kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mehmet Tez @ SABAH
 
MTV gecesine farklı bir bakış
Bunları kaçırmayın
Evlilik öldükten sonra da devam eder mi?
Yeni Bülent Ortaçgil'ler lazım!

MTV gecesine farklı bir bakış

Bir haftadır MTV Türkiye'nin açılış gecesi ve kanalın müzik yayın politikasıyla ilgili haberler mutlaka gözünüze çarpmıştır. Ancak bunlardan çok azı gerçeği yansıtıyor

MTV açılış gecesini anlatan yazıları okuyorum ve şaşırıyorum. Bu yazılar 30- 40 yaş arası ve hatta üzeri gazete yazarı ve editörlerin gözünden yazılmış. Kimse kanalın asıl hedef kitlesi olan genç insanların gözünden bakmaya çalışmamış. Ben bakmaya çalışayım, 20 yaşında olmasam da... Partiyi beğenmemişler. Neden? Çünkü insanlar üst üsteymiş. Arkadaşlar siz hiç konsere gittiniz mi? Konserde insanlar üst üste olur. Burada 10 grup var ve üç sahnede sırayla çalıyorlar. Ortam cıvıl cıvıl, ben bir sorun göremedim. O kadar insan davet edilir miymiş... CNR dev gibi bir alan. Kapılar ardına kadar açık. İsteyen koridorda duruyor, isteyen içeri giriyor. Kimsenin şikâyeti yok. Ayrıca hiç 20 yaşında oldunuz mu? Nasıl olduğunu bir hatırlamaya çalışın. Kalabalık, hareket, bereket güzel şeyler bunlar. Çoğu belki bir ay o geceyi konuşacak, birbirlerine anlatacak. Efendim, otopark çok uzakmış. MTV Türkiye açılış partisiyle ilgili yapabildiğiniz en iyi yorum bu mu? Bir de olabilecek en klişe gözlemler var: Teoman gecenin yıldızıydı, Sertab harikalar yarattı falan filan... Yazılanlardan benim anladığım, gerçekten de VIP alanı çok sıkıcıymış. Bir de tabii bütün hafta süren ve devam eden MTV Türkiye ile ilgili meşhur tartışmamız var: Ajda ile Sezen nasıl olur da bu kanala giremez?

Yeni kuşağın kanalı
Sezen kötü müzisyen mi deniyor? Hayır. Sezen Aksu'nun değerine gölge mi düşürülüyor? Hayır. Bu kanal genç insanın kanalı. Ve bu genç insanlar kabul etsek de etmesek de yeni bir kuşak. Sezen Aksu'nun müziğinden başka şeylerle de ilgili olabilirler yani (ki bunu Sezen Aksu da söyledi). Ayrıca gençlere, sadece posta koymak ve hizaya getirmek için fırsat kolladığımız zibidiler gözüyle bakmamamız gerekiyor. Onlar saygı görmek, kendi beğenilerini ifade etmek istiyor. Bu konuda bile ahkâma, hizaya getirmeye, racon kesmeye ne kadar meraklıyız. Şaşkınlık içindeyim. Manzara biraz da abartıyla şu: "Gençlik müzik kanalı MTV mi dediniz? Evet, onu da biz biliriz, şöyle olmalı, böyle olmalı. Onu dinle, bunu dinleme..." MTV'nin yayın politikası kendini ilgilendirir. Neticede özel bir kuruluştur. Tutun ki MTV'nin başındaki yönetici 'Ben Sezen'i ve Ajda'yı yayınlamıyorum,' dedi. Çok mu garip? Pek çok yayın kuruluşu bu tarz tasarrufları çeşitli nedenlerle yapıyor zaten. Bir de anlamadığım şu; her yerde Sezen ve Ajda var zaten. Bir yerde de olmasın, orası farklı olsun, ne çıkar? Tekrar açılış gecesine dönersek; gecenin yıldızları Duman, Manga, Athena, Ogün Sanlısoy ve Mor ve Ötesi'ydi. Bu saydığım gruplar (sadece benim izlediklerim) sahnedeyken nasıl deliriyor bir görseydiniz keşke. Sonra Sertab çıktı. Salondaki 5 bin genç aval aval sahneye baktı. Kylie Minogue mu desem, Madonna mı bir şov hazırlamışlar. Ama olmadı işte, vites geçmedi.

WHO konserine kim gider?
Ben kendi adıma bu gecenin ardından MTV yönetiminin ne demek istediğini anladım ve hak verdim. Yazıyı şöyle bitireyim. Yılların rock grubu The Who'nun beyni ve gitaristi Pete Townshend şöyle dedi geçenlerde: "Bugün genç olsam, para verip The Who konserine gitmezdim. Rolling Stones ya da Bob Dylan'a da gitmezdim. 40 yıldır müzik yaptıkları için kendi kendilerini tebrik eder havadaki yaşlı müzisyenleri sevmiyorum. Bizim gibi grupların konserlerine sadece eski hayranlar geliyor. Gençler ise belki 'Bir kez gittim,' demek için. Hepsi bu." Ne dersiniz, daha iyi bir tartışma konusu değil mi?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İstanbul'un ellerinden öptük bu bayram   / 05-01-2007
 İyi Seneler İyi Şanslar!   / 29-12-2006
 Pamuk ve Cobain   / 15-12-2006
 Rüya Pamuk ve Frances Bean Cobain   / 15-12-2006
 Yeni Takva'lara ihtiyacımız var   / 08-12-2006
 Farklı MTV yorumu   / 24-11-2006
 MTV gecesine farklı bir bakış   / 24-11-2006
 Kornasız otomobil istiyoruz   / 27-10-2006
 Juliette Lewis geliyor   / 20-10-2006
 'Kemancı' devrinin sonu   / 20-10-2006
  » Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Dünya artık öylesine küçüldü ki...
Kızılay'ın iki yıl...
MEHMET TEZ
İstanbul'un ellerinden öptük bu bayram
Yılbaşı ve bayram...
Ashley için hayat altı yaşında durdu
Ashley için hayat altı yaşında durdu
Beyin hastalığı yüzünden yarı ölü haldeki ABD'li Ashley'nin ailesi,...
CIA yöneticileri bile Türkiye'ye ava geliyor
CIA yöneticileri bile Türkiye'ye ava geliyor
Pepe, av tutkunu yabancıların Türkiye'de tanesi 50 bin dolara yaban...
Çankaya'da kritik göreve sürpriz atama
CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer görev süresinin bitimine...
Samanyolu TV'nin dizisine inceleme
SABAH'IN, "Testis haberine diziyle misilleme" başlığıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.