kapat
   
04 Ocak 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Biz kafatası milliyetçisi değiliz
Erdoğan: Biz kafatası milliyetçisi değiliz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayrak konusunda kimseyle kendisini mukayese etmeyeceğini belirterek, ''Biz kafatası milliyetçisi değiliz ve kafatası milliyetçiliği yapanlarla hiçbir zaman bir ve beraber olmadık'' dedi.

Üsküdar Emniyet Mahallesindeki konutundan öğle saatlerinde çıkan Başbakan Erdoğan, evinin karşısındaki esnafı dolaşarak, bayramlaştı ve hatırlarını sordu.

Başbakan Erdoğan, kendisini izleyen basın mensuplarıyla evinin karşısındaki börekçide bir araya geldi. Peynirli pide yiyerek açık çay içen Erdoğan, tok olduklarını söylemelerine karşın basın mensuplarına da börek ve çay ikram etti.

Önce
basın mensuplarıyla sohbet eden Erdoğan, daha sonra Kurban Bayramı'nda billboardlarda yer alan Türk Bayraklı afişle ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine, ''Bunu kaydedebilirsiniz'' dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Kurban Bayramı'na ilişkin billboardlarda 'Kurban Olam Ayına Yıldızına' mesajınızın MHP tabanına yönelik bir mesaj olarak verildiği değerlendiriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Her şeyden önce bu yaklaşım tarzını çok çok çirkin buluyorum. Bu yaklaşımı gösterenler veya bu yorumu yapanlar demek ki Tayyip Erdoğan'ı hiç tanımamışlar, AK Parti'yi hiç tanımamışlar. Önce onlara, AK Parti'yi ve Tayyip Erdoğan'ı tanımalarını tavsiye ederim. Ve benim geçmişimi çok iyi incelemelerini tavsiye ederim. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın geçmişini incelememiş, irdelememiş ve bundan bu kadar uzak yorum tarzını ilk defa görüyorum. Bir defa ay ve yıldızlı bayrağımla ilgili kimseyle kendimi mukayese etmem. Benim ta imam hatip çağlarımdan itibaren şiir ve kompozisyon yarışmalarına varıncaya kadar, aldığım terbiyeye varıncaya kadar, aldığım edebi 'edebiyatın edebisinden bahsediyorum' terbiyeye varıncaya kadar, burada öncelikli bayrak yatar, vatan yatar. Bunu bir defa bilmelerini isterim. Araştırılırsa bunu görürler. Bunu okullardaki arkadaşlarıma sorarlarsa öğrenmeleri mümkündür. Bunun asla bir istismar yanı yoktur.''

Erdoğan, bir siyasi partinin genel başkanı olmasının yanında aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

''Bayrak konusunu ifade ettiğim zaman istismar edilir endişesini de taşıyorum. Kaldı ki böyle bir bayramda bunu bayrağımızla bütünleştirmek suretiyle özellikle AK Parti olarak bu dönemde bir şey başlattık. Bütün belediyelerimizde, öncelikli AK Partili belediyelerde olmak üzere aldığımız kararlar, 'şehirlerin yüksek yerlerine bayraklarımızı ışıklandırarak dikeceksiniz' dedik. Bu çalışmalar büyükşehirlerde sürüyor. Artarak devam ediyor ve edecek. Niye? Çünkü bayrağı olmayanın vatanı olmaz. Vatanı olmayanın da zaten hiçbir şeyi olmaz. Bunlar et ve tırnak gibi bir bütündür. Her zaman söylüyorum; 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Kimse bizimle bu konuda böyle bir yarışa girmesin. Biz kafatası milliyetçisi değiliz ve kafatası milliyetçiliği yapanlarla hiçbir zaman bir ve beraber olmadık. Ama bayrak ve vatan konusunda milliyetçilik yapanlarla bir ve beraber oluruz. Farklı siyasi parti de olabilir, önemli değil. Yeter ki mücadelemiz bayrağımız ve vatanımız için olsun. Yeter ki bayrağımız her zaman aynı şekilde dalgalansın. Ve vatanımız bölünmesin, parçalanmasın...''

Başbakan Erdoğan, bu konuda her zaman herkesle birlik ve beraberlik içinde olacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, bayramda billboardlarda yer alan afişleri AK Parti'nin Medya ve Tanıtım Başkanlığının hazırladığını ve kendi önüne getirdiğini, kendisinin de seve seve bunu kabul ettiğini söyledi.

Bu afişi hazırlayan AK Parti Medya Tanıtım Başkanı Edibe Sözen başta olmak üzere, emeği geçenlere de teşekkür eden Erdoğan, ''Çünkü bu kadar güzel, bu kadar vurucu bir tanıtımı bu bayramda yapabildikleri için'' dedi.

SİYASİ PARTİLER YASASI

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, Siyasi Partiler Yasasındaki değişiklik konusundaki hazırlıklara ilişkin sorusu üzerine de, böyle bir çalışmanın yapıldığını, bu çalışmanın başlıklarından birinin siyasetin finansmanı ile ilgili olduğunu belirtti.

Diğer bir çalışmanın Siyasi Etik Yasası, bir diğerinin de Yolsuzluklarla Mücadele Yasası olduğunu kaydeden Erdoğan, bu çalışmaların bitirilmek üzere olduğunu söyledi.

Erdoğan, hazırlanan taslakları kendisi de gördükten sonra Meclis'e getireceklerini ve süratle bunların çıkmasını istediklerini, diğer siyasi partilerle de bu konuda görüş alışverişinde bulunacaklarını bildirdi.

AA

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Türklerin AB desteği niye düşüyor
 "Kutsal günde idam olur mu?"
 Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ın hakkı
 Hizbullah'a barış için çağrı yaptı
 Pamuk'a niyet Karakoç'a kısmet
 Sur'da bayramlaştı
 Kıbrıslı Türkler AİHM'e gitti, Rumlar telaşlandı
 'Erdoğan'ın gözünün yaşına bakmam'
 Lula'dan Çömez'e imzalı fotoğraf
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Shakira'dan Çankaya'ya
Yeni yılın ilk günlerinde haber...
YAVUZ DONAT
Cudi'nin eteklerinde bir belde: "Çalışkan"
Az gittik uz...
Hepatit C'yi 3 aydır bulaştırıyorlarmış
Ekim ayındaki denetimlerde diyaliz merkezinde Hepatit C'li hasta...
Hasandağı tırmanışında 'yanlış anlama' paniği
Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileriyle Hasandağı'na çıkan öğretmen...
CHP'li vekil Büyükcengiz kemer takmadığı için öldü
CHP'li vekil Büyükcengiz kemer takmadığı için öldü
Seçmenleriyle bayramlaşmaya giden Vekil Büyükcengiz'in içinde...
Eski bakan Mustafa Taşar kaza kurbanı
Eski bakan Mustafa Taşar kaza kurbanı
Askerliğini Burdur'da yapan oğullarını ziyaretten dönen eski Bakan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu