kapat
   
08 Ocak 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Doğan Hakyemez istifa etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Direktörlüğüne getirilen Doğan Hakyemez, Basketbol Milli Takım Genel Direktörlüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Direktörlüğü görevini yürütecek olan Hakyemez, düzenlenen imza töreninde 2 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşme imzaladı. Törende, Basketbol Milli Takım Genel Direktörlüğü görevini bıraktığını belirten Hakyemez, Federasyon Başkanı Turgay Demirel'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Çalıştığı kulüplerde altyapıya çok önem verdiğini ifade eden Demirel, 2010 Dünya Şampiyonası'nın bir ayağının Antalya'da yapılacak olması ve inşa edilecek 10 bin kişilik kapalı spor salonunun kararında büyük rol oynadığını vurguladı.

''EN
ZOR GÖREVİM''

Basketbolda şehre malolan, başarısı kalıcı bir takım çıkmadığını ifade eden Hakyemez, asıl amaçlarının Antalya'yı bir basketbol kentine dönüştürmek olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı'nı iyi oyuncu transferleriyle birinci lige çıkartmanın kolay olduğunu ancak, Antalya'dan yetişen sporcularla kalıcı başarı elde etmeyi amaçladıklarını belirten Hakyemez, ''Hedefleri olan zor bir çalışma. Belki en zor görevim olacak. 2010'da Avrupa basketbolunda sözünü ettirecek bir takım sözü veriyorum'' dedi.

ELEŞTİRİLERE TEPKİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hakyemez, Antalya'ya gelmesi nedeniyle hakkında çıkan eleştirileri anlayamadığını belirterek, ''En yakınımdaki arkadaşlarıma, bu görevi kabul ettiğimde milli takımdan istifa edeceğimi söylemiştim. Eleştirileri anlamış değilim, basketbola yakışan davranışlar değil'' diye konuştu.

Bazı kulüp yöneticilerinin ''İkinci Lig'e artık şaibe düşmüştür'' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Hakyemez, Fenerbahçe ve Ülker'deyken de milli takımda menajerlik yaptığını belirterek, ''Ne Turgay Demirel'in karakteri ve vizyonu böyle bir şaibeye izin verir, ne bizim karakterimiz ve vizyonumuz kendisinden böyle bir yardım ister'' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı'nı bu yıl birinci lige çıkartmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getiren Hakyemez, takıma bir takviye daha yapacaklarını kaydetti.

Hakyemez, Türkiye'de birinci ligde oynayan basketbol takımlarının bütçelerinin, orta seviyeler için 3,5-4 milyon dolar, şampiyonluk için 4,5-5 milyon dolar, Avrupa'da başarı için de 7 milyon dolar olması gerektiğine inandığını vurguladı. Avrupa'da başarı hedefleyen takımların 14-24 milyon dolar arası harcama yaptıklarını ifade eden Hakyemez, ''Asım Pars Tofaş'a 3,5 milyon dolar bonservisle gitti. Bir yıllığına 1 milyon dolar anlaşma yapıldı. Tofaş kapandı. Böyle büyük bütçelere gerek olduğuna inanmıyorum'' şeklinde konuştu.

YENİ BİR TAKIM

Antalya'nın Avrupa vizyonunu hedeflediğini dile getiren Hakyemez, bu nedenle yıl sonunda kendisinin daha önce çalıştığı bir antrenörü göreve getireceklerini söyledi. Hakyemez, gelecek yıl için üç yerli bir yabancı transferi yapılacağını sözlerine ekledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Avrupa'da iddialı bir basketbol takımı yaratmanın öncelikli hedefleri olduğunu söyledi. Japonya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nı yerinde izlediğini ve o günden bu yana Hakyemez ile görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Türel, Antalya'yı bir basketbol şehri haline getirmeyi amaçladıklarını ve bunun mimarının Hakyemez olacağını kaydetti.Hakyemez'in basketbolun duayeni olduğunu vurgulayan Türel, önemli olanın küçük bütçelerle büyük işler başarmak olduğunu ancak, basketbola hakettiği bütçeyi ayıracaklarını ifade etti.

Hakyemez'in Antalya'daki basketbol organizasyonunun başına getirildiğini belirten Türel, okullarda ve sokaklarda da basketbol turnuvaları düzenleyerek, bu sporu Antalyalılara sevdireceklerini sözlerine ekledi.

Törende Hakmeyez, iki yıllığına sözleşme imzalarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in yeniden göreve gelmesi durumunda sözleşmenin iki yıl daha uzatılacağını bildirildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş:0 - W.Bremen:4
 İmzalar federasyonda
 Sezgin: İç transfer bitti
 Eller: Trabzonspor'da oynamak istemiyorum
 Sakatlar kervanına Tümer de katıldı
 G.Saray'da Carusca takımdan ayrı çalıştı
 "Marcelinho Almanya'ya dönecek"
 Ayman Gençlerbirliği'ne geri döndü
 Daum Serhat'ın peşini bırakmıyor
 Trabzonsporlu taraftarlardan Ulusoy'a destek
 2006'nın en iyi takımı Sevilla
 Musampa uyuya kaldı
 Hidolu Magic Celtics'i 87-79 yendi
 Babamla barıştırdı
 Fenerbahçe'yi ezberleteceğim
 İlk sınav Efes Cup'ta Werder Bremen ile
 Rekorla bile bırakmam
 Kartal dondu
 Futbol bitti, boks başladı!
 7 imza da G.Saray'dan
 Trabzonspor'dan kötü prova
 Vaidisova göz okşadı
 Hamit haftası
 Ayman komedisi
 Mehmet Okur'dan Denver'a 10 sayı
 Efes son periyotta
 Halkbank turladı
 Gününü içinden
 İddaa sonuçları
GÜRCAN BİLGİÇ
Racon zamanı
Türk futbolu kendini yönetmek ve içindeki...
CAHİT YAVUZ
Kavram kargaşası
Teniste gündem yılın ilk Grand Slam...
Üst geçit yıkılacak mı bugün belli oluyor
Üst geçit yıkılacak mı bugün belli oluyor
KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ın Lokmacı Üst Geçidi'nin kaldırılması...
Prostat kontrolü ikinci bir ceza vermek içindi
Prostat kontrolü ikinci bir ceza vermek içindi
Adnan Menderes'in avukatı Hüsamettin Cindoruk idamdan önce prostat...
Scarlett yuva yıktı!
Scarlett yuva yıktı!
Sevgilisi Cameron Diaz'dan ayrılan popçu Justin Timberlake, Noel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu