kapat
   
09 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kezman: G.Saray'ı her zaman yeniyoruz

Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman, Galatasaray ile aralarındaki puan farkını 7 değil, 10 olarak gördüğünü belirterek, ''Çünkü onları hep yeniyoruz'' dedi.

Fenerbahçe'nin kamp yaptığı Belek'teki Arcadia Hotel'de basın toplantısı düzenleyecen Mateja yapan Kezman, Galatasaraylı futbolcuların, 7 puanlık farkın önemli olmadığını, geçen sezon da geriden gelip şampiyon olduklarını söylediklerini duyduğunu belirterek, ''Bana göre de bu puan farkı 7 değil, 10'dur. Çünkü son yıllarda Fenerbahçe hangi koşullarda olursa olsun sürekli Galatasaray'a karşı kazanıyor. İkinci yarıdaki maçı da kazanacağımız için puan farkı 10'dur. Bu sezonu şampiyon bitireceğimize inancımız var'' dedi.

Ligin
ilk yarısında unutamadığı maç olarak Galatasaray maçını gösteren Sırp futbolcu, ''Galatasaray maçının tüm Fenerbahçeliler için çok özel bir maç olduğunu biliyorum. O maçta gol attığım ve maçı kazandığımız için çok mutlu oldum'' diye konuştu.

''İKİNCİ YARIDA DAHA FAZLA GOL ATACAĞIM''

Kezman, takıma geç katılmasına karşın ilk yarıdaki performansının iyi olduğunu kaydetti. Kendisi için takımın şampiyon olmasının fazla gol atmaktan daha önemli olduğunu vurgulayan Sırp futbolcu, şöyle devam etti:

''Takımımın şampiyon olması için elimden gelen herşeyi yapacağım. Ben takım oyuncusuyum. Baskıyı çok fazla seven biri değilim. 40 gol atıp takımın şampiyon olmaması güzel birşey değil. 15 gol atayım takım şampiyon olsun. İlk yarıda geç katıldığım ve sakatlık yaşadığım için yeterli gol atamamış olabilirim ama ikinci yarıda daha fazla gol atacağım sözünü verebilirim.''

Kezman, şu anda ufak bir sakatlığı olduğunu belirterek, ''Takımla birlikte idman yapmıyorum ama spor salonunda 2-3 saat bisiklet çevirererk açığımı kapatıyorum. Bu sakatlık performansımı etkilemeyecektir. Çünkü kendimi en iyi biçimde hazırlıyorum'' dedi.

''SIRP OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM''

Kezman, aşırı milliyetçi olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine, ''Nasıl bir Türk, Türk olmaktan gurur duyuyorsa, ben de Sırp olmaktan gurur duyuyorum. Bu da çok normal ama dini ve ırkı farklı da olsa tüm insanlarla dost olan biriyim'' dedi.

Türkiye'ye geldiğinde kendisinin aşırı milliyetçiliğiyle ilgili çıkan haberlerin Fenerbahçe'yi karıştırmak için yapıldığını ileri süren Kezman, ''Birçok insan beni tanıyor, karakterimi biliyor. Bu bana karşı yapılan saldırı değildi, Fenerbahçe'ye yapılan bir saldırıydı. Fenerbahçe'de kaos istendiğinden dolayı bunlar söylendi. Iliç ile birlikte gazetelerde çıkan fotoğrafımız eski bir hikaye'' diye konuştu.

''AZ ALKMAAR'LILARIN BENDEN KORKTUKLARINI DÜŞÜNÜYORUM''

UEFA Kupası'ndaki rakipleri Hollanda'nın AZ Alkmaar takımını çok iyi tanıdığını anlatan Kezman, ''Hollanda'da oynarken AZ Alkmaar'a karşı hep gol attım. PSV Eindhoven'da iken 4-3 yenmiştik, 3 gol atmıştım. Benden biraz korktuklarını düşünüyorum. O dönemde oynayan oyunculardan kimileri yine kadroda. Umut ediyorum yine aynısını yapacağım'' dedi.

Kezman, ilk maçta cezası nedeniyle oynayamayacak olmasından dolayı son derece üzgün olduğunu ifade ederek, ''AZ Alkmaar, Hollanda Ligi'nin en iyi futbol oynayan takımı, ama en iyi takımı değil. Çok gol atıyorlar, çok da gol yiyorlar. Deplasmandaki maçta daha kolay gol atacağımızı dşünüyorum. Evimizde 1-0 kazanmak, hatta 0-0 berabere kalmak bile avantaj olur. Bizim oyuncularımız daha deneyimli. Tur için şansımız yüksek'' dedi.

Bir gazetecinin, ''UEFA Kupası'nda hangi derece kişisel olarak seni tatmin eder?'' sorusuna karşılık Sırp oyuncu, ''Yarı finale dek çıkmak, çok iyi iş yaptığımızı gösterir ama tabii ki finale erişmek en büyük isteğimiz. Yalnızca kaliteniz yeterli olmuyor. Çok fazla şansa da ihtiyacınız var. Çok çalışırsanız şans da sizin yanınızda olur'' diye konuştu.

''EŞİM VE ÇOCUKLARIM TÜRKİYE'DE ÇOK MUTLU''

Kezman, Türkiye'ye gelip burada oynamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Türkiye ve Türk futbolu hakkında çok olumlu düşüncelerim var. Benim kariyerim için çok iyi bir dönem geçiyor'' dedi.

Eşi ve çocuklarının Türkiye'de çok mutlu olduğunu dile getiren Sırp futbolcu, şöyle konuştu:

''Eşim ve çocuklarım Londra ve Madrid'de olduğundan İstanbul'da çok daha fazla mutlu. Bu da benim için çok önemli. Ben ve ailem inanılmaz büyük bir saygıyla karşılaştık. İstanbul'da herşey çok güzel, restoranlar, müzeler. Türkiye, ülkemizden 1 saat uzaklıkta. Aile dostlarım gelip izliyor. Türk insanını bize gösterdiği yakınlık ve yardımseverlik çok güzel. Bu yüzden gelecek yıllarda da burada kalmak istiyorum.''

Kezman, bir gazetecinin, ''İngiltere veya İspanya yerine Türkiye'de oynaman, kariyerini geriye götürür mü?'' sorusu üzerine, ''Kariyerimin en üst düzeyine 2-3 yıl önce çıktım. Ben çok büyük kulüpler peşinde değilim, şampiyonluklar kazanacak takımda olmak istiyorum. Milli takımda 50'den fazla maç oynadım, 20'den fazla gol attım. Benim için kimin ne konuştuğu önemli değil. Fenerbahçe için iyi oynamam en önemlisi'' diye konuştu.

Kezman, takımın oyun kurucusundan yeterli pas alıp alamadığıyla ilgili bir soru üzerine de bundan kuşkusunun olmadığını söyledi. Takım arkadaşlarıyla oynamaktan memnun olduğunu anlatan Kezman, ''Onlar ellerinden geleni en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Ben her zaman oyunu açmaya çalışan bir oyuncuyum. Onlar için de zor olabilir, beni yeni tanıyor. Bunun için biraz daha zamanımız var, ama ileride daha iyi olacağını düşünüyorum'' dedi.

Kezman'ın basın toplantısında tercümanlığını, futbol takımı menajeri Volkan Ballı yaptı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 G.Saray: 1 - Feyenoord: 2
 Hıncal Uluç: F.Bahçe her dalda G.Saray'ı eziyor
 Fenerbahçe: 2 - Mardinspor: 2
 Real Madrid, ilk kararını basına karşı uyguladı
 Yazarlar Beşiktaş ve Tigana'yı topa tuttu
 Erman Toroğlu savcıya ifade verdi
 Terim: Alır başımızı gideriz
 Daum Luciano'yu almak istiyor
 G.Saray Feyenoord maçına hazır
 Şahin: Kimseyi aday olarak önermedim
 Trabzonspor'da kadro sıkıntısı
 Real Madrid Ronaldo'yu gönderecek
 Arnavut futbolcular Türk hakemi dövdü
 Dakar Rallisi'nde Afrikalı motosikletçi hayatını kaybetti
 Ersen Martin: Milli takımda oynamak istiyorum
 Gaziantepspor'da eksik oyuncu kalmadı
 Ersan'ın 15 sayısı Bucks'a yetmedi
 İspanyol raket Nadal sakatlandı
 Gençlerbirliği: Erken Genel Kurul için imza vereceğiz
 Sakaryaspor Sivasspor'lu Anderson'a talip oldu
 Milan Tuncay'a geliyor
 Umut fakiri Kartal
 Güneş 'kral' gibi
 Türkiye yanılttı
 106 delege seçim istedi
 Futbol S.O.S veriyor
 Trabzon'un üzerinde kara bulutlar dolaşıyor
 Ve Hakyemez bıraktı
 Fark 7 değil 4 puan
 Belek kampında tempo düşmüyor
 Appiah ormanda özel çalıştı
 Zico'dan hain tuzak!
 Adnan Sezgin'den bomba gibi sözler
 Gökdeniz: Hedefimiz şampiyonluk
 Düzelmek için BDDK sistemi şart
 Üç günde sekiz ayrı konferans
 Serhat ısrarı
 Hakan: Yanal ile çalışırım!
 Efes Cup'ta bugün: G.Saray-Feyenoord
 TSYD Semineri bugün başlıyor
 Serena Williams galibiyetle döndü
 Phil Jackson 900. galibiyetine ulaştı
 Windsurf'ün kalbi Çeşme'de atacak
 Buzda talihsiz start
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
KAZIM KANAT
Beşiktaş cephesinde yeni bir şey yok
Hazırlık...
Lokmacı Köprüsü bugün yıkılıyor
Lokmacı Köprüsü bugün yıkılıyor
KKTC Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay'ın karşı çıkmasına rağmen Lokmacı...
ABD, Irak'ta sırtını peşmergelere dayadı
ABD, Irak'ta sırtını peşmergelere dayadı
Bush'un Irak'la ilgili yeni stratejisini açıklaması öncesinde,...
Scarlett yuva yıktı!
Scarlett yuva yıktı!
Sevgilisi Cameron Diaz'dan ayrılan popçu Justin Timberlake, Noel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu