kapat
   
02 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni yıl coşkusu sokaklara sığmadı
Eksi 33 derecede dansözle coştular
Kimi eğlendi kimi dua etti

Yeni yıl coşkusu sokaklara sığmadı

Başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta vatandaş yılbaşını sabaha kadar eğlenerek karşıladı. Kimi sokakları doldurdu, kimi de eğlence mekânlarını tercih etti. İstanbul'da lazer ve havai fişeklerle renklenen Taksim Meydanı ise, kutlamaların merkezi oldu.

Her yıl olduğu gibi İstanbul'da yeni yıl kutlamaları son derece renkli görüntülere sahne oldu. Eğlence mekânlarının yanı sıra Taksim, Şişli, Bakırköy ve Kadıköy gibi çeşitli meydanlarda düzenlenen kutlamalarda binlerce İstanbullu, soğuk havaya aldırış etmeden sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi. Taksim Meydanı'nda akşam saatlerinden itibaren toplanan yaklaşık 30 bin kişi, Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen kutlama programında DJ Ozan'ın müziğiyle coştu. Gece yarısına doğru İstiklal Caddesi de tamamen dolarken, saat 24.00'e doğru son saniyeleri 10'dan geriye doğru hep bir ağızdan sayan kalabalık, yeni yıla havai fişek ve lazer gösterisiyle girdi.

SİVİL TACİZ POLİSLERİ...
Kutlamalar sırasında İstanbul polisi bu yıl yeni bir uygulamayla tacize karşı 'sivil bir ekiple' mücadele yaptı. Sivil giyimli polisler, yalnız olan kadınların yanında ya da yakınında durarak, tacize uğramalarını engellemeye çalıştı. İstiklal Caddesi'nde de bir sivil ekip, kadınlaraKANGALLA KALABALIĞIN ARASINDA KALDI.... Nişantaşında kalabalığın ortasında Kangal cinsi köpeğiyle kalan alkollü bir vatandaşa çevredekiler tepki gösterince köpek de etrafındakilere saldırdı. sözlü tacizde bulunanları uzaklaştırdı. Bu arada Beyoğlu ve Taksim'deki eğlence mekânlarında alkolü fazla kaçıran çok sayıda kişi, ilerleyen saatlerde cadde ya da kaldırım üzerinde sızıp kaldı. Alkol komasına girenler taksilerle hastanelere götürüldü. Galatasaray Lisesi önünde vatandaşları rahatsız eden ve üzerinde döner bıçağı bulunan bir kişi ise polise zor anlar yaşattı. Polisin gözaltına almak istediği adı açıklanmayan kişi bıçak çekerek uzun süre direndi.

NİŞANTAŞI İKİNCİ DURAKTI...
Kutlamaların en gözde mekânlarından biri de Nişantaşı oldu. Abdi İpekçi Caddesi'nde Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen kutlamalara yüzlerce vatandaşın yanı sıra Dünya Güzellik Yarışması birincisi Julia Lescova ile Dünya Güzellik Yarışması ikincisi ve Türkiye birincisi Neslihan Önder de katıldı. Çok sayıda yabancının da aralarında bulunduğu kalabalık, Dj Sezgin'in çaldığı parçalarla kendinden geçti. Alkolün etkisiyle beton saksıların yanlarına uzananlar sızarken, kimisi de ağaçların tepesindeYILBAŞINDA YİNE TACİZ İDDİASI.... İstanbulda yeni yıla binlerce kişi sokaklardaki kutlamalarla girdi. Taksim ise yine her yıl olduğu gibi bildik taciz görüntülerine sahne oldu. dans etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise iki grup arasında kavga çıktı. Kavga, polisin müdahalesiyle büyümeden sonlandırıldı.

KÖPRÜDE KARŞILADILAR
Bazı İstanbullular ise konvoy halinde gelerek, yeni yılı Boğaziçi Köprüsü'nde karşıladı. Yeni yıla 5 dakika kala köprü girişinde araçlarını durduran kalabalık tam 00.00'da araçlarından indi. Trafik polislerinin uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşlar, köprü üzerinde hatıra fotoğrafı çektirip şampanya patlatarak yeni yılı kutladı. Yılbaşı kutlamaları sırasında aşırı derecede alkol alıp taksi ile evlerine dönmekte olan üç kadın ise, Şişli Büyükdere Caddesi Zincirlikuyu sapağında bindikleri araçta kavga etmeye başladı. Kadınları sakinleştiremeyen taksi sürücüsü aracını durdurarak yoldan geçmekte olan diğer taksicilerden yardım istedi. Bu sırada taksiden inerek tekme tokat kavgayı sürdüren kadınlardan birisi bayıldı. Daha sonra kavgada yorulan kadınlar, taksi sürücülerinin çabasıyla taksiye bindirildi.

Ulaş YILDIZ- Serdar CANİPEK- Cevdet ÖZDEMİR- Deniz


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 İstiklal'de yürürken beyninden vuruldu
 'Rapor olmadan kimseyi suçlayamam'
 ABD'ye vize tepkisi
 Süsoy, yeni yıla bir saat kala hayatını kaybetti
 Emine Hanım imkânsız dengeyi tutturan bir kadın
 Güçlü beraberlikler şarap gibidir
 Askere fotoğraf davası
 Hayata bir iple tutunuyorlar
 İnternette dolandırıcılığa yedi yıl istendi
 Bilgi, bayram trafiğine kurban oldu
 Tır lastiğinde eroin
 Doğum gününde enişte kurbanı oldu
 Bayramın son günü hava sıcaklığı 6 - 8 derece düşecek
 'Azgın teke' piştisi oldular
 Mahsun Kırmızıgül'ün pasaportuna el konuldu
 Almanya'da yılın ilk bebeği bir Türk kızı...
 Kayıtlara geçen en sıcak yıl 2007 olacak
 Acemi kasaplarımız Washington Post'ta
 Beyoğlu Derneği uyarmıştı
 İkramiye bayilerinin ikisi belli
 50 bin Euro'luk ofis sandalyesi fuarda
HINCAL ULUÇ
Noel Hediyesi
Yılbaşı yaklaşırken yolda çevirip...
EMRE AKÖZ
Demirel'in 'hata payı'
CHP İstanbul milletvekili...
Taarruz başladı
Taarruz başladı
Galatasaray, Fenerbahçe'nin de talip olduğu Hamit ve Yıldıray için...
Başkanlık sistemi kendiliğinden geldi
Başkanlık sistemi kendiliğinden geldi
Başkanın, yönetimi kongreden sonra seçmesine dayalı sistemi savunan...
'Allah aşkına böyle devlet yönetilir mi?'
CHP'yi kadrolaşma konusunda eleştiren Başbakan Tayyip Erdoğan, Sezer...
'Bayramda ortamı germekten vazgeç'
CHP lideri Baykal'dan "Kadrolaşmanın kaşarlısını CHP yaptı" diyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu