kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2007 için en 7 seks önerisi
2007 için 7 uzmanın 7 seks önerisi

Psikiyatrist, aile sağlığı ve evlilik uzmanları gibi, cinsellik konusunda önerilerine güvenilebilecek yedi isimden yeni yıl için seks önerileri aldık


2007 için en 7 seks önerisi

Psikiyatrist, aile sağlığı ve evlilik uzmanları gibi, cinsellik konusunda önerilerine güvenilebilecek yedi isimden yeni yıl için seks önerileri aldık.

'Tatil seksini deneyin'
Prof. Dr. Mehmeh İdil Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Tatile çıkıp değişik ortamlarda bulunmayı deneyin. Günün stresini atıp kendinize ayıracağınız zamanı daha kaliteli geçirmenizi yardımcı olacaktır. Detaylara önem verin. Eşinizle kaçamaklar yapıp birbiriniz için özel bir şeyler yapmayı deneyin. Kadınların kalbini ufak bir hediye, erkeklerinkini de güzel bir yemek ile fethetmek mümkündür.

'Âşık olun'
İrem Hattat Avrupa Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Birliği (ESDA) Başkan Yardımcısı Önemli olan aşktır, ruhların uyumudur; seks sonra geldiğinde çok daha tatmin edici olacaktır. Âşık olduğunuz, sevdiğiniz insanla seks yapmanın tadına varın. Çünkü sevgi ile yapılan seks pek çok sorunu da çözüyor. Cinsellik yalnızca teknik bir olay değildir. Duyguları unutmayın. Uzun süreli birliktelikler nedeniyle aşkı unuttuysanız canlandırmanın yollarını arayın.

'Susmayın,
seks konuşun'

Prof. Dr. Halim Hattat Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkanı Partnerinizle seks konuşun. Birbirinizle seksten daha fazla haz almak için konuşmayı deneyin. Nelerden hoşlandığını, neler istediğinizi birbirinize ima etmek yerine konuşun. Konuşmak cinsel hayatınızı renklendirmenizi sağlayacaktır. Cinsellikle ilgili sorunlarınız varsa bunları da korkmadan konuşun. Çözemiyorsanız doktora gitmekten korkmayın.

'Prezervatif kullanın'
Gürkan Odabaşoğlu Psikiyatrist Hem cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak hem de erken yaşta gebelik riskini bertaraf etmek için genç kızlar doğum kontrol hapı, erkekler de prezertatifi kullanmayı ihmal etmemeli. Seks merakla başlanacak bir şey değil. Sevdiğiniz biriyle ilk tecrübenizi yaşamak için bekleyin. Cinselliği 20 yaşından önce yaşamamak daha iyidir. Bu deneyim herkesle yaşanacak bir deneyim değil. Sizin için özel olan birini bekleyin.

'Menopozu seksle yenin'
Prof. Dr. Erdoğan Ertüngealp Türkiye Menopoz Osteoporoz Derneği Başkanı Avrupa Menopoz ve Andropoz Derneği İkinci Başkanı Menopozun ardından daha özgür seks yapabilirsiniz. Cinsel hayatları renkli olan kadınlar menopozun ardından da aktivitelerini sürdürebilirler. Gerekirse hormon replasman tedavisi konusunda yardım alın. Unutmayın, seks hayatları aktif olan kadınlar menopozu daha rahat atlatıyor.

'Monoton olmayın sürprizler yapın'
Doç. Dr. Armağan Samancı Evlilik psikoterapisti Daha çok hafta sonları, heyecanlandıran aktivitelerde bulunun. Birbirinize özel günler dışında da sürprizler yapın. Kendinize özen gösterin. Bakımlı olun. Tartışmalar ve çatışmalarla birbirinizin duygularını öldürmeyin. Monoton bir hayat cinsellikten soğutur; bu nedenle kendinizi tükenmişlikten kurtarın.

'Skor yerine keyfin tadına varın'
Doç. Dr. Cem İncesu / Psikiyatrist Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Genel Sekreteri Cinsel hayatınızda hedef, skor, ortalamaların yerine paylaşımın tadına varın. Performansın yerine sabrın ve beklentisizliğin keyfini sürün. Rutinler yerine sürprizlerin; çözümsüzlük ve çaresizlik yerine umut, arayış ve çözümü, mecburiyet yerine içtenliğin keyfini çıkartın. Eşit, neşe dolu, güler yüzlü, sağlıklı cinsellik yapın.

ESRA TÜZÜN

DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Evlilik seksi öldürür mü?
 Çağdaş kadın 'blog'e olmuş durumda
 Ayşe Teyzeler de alkolik oldu
 Kurban bağışları lösemili çocuklar için
 Dilek Ağacı
 Çocuklar Dedeman'ın misafiri
 Çok seks bebek getirir mi?
 2007'nin en önemli sağlık sorunu: Çocuk obezitesi
 Sekse başlama yaşı...
 Sevgilin için iste
 Cinselliğin ideal yaşı var
 Genç sevgiliyle gençleşilir mi?
 Dayaksız bir dünya için: 3071
 İyi ilişki için iyi seks şart mı?
 İnsan tekeşli mi, çokeşli mi?
 100 bin kişiden 'biri'
 İyi bir seks mi, uyku mu?
 Mehmet Öz'ün kızından diyet kitabı
 Sağlık ve gençlik iksiri
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
ÖNCEL ÖZİÇER
Pehlivan güreşe doymayınca
Reha Muhtar, Hülya Avşar'la...
'Töreyi bitirmek gibi bir iddiamız yok'
'Töreyi bitirmek gibi bir iddiamız yok'
Doğu'da yüzyıllardır süre gelen gelenekleri ve hayatı konu alan Sıla,...
Murat Bardakçı: Babil hayalinin altında kaldı
Saddam Hüseyin ile ilgili hemen herşey yıllardan buyana tartışılıyor...
Komşu kızı neden Basra'ya gitti?
Daha iyi bir hayat için orduda hemşirelik yapmayı tercih eden İngiliz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.