kapat
   
08 Ocak 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Azgın Teke'lik yaygın değil giden de eve geri dönüyor
İşte erkekte andropoz belirtileri
Her erkek skor peşinde, o yüzden sayı vermeye korkuyorum
Genç kadın yaşlıda ne bulur?
Evlilikte seks nasıl kurtulur?

Uzmanı azgın tekeliği anlattı

Geriatri Derneği Başkanı Dr. Engin Eker: "Azgın teke diye tanımlanan sendrom toplumda çok yaygın değil. Genç kadına giden erkek mutlaka evine geri dönüyor. Ama ünlülerle ilgili böyle haberler çıkınca bize başvuranların sayısında artış oldu."

Azgın Teke'lik yaygın değil giden de eve geri dönüyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatristi, Geriatri Derneği Başkanı Dr. Engin Eker: "Azgın Teke" haberlerinden sonra bize başvuran sayısında artış oldu. Erkekler arasında "Azgın Teke" sendromu yaygın değil. Ünlüleri örnek alıp "Seks hayatım iyi mi, bende bozukluk var mı?" diye soruyorlar..

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatristi, Geriatri Derneği Başkanı Dr. Engin Eker yaşlılar ve cinsel hayatları üzerine yaptığı çalışmalarla ünlü bir isim. Eker ile songünlerde gündemden düşmeyen yaşlı erkek cinselliğini konuştuk. Eker, "Genç kadına giden yaşlı mutlaka evine geri dönüyor" diyor ve ekliyor "Çoğu bunun aşk arayışı olduğunu söylüyor ama genç kadın peşinde koşma sadece cinsel hayatta kendini yeterli hissetme güdüsü, ihtiyacı.

GENÇ KADIN ALDATMACA
* Son günlerde genç kadınlarla beraber olan yaşlı erkek haberlerini daha çok duyuyoruz. Sizce tabiri caizse "Azgın teke" likte gerçekten artış var mı?
-Öncelikle
bu benzetmeyi çok hoş bulmuyorum. Erkekler kariyerlerinin ya da hayatlarının belli döneminde bazı sorunlar yaşıyor olabilirler. Bu sorunu böyle adlandırmak hoş değil. Sizin deyiminizle "Azgın teke"lik toplumda yaygın bir tutum değil. Ama özellikle ünlüler arasında böyle örnekler gördüğümüz zaman, bize başvuranlar arasında büyük artış oluyor.

* Neden?
-Acaba benim cinsel hayatım sorunlu mu, acaba doğrusu bu mu? şeklinde sorularla kapımızı çalıyorlar. Bazı erkekler orta yaş krizi yaşıyor. Yani 46 ile 60 yaş arasında aile içinde çatışmalar çıkabiliyor. Erkeklerin bir bölümü bu krizi dışarıda yeni partner arayarak geçirmeye çalışıyor. Ama yaptığımız araştırmalar sonucunda, bize başvuranların hikâyelerine bakarak söyleyebilirim ki genç kadına giden erkek mutlaka evine geri dönüyor. Çünkü yine desteği eşinden görüyor.

* Erkek kendini daha iyi hissetmek, işe yararım diyebilmek için gidiyorsa niye dönüyor?
-Çoğunlukla kendine güvenini kazanmak için gidiyor. Özellikle cinsel konuda. Ama dışarıdaki kadın ona güvenini kazandırmak yerine, tam tersine daha yetersizmiş duygusunu verebiliyor. Tam bir aldatma yaşanıyor yani. Ama evdeki kadın bazen, numara da yaparak, daha iyi hissettiriyor.

DİYABET SEKSİ YAVAŞLATIR
* 60 yaşında cinsel hayatını düzeltmek için size başvuran çok erkek var mı?
-Tabii var. Sadece erkek değil çift olarak geliyorlar. Türkiye'de bir tabu daha yıkılıyor. Yaşlılar artık seks hayatlarını konuşmaktan çekinmiyorlar.

* Peki bizde Kinsey tarzı bir araştırma ne zaman yapılacak?
-Onu biz göremeyiz herhalde. Tabu yıkılıyor derken birdenbire demedim tabii. İnsanlar hâlâ özellerini paylaşmakta biraz çekingen. Sağlıklı yaşlıların sayısı arttıkça, sağlıklı cinsel hayat arayışına giriliyor. Eskiden yaşlı cinselliği pis sevimsiz algılanırken, şimdi yetişkinler anne ve babasının seks hayatları olduğunun bilincinde.

* Yaşlı kendini yaşlı gibi hissetmiyor.
-Kesinlikle. Yaşlıların kendilerini algılamaları değişti. Cinsellikten zevk alma haklarının olduğunu biliyorlar. Örneğin evliliklerde erkeğin cinsel sorun yaşamasının en önemli nedeni eşten kaynaklanan sorunlar. İkinci önemli neden ise başarısızlık korkusu. Ayrıca örneğin diyabet hastalarının yine cinsel sorunlar yaşadığına, yavaşlamalar olduğuna tanık oluyoruz. Bu yüzden ilaçların da yan etkilerinin araştırılması gerekiyor.

AŞK DEĞİL SEKS ARAYIŞI
* Peki kadınlarda yaş ilerledikçe çok eşliliğe izin verme durumu artıyor mu? Yani erkek bu yüzden genç kadına gidiyor olabilir mi?
-Aksine yaş ilerledikçe ahlak değerlerinde azalma görülmüyor.

* Yaşlanınca aşk daha mı kolay?
-Öyle zannediyorlar. Ama genç kadının peşinden gitme güdüsü aşk değil, tamamen cinsellik arayışı. O cinsellikte kendini yeterli görme isteği. Ama er ya da geç mutlaka evlerine geri dönüyorlar. Çünkü asıl güvende hissettikleri yer orası. Cinsel hayatı renklendirip daha iyi performans elde etmeleri gereken yer de orası. Çoğu döndükten sonra bu tarz anlatımlarda bulunuyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Üst geçit yıkılacak mı bugün belli oluyor
 Prostat kontrolü ikinci bir ceza vermek içindi
 Öğretmene habersiz tayin
 Develer güreşti THY izlemedi!
 KKK'ya 10 adet yük helikopteri
 Emniyet maganda kurbanı çocuğun evini ziyaret etti
 Kaçak göçmen akını polise takıldı
 Şubat ayında 10 bin öğretmen atanacak
 Samatya'da 3 katlı tarihi bina yandı
 Deprem cezası başkanı ağlattı
ERGUN BABAHAN
POAŞ'lama
Bir toplumda kamunun eğitim, sağlık, yol, su,...
UMUR TALU
Hanginizdi o?
İngiliz Sunday Times gazetesi...
ERDAL ŞAFAK
"O artık bizim"
İngiliz "Independent"...
Türkiye üzerinden vuracak
İngiliz Sunday Times gazetesi, İsrail'in olası savaş planlarını ele...
'Halkla ilişkileri direnişçi kazandı'
Newsweek: ABD ne kadar para harcarsa harcasın, Irak'ta direnişçiler...
Babamla barıştırdı
Babamla barıştırdı
Beşiktaş'ın yıldızı İbrahim Akın, yaklaşık 2.5 yıl önce SABAH'a...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu