kapat
   
09 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ABD Somali'yi vuruyor
Pentagon Somali'deki saldırıyı doğruladı

ABD Somali'yi vuruyor

ABD askerleri, Somali'de çok sayıda El Kaide militanını hedef alan bir hava saldırısı düzenledi.

CBS Televizyonu, hedefler arasında, üst düzey bir El Kaide liderinin de olduğunu ve bu kişinin 1998'de Kenya ve Tanzanya'daki Amerikan elçiliklerine düzenlenen saldırılarla ilgili olarak arandığını aktardı.

Pentagon kaynaklarına dayandırılan haberde, Amerikan hava kuvvetlerine ait AC-130 tipi uçağın, Somali'nin güneyindeki bir bölgeye saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırıda ölen ya da yaralananlarla ilgili açıklama yapılmadı.

SOMALİ
HÜKÜMETİ: "ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR"


Somali'de Amerikan askerlerinin ülkedeki El Kaide militanlarını hedef alan hava saldırısında çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

Somali hükümetinden bir kaynak, ABD'nin güneydeki Hayo köyüne AC-130 tipi uçakla düzenlediği saldırıdan sonra bölgede "çok sayıda ölü" olduğunu belirterek, 1998'de Kenya ve Tanzanya'daki Amerikan elçiliklerine düzenlenen saldırılardan ötürü aranan kişilerin hedefler arasında olduğunu açıkladı.

CBS televizyonu, hava saldırısının hedefleri arasında, üst düzey bir El Kaide liderinin olduğunu ve bu kişinin 1998'de Kenya ve Tanzanya'daki Amerikan elçiliklerine düzenlenen saldırılarla ilgili olarak arandığını duyurmuştu.

UÇAK GEMİSİNDEN KALKAN SAVAŞ UÇAKLARI SOMALİ ÜZERİNDE UÇUYOR

ABD'nin, terörle mücadele operasyonları gerekçesiyle 3 savaş gemisini tuttuğu Somali kıyıları açıklarına en son gönderdiği uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'dan kalkan savaş uçaklarının, Somali üzerinde uçuşlara başladığı bildirdi.

ABD Donanması Beşinci Filosunun üslendiği Bahreyn'deki Amerikalı donanması sözcüsü Chalie Brown, Somali kıyılarındaki 3 savaş gemisinin yanına bölgeye Umman Denizi'nden gönderilen Eisenhower'dan kalkan uçakların, Somali üzerinde istihbarat toplamak üzere uçuşlara başladığını açıkladı.Brown, uçak gemisinin bölgede ne kadar kalacağını bilmediğini ifade ederek, ''gerektiği sürece orada kalacağız'' dedi.

ABD'nin dün Somali'de El Kaide militanlarını hedef aldığı ifade edilen bir hava saldırısı düzenlemesinden sonra yapılan Amerikan donanması açıklamasında, ''Somali'de hızla gelişen olaylara bağlı olarak'' Umman Denizi'ndeki uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ın, Somali kıyılarına gönderildiği bildirilmişti.

Açıklamada, uçak gemisinin ''hava gücünü gerektiren bir durum'' için doğrudan Somali kıyıları açıklarında bulanacağı kaydedilmiş, ancak dünkü hava saldırısında Eisenhower'daki uçakların kullanılıp kullanılmadığı belirtilmemişti.

DEVLET BAŞKANI: ''ABD EL KAİDE ZANLILARINI VURABİLİR'

Öte yandan Somali Devlet Başkanı Abdullahi Yusuf, ABD'nin El Kaide zanlılarına karşı hava saldırısı düzenlemeye hakkı olduğunu söyledi.Yusuf, başkent Mogadişu'da düzenlediği basın toplantısında, ''ABD'nin Kenya ve Tanzanya'daki elçiliklerine saldırı düzenleyen terör zanlılarını bombalamaya hakkı olduğunu'' ifade etti.



Pentagon kaynaklarına dayandırılan haberde, Amerikan hava kuvvetlerine ait AC-130 tipi uçağın, Somali'nin güneyindeki bir bölgeye saldırı düzenlediği bildirilmişti. Bu arada Somali Devlet Başkanı Abdullah Yusuf, ülkede aşırı dincilerle mücadeleye yardım eden Etiyopya askerlerinin işgalci güç olmadığını ve barış gücü askerleri Somali'ye konuşlanır konuşlanmaz ülkeden ayrılacaklarını kaydetti.

Yusuf, Mogadişu'dan Eşşark El Avsat gazetesine telefonla yaptığı açıklamada, "Etiyopya birlikleri Somali'yi işgal etmek için gelmedi, bölgesel ve uluslararası güçler konuşlanmaya başlar başlamaz Somali topraklarından ayrılacaklar" dedi. Abdullah Yusuf ayrıca Somali halkıyla ülkenin geleceğiyle ilgili olarak görüş alış verişinde bulunmak için bir süre daha Mogadişu'da kalma niyetinde olduğunu belirtti.

Somali Devlet Başkanı Yusuf, 2004'te bu göreve seçilmesinden bu yana dün ilk kez başkent Mogadişu'ya gelmişti.

ABD, SOMALİ KIYILARINA BU SEFER DE UÇAK GEMİSİ GÖNDERDİ

ABD ordusu, Somali kıyıları açıklarında terörle mücadele operasyonları için bulunduğunu kaydettiği 3 Amerikan savaş gemisinin yanına bölgeye bir uçak gemisi de gönderildiğini bildirdi.

ABD Donanması Beşinci Filosu tarafından yapılan açıklamada, uçak gemisinin ''hava gücünü gerektiren bir durum'' için doğrudan Somali kıyıları açıklarında bulanacağı kaydedildi.

Amerikan donanmasının açıklaması, ABD'nin dün Somali'de El Kaide militanlarını hedef aldığı ifade edilen bir hava saldırısı düzenlemesinden sonra yapıldı.

Açıklamada, ABD Merkez Komutanlığının, ''Somali'de hızla gelişen olaylara bağlı olarak'' Umman Denizi'ndeki uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ı, Somali kıyılarına gönderdiği kaydedildi.

Somali hükümetinden bir kaynak, Amerikan askerlerinin ülkedeki El Kaide militanlarını hedef alan hava saldırısında çok sayıda kişinin öldüğünü bildirmişti.

ABD'nin güneydeki Hayo köyüne AC-130 tipi uçakla düzenlediği saldırıdan sonra bölgede "çok sayıda ölü" olduğunu belirten kaynak, saldırının hedefleri arasında 1998'de Kenya ve Tanzanya'daki Amerikan elçiliklerine düzenlenen saldırılar nedeniyle aranan kişilerin bulunduğunu söylemişti.


(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Saddam Hüseyin'in idam şekli tamamen yanlıştı
 Saddam'ın yeni görüntüleri
 Seçmenler Gusenbauer'e "bizi sattın" diyerek tepki gösterdi
 Kenya'da humma:74 ölü
 Bir koltukta iki başbakan
 Irak'ta çatışma: 50 ölü
 Kırgızistan'da şiddetli deprem
 Japon Savunma Bakanlığı resmen kuruldu
 ABD denizaltısı ile Japon tankeri çarpıştı
 Gaz ihalesinde İsveçli Bakan rüşvet aldı mı?
 AP'de bugün 'ırkçı grup' kuruluyor
 İki kadının iktidar savaşı çatışma çıkardı
 New York'ta gaz paniği: 7 kişi hastaneye kaldırıldı
 Enfal'de Saddam'ın ses kasedi dinlendi
 "Bush'un kızı çıplak üniversite partisine katıldı"
 Ajan skandalının kahramanı Plame anılarına veto yedi
 Adalet Divanı'nda dava açacağım
 'Filmin böyle olacağını bilsem asla rol almazdım'
Milan Tuncay'a geliyor
Milan Tuncay'a geliyor
İtalyan devi, sezon sonunda sözleşmesi sona eren F.Bahçeli yıldıza...
Umut fakiri Kartal
Umut fakiri Kartal
Efes Cup'taki ilk maçında Werder Bremen'den fark yiyen Beşiktaş, kupa...
Sezer İtalya'da sergi açacak
Sezer İtalya'da sergi açacak
Resmi bir ziyaret için İtalya'ya giden Cumhurbaşkanı Türkiye'den...
Lokmacı Köprüsü bugün yıkılıyor
KKTC Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay'ın karşı çıkmasına rağmen Lokmacı...
ABD, Irak'ta sırtını peşmergelere dayadı
Bush'un Irak'la ilgili yeni stratejisini açıklaması öncesinde,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu