kapat
   
10 Ocak 2007 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Serdar Ali Celikler @ SABAH
 

Federasyon ve seçim

Ulusoy Federasyonu, 106 delegenin imzasıyla seçime çağrıldı. Dün rakam 111'e çıktı. Gençlerbirliği 4 imza daha gönderdi. Ankara Bugsaş Kulübü de 1... Altay bugün 2 imza daha verecek ve toplam sayı 113'e ulaşacak. Yani bugün genel kurul delege sayısının yüzde 51'i seçim istediğini beyan etmiş olacak. Konu çetrefilli. Madde madde gidelim:

20 promosyon oy ne oldu?
İlk kez bu satırların sahibi yazmıştı. Ulusoy "70 imza bile toplayamazlar. 70'i toplasınlar 20 imza da benden" demişti. Bugün 113 imza konuşuluyor. Şimdi Haluk Başkan 20 imzayı toplayacak mı; merak ediyorum.

Ulusoy, "Erken seçim isteyen kendine baksın" dedi mi?
SABAH okurları iyi bilir. Ali Erdoğan imzasıyla bir manşet atmıştık. Haberimiz şuydu:
"Ulusoy, seçimin yapılmasını isteyen hükümetle ilgili yakın çevresine, 'Meclis'teki bazı gruplar ve bazı kuruluşlar da ülkede erken genel seçim istiyor. Seçim isteyen kendine baksın' diyor." Bakan Şahin bu haberimiz üzerine sert bir açıklama yapmıştı. Haberle ilgili 2 gün boyunca hiç tepki vermeyen Haluk Başkan, Bakan'ın açıklamaları karşısında haberimizi yalanladı. Daha 3 gün önce Fanatik Gazetesi'nde sevgili Gökmen Özdenak'a konuşan Ulusoy, aynen şu cümleyi kurdu:
"Erken seçim isteyen kendine baksın."

Ulusoy koltuğa yapışır mı?
"Yapışmam" diyor ama seçimi geciktirmek için her şeyi yapacağını düşünüyorum. Çünkü bence Ulusoy'un yaşam biçimi, federasyon başkanlığı. Haluk Ulusoy, federasyon başkanlığı yapamazsa; motivasyonunu, moralini büyük ölçüde yitirir. Zaten babası sayın Saffet Ulusoy, 16 Ocak'taki seçimden önce kendisine "Oğlun aday olmasın" diyenlere şu cevabı vermişti:
"Oğlum 1.5 senedir ruh gibiydi. Gözümün önünde eridi." O yüzden Haluk Bey koltukta bir gün daha fazla kalmak isteyecektir.

Seçim ne zaman olur?
Bence yarın olmalı. Kesinlikle lig başlamadan yapılmalı. Ulusoy, "Futbolun iyiliği için seçim olmamalı, Milli Takım etkilenir" diyor.
1-Milli Takım, Ulusoy'la başarılı olacak, başkasıyla olamayacaksa hemen lağvedilsin. Ya da Ulusoy kalırsa teknik adama da gerek olmadığından Fatih Terim gönderilsin.
2-Madem Ulusoy yönetimi, futbolun geleceğini ve Milli Takım'ı düşünüyor. O zaman lig başlamadan seçimi yapsın. Şimdi biraz geleceğe 2. yarının ilk hafta maçlarına gidelim. İlk maç A.GücüBursa. Maçı bir hakem hatasıyla A.Gücü kazanırsa ne olur? Bursaspor, " Biz Ulusoy'a muhaliftik, Ankaragücü ise Ulusoy yandaşıydı. Ulusoy'un hakemleri bizim gibileri doğruyor. Ama 113 delegenin hepsi mi doğranacak?" derse, Ulusoy ne cevap verir çok merak ediyorum. Aynı maç ikinci senaryo: Maçı bir hakem hatasıyla Bursaspor kazandı. Bu kez Ankaragücü, "Biz Ulusoy yandaşı, Bursa karşıtıydı. Hakemler bu durumdan etkilendi. 'Bursa'yı bilerek yakıyorlar' demesinler diye hakemler bizi bitirdi. Ulusoy aleyhine imza vermeyen 112 delegenin hepsi mi doğranacak?" derse, Ulusoy'un ne cevap vereceğini daha çok merak ediyorum. Federasyon yönetimi samimi olmalı, seçimi bir an önce yapmalı.

Ulusoy aday olur mu?
Bence olmalı. Seçimi bir an önce yapıp tekrar sandık iradesinin karşısına çıkmalı. Bir daha kazanırsa Bakan Şahin'i, Levent Kızıl'ı, Özhan Canaydın'ı, Aziz Yıldırım'ı istifaya çağırmalı. Kalan dönemini tamamladığı gibi kanunu değiştirip, bir 3 dönem daha seçilmeli. Ama ne olursa olsun sandıktan kaçmamalı ve seçimi geciktirmemeli. Boğulmakta olan futbola suni teneffüsü yapmalı.

Siyasi baskı var mıydı?
Hem evet, hem hayır. Evet Bakan Şahin ve hükümetin bir kısmı, Ulusoy'u istemiyordu. Bunun için çeşitli girişimler yaptılar. Ama ya çok beceriksizlerdi ya da anlatılan kadar yoğun bir baskı yoktu. Bir örnek vereyim: Beşiktaş Asbaşkanı Murat Aksu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu. Başbakan Aksu'yu çağırıp, "Biz bu Ulusoy'u istemiyoruz. Beşiktaş da onu destekliyor. Oğluna söyle o yönetimden istifa etsin. Bize zarar veriyor" dese ne olurdu?
Beşiktaş kongresinin bile rengi değişirdi. Benim baskıdan anladığım bu. Bu kadar baskı oldu mu? Hayır. Ama bir etki var mıydı? Evet. Bir de şunu sormak gerek: Ulusoy, Bermek'e karşı kazanırken 102 karşıt oy yok muydu? Yani bu imza veren delegelerin hepsi mi devlete göbekten bağlı? Ulusoy'u gerçekten istemeyen bir kişi bile yok mu?

Levent Kızıl aday olur mu?
Gerçekten son basın toplantısında söylediği gibi bu kadar imza bir daha toplanmaz. Bu işi Kızıl'dan başkası da yapamazdı. Kızıl, bu organizasyon yeteneğiyle çok istediği federasyon başkanlığı için artı puanlar kazandı. Şimdi üstüne yapışan görevi yaptı. Ancak bana kalırsa Kızıl bu dönem aday olmayı düşünmüyor.

Seçim neyi değiştirir?
En önemlisi futbol camiasına nefes aldırır. Sonra yeni yönetimin (Haluk Ulusoy da olsa) projelerini, vizyonlarını, yapacaklarını sorgulama zamanı gelir nasıl olsa.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İddaa şartlı karar   / 27-12-2006
 Yunanistan maçı öncesi Yunan restoranına   / 13-12-2006
 O kaseti izledim   / 07-12-2006
 Gökçek: Doğan yalan söylüyor   / 24-11-2006
 Görevi kötüye kullanma yayını!   / 23-11-2006
 İsa, Musa ve Canaydın   / 22-11-2006
 Haluk Ulusoy: 75'ten fazla imza toplanmaz   / 08-11-2006
 Ulusoy'u ekonomik kriz devirecek   / 11-10-2006
 Küfür kararı meze oldu!   / 27-09-2006
 TFF Beşiktaş'a 1 milyon dolar verecek mi?   / 20-09-2006
EMRAH KAYALIOĞLU
Ümit'siz vaka
İlk sözümüz taraftara... İstanbul'daki son...
SERDAR ALİ ÇELİKLER
Federasyon ve seçim
Ulusoy Federasyonu, 106 delegenin...
Türk işçileri taşıyan uçak piste 200 metre kala düştü
Türk işçileri taşıyan uçak piste 200 metre kala düştü
Adana'dan Irak'a giden uçak Bağdat yakınlarında düşerek alev aldı.
'Kıbrıs davası bu tartışmadan yara aldı'
'Kıbrıs davası bu tartışmadan yara aldı'
KKTC Cumhurbaşkanı, üst geçit tartışmasını değerlendirdi: Ben sorumlu...
Çingene modası
Çingene modası
İspanya'da düzenlenen moda haftasında tasarımlarını sergileyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu