kapat
   
06 Ocak 2007 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fenerbahçe ile aramızdaki 7 puan farkı kapatıp yine şampiyon olacağız

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Fenerbahçe ile aralarındaki 7 puan farkı kapatıp yine şampiyon olacaklarını söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, takımının Antalya'da kamp yaptığı Concord Otelde, bir televizyon programının canlı yayınına katılarak, soruları yanıtladı.

Geçen yıl Fenerbahçe ile aralarında 4 puan fark olmasına rağmen şampiyon olduklarını hatırlatan Eric Gerets, ''Şimdi aramızda 7 puan fark var. Aramızdaki farkı kapatıp yeniden şampiyon olmamamız için bir neden yok. Fenerbahçe ile aramızdaki 7 puan farkı kapatıp yine şampiyon olacağız'' dedi.

Geçen
yılki şampiyonluklarının asla mucize olmadığına dikkat çeken Gerets, bunun çalışmalarının karşılığı olarak tanrının verdiği bir ödül olduğunu belirtti.

Başarılı olsa da olmasa da medyada kendisi hakkında eleştirilerin eksik olmadığına işaret eden Gerets, yıkıcı eleştirilerin yapıcı eleştirilerden daha fazla olduğunu, bu yüzden TV seyretmemeye, gazete okumamaya özen gösterdiğini kaydetti.

''ŞAMPİYONLAR LİGİNDE DEVAM EDEBİLİRDİK''

Sezon başında yönetimle oturup transfer politikasını gözden geçirdiklerini vurgulayan Gerets, şunları söyledi:

''Sezon başında isteklerimizi verdik. Ancak maliyetten dolayı transferlerde sonuca varamadık. Elimizdekilerle yetinme zorunda kaldık. Ezeli rakibimizin imkanlarıyla kıyaslama yapmak istemiyorum. Mali durumumuz iyi olsaydı kuşkusuz Şampiyonlar Ligi'ne devam etmiş olurduk. Takım içinde sorun yok. Ne Adnan Sezgin ne de Adnan Polat ile aramızda polemik kesinlikle yok.''

Gerets, Özgürcan, Oğuz, Ferhat ve Aydın'ı Vestel Manisaspor'un istediğini ve bu gençlerden ikisini kiraya vereceklerini kaydetti. Arda'nın geçen yıl aynı takıma kiraya verildiğini ifade eden Gerets, ''Başarılı oldu ama dünya yıldızı değil. İyi futbol sergiliyor. Carrusca'nın da iyi olması lazım ki aralarında rekabet olsun. Carrusca bir türlü sakatlıktan kurtulamadı'' dedi.

GALATASARAY'DA KALMAK İSTİYORUM

Gerets, eleştiriler karşısında hiç bir zaman Galatasaray'ı bırakıp gitmeyi düşünmediğini belirterek, ''Galatasaray'da uzun yıllar kalmak istiyorum. Yıl sonu oturup konuşacağız. Bir yıllık daha opsiyonum var. Sözleşmenin devam edip etmeyeceği sezon sonu belli olacak'' diye konuştu.

Hakan Şükür'ün takımda en güvendiği isimler arasında yer aldığını da ifade eden Gerets, ''Ne kadar eleştirilse de en güvendiğim oyunculardan biridir. Kalıp kalmayacağı yıl sonu belli olur. Sezon sonu vereceğim rapora ve kendisinin düşüncesine göre gidip gitmemesi, kalıp kalmaması, futbolu bırakıp bırakmaması yıl sonu netleşir'' dedi.

Song hakkında (gitti gidiyor) şeklinde asılsız haberler yayınlandığını belirten Gerets, bu futbolcunun takımda ihtiyaç duyduğum emniyet sübabı olduğunu vurguladı.

TURU BİZ ATARIZ

Eric Gerets, Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen'de oynayacakları maçta şampiyonluk turu atmak istediği şeklindeki haberlerle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de, şöyle konuştu:

''Bugüne kadar çalıştırdığım hiç bir kulüpte böylesine ezeli bir rekabet görmedim. İlk defa böylesine bir rekabeti Türkiye'de yaşıyorum. Bu güzelliğe leke sürülmemeli. Amacımız Ali Sami Yen'de oynayacağımız Fenerbahçe maçına kadar 7 puan farkı kapatıp, o maçta farkı açmaktır. Eğer o maça burun buruna başlarsak, hedefimiz bellidir. Şampiyonluk turu Fenerbahçe ile Ali Sami Yen'de oynayacağımız maça kalırsa, turu Fenerbahçe değil biz atarız.''

Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili bu kulübe verilen cezaya da değinen Gerets, ''Fenerbahçe'ye verilen cezayı eleştirmek haddime değil. Ancak Avrupa'da böyle bir hadise yaşanmış olsaydı verilecek cezalar ortadadır. Konuyu kamuoyuna bırakıyorum. Cezalar az olursa yapılanların önü kesilmez'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Nuri Albayrak: Ayman konusu henüz netlik kazanmadı
 Aslantepe imzaları
 Gelecek Fener'in
 Galatasaray'da neşeli antrenman
 Futbolda düğüm çözülüyor
 Jandarmalara 'Zico' ihbarı!
 Tanrım gol!
 Trabzon Risp'i de istedi
 Mutlu sona doğru
 Namazda buluştular
 Ali Bilgin ve Szymkowiak yattı
 54 ülkede izlenecekler
 Maliye transferi mercek altına aldı
 Cimbom gurbetçi denedi
 Geçen yıl ders oldu
 Köln olmadı! Serhat Beşiktaş yolunda...
 Alpella eridi
 Kobe gecikti Lakers uzattı
 Salonda ezeli rekabet günü
 Luis Figo Temmuz'da Al İttihad'ta
 Şahinbey'den net skor
 NBA'den Beşiktaş'a
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
 Efes Pilsen mutlu Fenerbahçe umutlu
Taşar'ın cenazesinde küskünler de buluştu
Taşar'ın cenazesinde küskünler de buluştu
Mustafa Taşar'ın cenazesi eski yeni pekçok siyasetçiyi ve bazı küskün...
Metin'in büyümesine asla mani olmazdım
Metin'in büyümesine asla mani olmazdım
Türkan Sabancı'ya, "ABD'li Ashley gibi, oğlunuzun büyümesini durdurur...
Tığ işi bikini
Tığ işi bikini
Kolombiya'da düzenlenen moda haftasında podyumlar, ülkenin en ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu