kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu sefer de afiş kavgası çıkacak
Bu sefer de afiş kavgası çıkacak
Sette neler olmuştu?
Tüm oyuncuların kanı kaynıyordu

Bu sefer de afiş kavgası çıkacak

'Çılgın Dersane' filminin çekimleri sırasında önce kumsalda bir erkekle uygunsuz yakalandığı iddia edildi. Sonra yönetmen Faruk Aksoy'la tartışması gündeme geldi. Ardından da afiş çekimlerine katılmadı. Ama yönetmen, Hande Ataizi'nin fotoğrafını yine de afişte kullandı!.

Antalya'daki setinde çıkan olaylar ve tartışmalarla çok konuşulan 'Çılgın Dersane' filmi şimdi de afişi nedeniyle gündemde! Tuba Ünsal, Mehmet Aslan, Yağmur Atacan ve Alp Kırşan gibi genç isimlerin yanı sıra Cüneyt Arkın ve Hande Ataizi gibi deneyimli oyuncuların da yer aldığı filmde afiş krizi yaşanıyor! Yönetmen Faruk Aksoy ile sette yaşadığı kavganın ardından kısa süre önce gerçekleşen afiş çekimlerine katılmayan Hande Ataizi'nin fotoğrafı yine de afişte kullanıldı! Daha önce de bazı sinema filmlerinde yapımcı ile oyuncular arasında afiş kavgaları yaşanmıştı. Başrol oyuncuları, rol aldıkları filmin afişinde yeterince yer alamamaktan veya isimlerinin yeterince büyük yazılmamasından dolayı yapımcılarıyla tartışmış, kavgalar yaşanmıştı. 'Çılgın Dersane'daki afiş kavgası ise tam tersi bir nedenden yaşanıyor.

OYUNCULAR RUH HASTASI!
Başrol oyuncularından Hande Ataizi, filmin afişinde yer almak istemedi. Aksoy ise Ataizi'ne "Afişte kimin, nasıl yer alacağı oyuncuların değil, benim tasarrufumdadır!" sözleriyle tepki gösterdi. Faruk Aksoy'a göre oyuncuların kabul edilebilir ölçülerde ruh hastası ve yüksek egolu varlıklar olması yaptıkları işin doğasından kaynaklanıyor. Ünlü yapımcı kimsenin sınırı aşan oyuncuların ruh hastası ve yüksek egolu olmasını da sineye çekmeyeceğini belirtiyor. İşte Aksoy'un açıklamaları: TASARRUFU BANA AİT Afişte yer alıp almama isteği ne Hande Ataizi'nin tasarrufundadır ne de başka bir oyuncunun. Böyle bir şey olabilir mi? Bu tasarruf sadece yapımcılarındır. Yapımcılar kimi isterlerse o oyunculara afişte yer verir. Bazı oyuncularla bazı zamanlar afiş konusunda özel sözleşmeler yapılabilir. Ne var ki bu özel sözleşmeler afişte yer alıp almama üzerine değil, afişin neresinde ne büyüklükte olacağıyla ilgilidir. TARTIŞMA DOĞAL Sette doğal olarak bazı tartışmalar yaşanıyor. İnsanlar bir yandan film çekerken diğer yandan başka hayatlar da yaşıyorlar. Hiç kimse başka hayatlarını tamamen bırakıp da, film çekmeye gelmiyor. Kimseden belli ölçüleri aşmamak kaydıyla başka hayatlarını bırakmasını istemedim. Çekim sırasında başka hayatlardaki bazı gelişmeler tartışma ortamının doğmasına neden olabilir.

İSTANBUL'A GİTME DEDİM
Hande Ataizi, birkaç kez Antalya'dan İstanbul'a gitti, geldi. Bu gelip gitmeler sırasında da birkaç uçak kaçırdı. Çekimlerin son gününden bir gece önce yine İstanbul'a gidip sabah Antalya'ya dönmek istedi. Ben gitmemesi gerektiğini, finali çektiğimizi, havanın da dengesiz olduğunu ve daha önce uçak kaçırdığı için riske girmek istemediğimi söyledim. Bana yine de gitmek istediğini söyleyince ben de o zaman 'İyi, git ve bir daha da gelme' dedim. Tartışmamız bu nedenle çıktı.

OYUNCU RUH HASTASIDIR

Biz, oyuncuları elbette normal insanlar olarak kabul etmiyoruz. Oyuncular, gerçekten yaptıkları işin doğası gereği, belli oranda bir ruhsal bozukluğa sahip varlıklardır. Normal bir insan kameranın önünde olmak ister mi? Ben niye istemiyorum? Oyuncular ruh hastasıdır! Bunun kabul edilebilir boyutuna kimsenin itirazı olmaz zaten. Ayrıca oyuncular yüksek egolara sahiptirler. Bunun da kabul edilebilir boyutuna kimsenin söyleyeceği laf olamaz.

HANDE SINIRI AŞTI
Fakat ne zaman bu ruh hastalığı, bu yüksek egolar yapılan işe zarar vermeye başlar, ne zaman kabul edilebilir sınırların dışına çıkar, işte o zaman hiç kimse o ruh hastalığını veya o yüksek egoları sineye çekmez. Ataizi finalin çekileceği günün öncesinde İstanbul'a gitmek isteyince kabul edilebilir sınırları aştı. Ben bunu sineye çekmem. Hayatın birileriyle kavga ederek zaman kaybetmeye değmeyecek kadar kısa olduğunu öğreneli çok oldu. Hande Ataizi, kendince benimle sorun yaşıyorsa, yaşamaya devam etsin. Çekimlere başlamadan önce kafamda onun afişteki fotoğrafını nasıl kullanmayı kurgulamışsam aynen öyle kullandım.

MEHMET ÇALIŞKAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İlk kez iki aydır ünlü bir erkekle beraberim
 Bu sefer de afiş kavgası çıkacak
 Solaryum merkezi ile herkesi yakacak!
 Oğlumuz Ersoy'la asla birlikte olamaz
 Yapımcıların sunucu savaşında son gelişme
 Kankasına 'trio' taktı
 Bayram tatilinde en çok 'Beynelmilel' izlendi
 Kızlar benim tahtımı sallamak için çok uğraşıyor!
 'Türk lokumu' yakıştırması single'ın adı oldu
 Bekar patronlar Çöpçatan Brunch'da
 Stresin olumsuz etkileri 'ışık terapisi' ile aşılıyor
 Türk İskender kebabı Channel Four'da
 Kapadokya'ya İngiliz ve Fransız ilgisi
 Işık kaynağı direk göze yönelmemeli
 Hint esintili ürünler
 Karizması yeteneğini gölgelemiyor
 Bu kez söz sırası eleştirmenlerde
 Bukalemun Swank her yıl değişiyor
 Arthur ile Minimoylar New York'ta
 Yılın en şık kadını Kylie seçildi
RAHŞAN GÜLŞAN
Kastı aşan cürüm: Doktorlar
'Doktorlar' dizisi MEDYAPIM...
ÖZAY ŞENDİR
Deve kesmekten beter
Türk Hava Yolları'na apronda...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Hülya Avşar mı haklı yoksa muhabir mi?
Günlerdir ben de...
SEDA KAYA GÜLER
Kadın üzerinden siyaset yapmak
Esas sorun, kadının...
AYŞE TÜTER
Körili puf börek
Isıtılmış yağa soğan ve sarmısağı...
Özürlü çocuğunuzu cüce yapmayı hayal etmeyin
Özürlü çocuğunuzu cüce yapmayı hayal etmeyin
"Bakımı zor olur" diye büyümesi durdurulan Ashley'in durumu,...
Vücudunuz çinkosuz kalmasın
Vücudunuz çinkosuz kalmasın
Hastalığın kol gezdiği kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı...
İç güveysi teklifi nişan attırdı!
İç güveysi teklifi nişan attırdı!
Sosyetede 'Brezilyalı Sevgili Modası'nı başlatan Selim Hamamcıoğlu,...
Yardım meleği 2007'ye buruk girdi
Yardım meleği 2007'ye buruk girdi
Kurduğu TOÇEV (Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ile yaklaşık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.