kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evlendiğiniz kişinin tapusu sizin mi oluyor?
Evlendiğiniz kişinin tapusu sizin mi oluyor?

Bir süre önce Yeşim Salkım'ın "Tapusu bende" diyerek tartışmaya açtığı evlilikte sahiplenme konusunu, Hülya dergisi yeniden gündeme taşıdı: Evlendiğiniz kişi tapulu malınız, evlilik cüzdanı da tapunuz mudur?.

atv'nin yeni bombası 'Hayatım Sana Feda' adlı dizide, evli bir erkeğin yaşadığı tek gecelik ilişki, şimdilerde herkesin dilinde... Başrolünü Tamer Karadağlı, Deniz Uğur Sonat ve Asu Emre'nin paylaştığı dizide; Karadağlı'nın, Asu Emre ile bir gecelik ilişki yaşaması, ünlü şarkıcı Yeşim Salkım'ın eşi İlker İnanoğlu için söylediği 'tapusu bende' sözünü akıllara getirdi. Bu iddia; 'evlendiğiniz kişi tapulu malınız mıdır?' tartışmasını başlattı...

Yaşar (Şarkıcı)
Ev miyim, arsa mıyım? Neyin tapusu? Kaldı ki, sen adamı tapu gibi görürsen o da 'kaçak inşaat yapma hakkını' görür. Eğer bir ilişkiden söz ediyorsak; sahiplenmeyi anlatmak için bundan daha kötü bir tabir olamaz! Buna ilişki diye bakıyorsanız, söylenecek fazla bir şey yok.

Yeşim Salkım (Şarkıcı)
Bizim gibi medyatik insanların evlilikleri göz önünde olduğu için her taraftan tehlikeye maruz kalabiliyoruz. Ben, 'Her şeyiyle evliliğe sahip çıkıyorum' demek istiyorum. O sözün altında içten içe bir gururlanma da yok değil. "Bu insana böyle sorular soruyorsunuz, ama o eş sıfatıyla beni seçmiş ve yanında oturuyorum" gururu var. Erkekler 'tapusu bende' cümlesinden rahatsız olabilir ama bunu kabullenerek evlenirler.

Tuğba Karaca (Model)
Ben nikahtan sonra evlilik cüzdanımı havaya kaldırdığımda ertesi gün gazeteler 'tapusu bende' diye cüzdanı kaldırdığımı yazmışlar. Aslında öyle bir şey söylemedim. Sadece havaya kaldırıp kızlara gösterdim. Sahiplenmek konusuna gelince, bu hassas bir konu... Anlamı; mutluluğunu da mutsuzluğunu da sahiplenip, paylaşabilmek olmalıdır. Yoksa, "O artık benim kocam, onun her şeyine karışma hakkına sahibim" değil. Bu tarz sahiplenme insanı yıldırabilir.

Mehmet Akif Alakurt (Oyuncu)
Bir kadını ilgiden ve sevgiden yoksun bırakırsan, başkasına yönelmesine neden olursun. Bu erkek için de böyle. 'Tapusu bende' lafını kimin ve nasıl söylediği de çok önemli. Benim birlikte olabileceğim kriterlere uygun bir kadın bunu söylüyorsa, bilirim ki bu sözünün altında her zaman benim yanımda olacak bir kadın vardır. Beni sevecek, derdimi bilecek, bana güvenecek bir kadın...

İlkim Öz Tan (Evlilik terapisti)
Toplumumuzda evlilik, kadın için bir statüyü temsil ediyor. Nedense evlenmek için kadınlar çaba gösterir, erkeklerse kaçar. Burada 'tapusu bende' sözü iki anlam ifade eder. Birincisi "Artık evli statüsündeyim", ikincisi "Bir adamı evliliğe ikna ettim." Türk kadınının genetik şifrelerinde korumak, sahip çıkmak var. Çocuğuna yaptığı gibi, eşine de yapıyor bunu. Ama cüzdanla kimse kimseye sahip olamaz. Baskı ne kadar çoksa erkek o kadar kaçmak isteyecektir. Hata; eşi sahiplenmek ve malı-mülkü olarak görmek.

Deniz Uğur (Oyuncu)
Bu 'tapu' görüşü, sanırım 'gözde bekar'lardan birini nikah masasına oturtan kadınlar arasında popüler! Biliyorlar ki, adamın etrafındaki kadın sayısı evlenince azalmayacak. Bu yüzden nikah defterini silah olarak görüyorlar. 'Tek eşliliğe inanmıyorum' diyenler, her geçen gün artıyor. 'Tapu' görüşü de bunu destekliyor: "Onunla herkes her şeyi yapabilir, ama tapusu bende" gibi bir yaklaşım... Aidiyet, ilişkiyi sürdürme motivasyonu gibi görülüyorsa da ütopik bir düşüncedir. 'Boşanmak için evlenmek' görüşü günümüzde yaygın. Adamla nikahlanmak 'tapu' sayılıyorsa bir açıdan doğrudur: Boşanırken, 'tapu'nun ederi ortaya çıkacaktır...

Cezmi Ersöz (Yazar)
Bu sözün altında büyük bir yalnızlık ve güvensizlik yatıyor. Birincisi güvensizlik, ama asıl neden; ilişkiler, satın alma, yani alışveriş mantığına dayanıyor. Aslında durumu 'sahiplenmek' değil de 'sorumluluk almak' diye nitelendirmek daha doğru. Zor zamanında destek vermek ve onunla olmaktan mutluluk duymaktır. Siz ilişkilere bir alışveriş gibi bakarsanız, bir gün ortaya daha paralı biri çıkar ve o tapuyu alır. İnsanlar nesne değildir, alınıp satılmaz. İlişkiler, insanların eşit rızalarına dayanmalıdır. Ancak rızanın olduğu yerde sevgi ve anlayış vardır.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gaffur 'Aşkım Baksana Bana'yla dans etsin!
 Evlendiğiniz kişinin tapusu sizin mi oluyor?
 Bu ilişkide paranoyak bir insan haline geldim
 Cem Yılmaz çocuklar için stand-up yapmaya zorlanır
 'Küçük Kıyamet'in deprem sahnelerine panik önlemi
 Sema ile aynı projede olmayı tercih etmem!
 Toroslar'a tırmanacak
 Thierry Henry Tommy Hilfiger ile el ele!
 Öğrenci öyküleri yarışacak
 Dağa çıkmadan alışverişe çıkın
 Moda için iyi bir yıldı!
 2006 kimilerine yaradı kimilerini ayırdı
 Jolie Madonna'yı eleştirdi
 'Palm Springs' sahiplerini buldu
 Liz'in talebi Jemima'yı çileden çıkarttı
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Eline gözüne dizine dursun!
2007'ye yine bir karşı cinse...
ÖZAY ŞENDİR
Ödülün kadar konuş!
Anadolu'da Yerel Yönetimler Dergisi,...
AYŞE TÜTER
Portakallı kek
23cm'lik bir kek kalıbını yağlayıp, un...
Tüberküloz kısır yapıyor hastalara söylenmiyor
Tüberküloz kısır yapıyor hastalara söylenmiyor
'İnce hastalık' olarak bilinen tüberkülozun kadınlarda akciğerden...
Soğan suyuyla zinde kalın
Soğan suyuyla zinde kalın
Günümüzün yorucu şartları altında kendinizi iyi hissetmek için...
'Yelken ve deniz en büyük aşkım
'Yelken ve deniz en büyük aşkım
Beyaz Gelincik'te canlandırdığı Selim karakteri ile dikkatleri...
Karayip Korsanı artık 'Anadolu'da tatil yapacak
Karayip Korsanı artık 'Anadolu'da tatil yapacak
Geçen yılın en çok izlenen filmi 'Karayip Korsanları'nın başrol...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.