk bayrağını bir istismar aracı olarak kullanmak veya kullandığımızı ifade etmek, bu denli densizliğe düşenlere verilecek cevaplar var. Bunu, ülkenin dört bir yanında vereceğiz, vermeye de devam edeceğiz.''

''CEVABI KASIMDA VERELİM''

Erdoğan, il ve ilçe başkanları ve belediye başkanları ile mahalle yönetimlerine, ''İnsanlarımızla bir olun, beraber olun, dost ve arkadaş olun ve bu türlere gereken cevabı da inşallah Kasımda yapılacak seçimde verelim, veririz'' çağrısında bulundu.

Propaganda diline değil, gönül diline ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Bizim, milletin sesine kulak vermeye onların taleplerini beklentilerini dinlemeye ihtiyacımız var. Meclis kürsüsünden de ilan ettim, asla ne söylem olarak popülizme meyil etmeyeceğiz, seçim ekonomisi uygulamayacağız. Milletimizin bu tutumumuzu hakkaniyetle değerlendireceğine, popülizm yapanla ülkenin geleceğini inşa edeni çok iyi ayırt edeceğine inanıyorum'' diye konuştu.

''ENERJİ İHALESİ İPTALİ YOK''

Konuşmasında enerji dağıtımı özelleştirilmesine ilişkin haberleri anımsatan Erdoğan, şöyle dedi:

''Yok efendim iptal edildi, yok seçim ekonomisi... Kimse hedef saptırmaya çalışmasın. Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum; Ülkenize olan sevginizi lütfen bizim söylediklerimizle ifade edin. Bir defa, enerji ihalesinin iptali diye bir ifadeyi Tayyip Erdoğan olarak hiçbir yerde kullanmadım ve hiçbir arkadaşımızın kullanmasına da müsaade etmedim. Böyle bir şey yok.''

Enerji özelleştirmesi konusunda bir ertelemenin söz konusu olduğunu, herşeyden önce enerji nakil hatlarındaki havai hatların yer altına alınmasını teknik bir mecburiyet olarak gördüklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

''İşte bunu sözleşmeye koysanız, bunu özel sektör yapsa bu esnada kesintiler, şunlar bunlarla ülkenin başına gelecek olanların endişesini taşıyorum. Şu anda bu işi götüren taşıyan bir sistem var. Bu sistemle biz hatları yer altına aldıkça o bölgenin kesinlikle özelleştirme kapsamı içerisinde ihalesini yapacağız.''

Bugüne kadar bu konuda 800 trilyon lira bir harcama yapıldığına işaret eden Erdoğan, bu havai hatların, şebekelerin tamamen yer altına alınmasını, hem çirkin görüntülerden hem de kayıp ve kaçaklardan kurtulmak istediklerini söyledi.

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Seçimlerde TC no'su şartı yok
 İncirlik üssünde hareketlilik
 'İslam ve laiklik rakip değil'
 Gül: AB kararlılığımız sürecek
 İşte AKP'nin slogan anketi
 Vatandaşlık no'su olmayan oy kullanamayacak
 Siyasi gündem
 Talat'a sitem etti: Erken adım attı
 "Irak'ta, Türkiye'siz istikrar kurulamaz"
 Bayraklı afişlerle ilgili ilginç iddia
 'Hükümet kaosu seyrediyor'
 Kadrolaşma listesi
 'Çokeşlilik her yerde'
 Mumcu'dan hükümete: Yazıklar olsun size
 Batı Trakya Türkleri'nin sorunları ele alındı
 DHKP-C'nin Marmara Sorumlusu yakalandı
 Türkiye, Karayılan'ı Irak'tan iki kez istedi
MUHARREM SARIKAYA
'Barış olmadan asla...'
İktidar partisinin Meclis Grubu...
YAVUZ DONAT
Kapalı kapıların ardında
Bakanlar Kurulu'nun "2...
Prostat muayenesi dizide olacak mı?
Hatırla Sevgili'nin setinde herkes şu sorunun cevabını arıyor:...
Âşığını pencereden alıp kocasını boğdu
İki çocuk annesi Zeynep Yeşilöz, pencereden eve aldığı sevgilisi...
Türk işçileri taşıyan uçak piste 200 metre kala düştü
Türk işçileri taşıyan uçak piste 200 metre kala düştü
Adana'dan Irak'a giden uçak Bağdat yakınlarında düşerek alev aldı.
'Kıbrıs davası bu tartışmadan yara aldı'
'Kıbrıs davası bu tartışmadan yara aldı'
KKTC Cumhurbaşkanı, üst geçit tartışmasını değerlendirdi: Ben sorumlu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu