kapat
   
31 Aralık 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2007’DE BEBEK.... 2000 yılında Top Model of the World seçilen Yeliz Çalışkan, televizyonlarda Kınalı Kar dizisinde oynadı. 2004 Temmuz ayında Mehmet Okur ile evlendi. Çift, yeni yılda kız çocuk bekliyor.
Memo'nun dünyası
Kızımızın adına karar vermedik
Şampiyon Fener
Yao'yu oylamada geçmem çok zor
Dünya çok küçükmüş!
Bu söyleşi nasıl yapıldı?

Memo'nun dünyası

Yeni yılda bebek bekliyoruz. Kız olacak. Çok mutluyum ve çok heyecanlıyım. Eşim Yeliz ve bebeğimin sağlığı benim için dünyadaki her şeyden önemli.... Şampiyonluk için Batı'da 7, Doğu'da 4 tane çok iyi takım var. Uzun yıllar Utah'ta oynayıp formamın salona asılması benim için büyük onur olur... Ailem dışında en çok boğazda balık ve kebap yemeyi özledim. İstanbul'un karmaşasından, gürültüsünden ve trafiğinden uzakta olmak ise çok güzel.

Türk basketbolcuları için NBA uzak bir hedef, NBA'de şampiyonluk ise sadece bir rüyaydı. Ama Mehmet Okur, 2002'de gittiği NBA'de ikinci sezonunda Detroit Pistons'ta şampiyonluk yüzüğünü taktı. Üç sezondur formasını giydiği Utah Jazz'ın internet sitesinde "Hangi oyuncumuz bu sezon takımın başarısında en büyük sorumluluk sahibi?" anketinde Memo % 62 ile açık ara önde. İkinci Carlos Boozer'ın oranı % 23. Kısa sürede NBA gibi zor bir dünyaya kendini kabul ettiren Memo, SABAH Spor'un 2006'daki son "Dev röportajının konuğu" oldu.

* Bu sezon NBA'de bir yüzük dahaPLAKAYA DİKKAT.. Mehmet Okur’un Amerika’da kullandığı Ferrari F 430’un plakası, eşinin ismi ve kendisinin forma numarasından oluşuyor.gelir mi?
Batı Yakası bu sezon çok güçlü. Bizimle birlikte Phoenix, San Antonio, Dallas, sakatları iyileşirse Houston ve Lakers, Denver güçlü takımlar. Doğu'da da Detroit, Miami, Chicago ve Cleveland var. NBA'de güçlü kadro şampiyonluğu garanti etmez. Çok etken var. NBA'in yoğun programında basit sakatlıklar bile etkili oluyor. Hastalıklar, formsuzluklar, bir-iki kritik hakem kararı, hepsi şampiyonluğa giden yolda etkili olabiliyor. Örneğin, biz iki sezondur sakatlıklardan dolayı neler yaşadık, herkes çok iyi biliyor. Bu sezon ufak tefek sakatlıklar hariç genelde büyük bir sıkıntı çekmedikMemo, şampiyonluk forması ve yüzüğüyle gurur duyuyor.ve durumumuz ortada. Amacımız sezon sonuna kadar böyle devam etmek.

* NBA'de de dış şut ağırlıklı oynuyorsun. Pota altında mücadeleden uzak duruyorsun. Şut özelliği bir avantaj getiriyor ama pota altı oyunu yapmamandan dolayı kendinde bir eksiklik görüyor musun?
En önemli görevlerimden birisi diğer takım arkadaşlarıma boş alan yaratmak, savunmayı yaymak ve rakibin etkili ribaundcularından birini pota altından uzaklaştırmak. Bu da benim potadan uzak oynamamı gerektiriyor. Ama son biriki yazdır pota altı oyunum üzerinde çok çalışıyorum.

* Çok kısa aralıklarla maç yapmak, sürekli bir şehirden diğerineOkur çifti, Salt Lake Citydeki evlerinde fırsat buldukça bilardo da oynuyor.gitmek. Bu tempoya nasıl ayak uyduruyorsun?
NBA'in temposu müthiş ve gerçekten çok zor. Beş gecede dört ayrı şehirde dört maç. Bazen yedi gece de beş maç. Maç bitiyor, havalimanına gidiyorsun, 3-4 saat uçuyorsun, otele girdiğinde sabaha karşı üç olmuş ve o gece maç oynuyorsun. Uyum sağlamak kolay değil. Disiplinli bir programım var; uykuma, beslenmeme çok dikkat ederim. Bu sıkı kontrol ile uyum sağlamayı başardım.

* NBA'dekilerin Türkiye'ye bakışı nasıl?
Avrupa'da daha önce oynamış olanlar hariç, NBA yıldızları Türkiye'yi pek tanımıyor. Shaq ileYelizin annesi Makbule Hanım ve babası Reşat Bey de torunlarını bekliyor.aram çok iyi. Karşılaştığımız her maç öncesi sohbet ederiz. Bana hep öğütler verir. "Aile çok önemli, ailene iyi bak" der. Her zaman ailemin nasıl olduğunu sorar. Detroit'ten Chauncey (Billups) ve Corliss (Williamson) ile aram iyidir. Dream Team Türkiye'ye geldikten sonra o takımdakiler ülkemizin ne kadar güzel, insanlarımızın ne kadar iyi olduğunu gördüler. O takımdakilerin Türkiye'ye bakış açısının değiştiğini görüyorum.

* NBA'deki idolün kim? Bir gün kimin gibi anılmak istersin?
Toni Kukoç'u çok beğenirdim. Şu an NBA'de oynayan yıldızlar arasında saygı duyduğum çokOkur çifti, köpekleri Paşa ile..oyuncu var ama bir idolüm yok. Bu ligde tutunmak zor, sivrilmek daha zor, yıldız olmak ise çok, çok zor. Utah Jazz tarihi yıldız oyuncularla dolu. Uzun yıllar Jazz forması giyip, başarılarda katkım olur ve formam bu salonda tavana asılırsa benim için büyük bir onur olur.

* 2007 için bir dileğin var mı ?
Herkesin hem yeni yılını hem de Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Ülkemize yeni yılın barış, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum. Dünyanın da artık huzur ve barışa ihtiyacı var.

MUSTAFA BOZKURT


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Meyde yine gözde
 Kupasız Kral Fener
 Kaos Aydın'ın eseri
 Babiç'in aklı kaldı
 Köşk hayali suya düştü!
 Tatil zehir oldu
 Bayram şekeri
 Fener tulum çıkardı
 TOFAŞ zorla kazandı
 Şaş'ı hırs bastı
 İşte Sheffield'in Pancu'su
 Gününün İçinden
 Beckham gidiyor Ribery geliyor
 Lakabımı seviyorum
 Demirören yeni yıl için umut dağıttı
 Jean Tigana, Kayseri'den bu defa Bülent'i istedi
LEVENT TÜZEMEN
Hamit ideal isim
Fenerbahçe yüzüncü yılını kapsayan yeni...
Atatürkçü Düşünce Derneği'nde AB çatlağı
Atatürkçü Düşünce Derneği'nde AB çatlağı
Avrupa Birliği'nden fon alanları eleştiren derneğin başkanı eski...
Torunun adı Ahmet Akif
Torunun adı Ahmet Akif
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dünürü gazeteci-yazar Sadık Albayrak, cuma...
Jartiyeri taşlı
Jartiyeri taşlı
İtalya'daki moda haftasına, iddialı kadın iç giyim kreasyonları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu