kapat
   
31 Aralık 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TAKIM ELBİSESİYLE GELDİ .... İngiliz basınının 37 yıl önce kendi çıkardığı idam yasası kuralları çerçevesinde Saddam Hüseyin’in yeşil bir kostüm giyeceği iddiası doğru çıkmadı. Saddam, yargılandığı sırada giydiği siyah takım elbise, siyah ayakkabı ve şapkası ile infaz odasına geldi. Yüzünün kapatılmasını istemeyen Saddam’ın boynuna ip geçirilmeden önce infazı gerçekleştirenlerden gardiyanlardan biri siyah atkı bağladı.
Ölüm yolunda son 25 dakika
'Irak bensiz hiçbir şey'

Ezanda idam

Saddam Hüseyin bayram arifesinde Bağdat'ta sabah ezanı okunurken idam edildi. Başının örtülmesini istemedi. Son sözü "Filistin Arap'tır" oldu.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin hakkındaki idam kararı ABD'nin baskısıyla bayrama kalmadan infaz edildi. Şii bölgesinde Saddam'ın eski istihbarat merkezinde gerçekleşen idama takım elbise ve şapkasıyla giden devrik lider, başının örtülmesini istemedi. Boynuna siyah atkı sarıldı. El ve ayakları bağlanarak sehpaya çıkarıldı. Asılırken kelime-i şahadet getirdi.

"Irak bensiz bir hiçtir"
Görgü tanıklarına göre Saddam'ın son sözleri "Bu ulus zafer kazanacak. Birlik içinde kalın. Filistin Arap'tır" oldu. "Irak bensiz bir hiçtir" dediği de belirtildi. İdamı gece öğrenen Bush infaz anında uyuyordu. Iraklı yetkililer, Saddam'la birlikte idam cezası alan El Tıkriti ve El Bender'in infazının bayram sonrasına bırakılmasıyla ilgili "Saddam'ı özel bir günde asmak istedik" dedi.

Şii ve Kürtlerde bayram... İlk saldırı: 31 ölü
Saddam'ın idamı Şii ve Kürtler arasında büyük sevinç yarattı. Bazı gruplar Amerikan bayraklarıyla gösteri yaptı... İdamdan sonraki ilk saldırı Şii kenti Kufe'de oldu. Balık pazarına giren bomba yüklü araç patladı. 31 kişi öldü.

İpte 10 dakika kaldı
Saddam'ın idamına maskeli üç cellat katıldı. Sehpaya çıkarılmadan şapkası alındı. Cellat ipi boynuna böyle geçirdi. İdam süreci toplam 25 dakika sürdü. Saddam 10 dakika ipte asılı kaldı.


Ölüm yolunda son 25 dakika

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin, arife günü sabah ezan okunurken idam edildi. Ülkesini 24 yıl yöneten diktatör ölüme giderken üstünde takım elbise vardı, cellat kemendi geçirirken yüzü açıktı. Kelime-i şahadetle son nefesini verdi.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Duceil katliamı ile insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle verilen idam cezasının infazı dün yapıldı. İdamın ne zaman ve ne şekilde gerçekleşeceği tartışmaları için ABD yönetiminin bayramdan önce asılması için yaptığı baskı sonuç verdi. Tüm dünya dün Saddam Hüseyin'in asıldığı haberiyle uyanırken infazın ilk görüntüleri öğle saatlerinde uluslararası televizyon kanallarında yayınlanmaya başladı. İşte ülkesini 24 yıl yöneten diktatörün ipe giden ölüm yolculuğunda yaşananlarla ilgili detaylar:

Hücresinde direndi: İnfaz Bağdat'ın Şii bölgesinde Saddam Hüseyin'in eski istihbarat merkezlerinden birinde gerçekleştirildi. Saddam idam öncesi bulunduğu Amerikan hapishanesindeki hücresinde alınırken bir süre gardiyanlara direndi. Oturmak ve dua etmek istediğini ve bir yere gitmeyeceğini söyledi. Ancak daha sonradan sakinleşti. Herhangi birİNFAZ İÇİN SON HAZIRLIK, BOYNUNA KEMENT GEÇİRİLİYOR..... Artık son anlar... Saddam’ın boynuna geçirilen kement sıkılıyor. Asılmadan, Umarım birlik içinde kalırsınız. Sizi uyarıyorum. Irak koalisyonuna güvenmeyin. Bu insanlar tehlikeli diyor. Ve ipi çekilip vücudu boşluğa doğru bırakılıyor.pişmanlık ifadesi bulunmadan gardiyanların direktiflerine uyarak hücresinden soğukkanlı bir şekilde çıktı.

Takım elbiseli ölüm: İdam sehpasına el ve ayakları bağlı bir şekilde çıkarıldı. Dünya onu son kez aylardır süren mahkemesindeki gibi siyah takım elbise, siyah ayakkabı ve şapkası ile gördü.

Kuran'ını arkadaşına bıraktı: Saddam Hüseyin'in ölene kadar hiç yanından ayırmadığı Kuran'ın Bander adlı arkadaşına verilmesini istedi. Devlet televizyonu Iraqiyah'a açıklama yapan Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak el Rubai, "Yanında Kuran taşıyordu. Bana dönerek Kuran'ın bu kişiye verilmesini istiyorum diyerek 'Bander' ismini gösterdi. Ancak bu kişinin kim olduğunu bilmiyorum" dedi. Bu kişinin isim ve adresinin alındığı ve Hüseyin'e Kuran'ı ona vereceklerine dair söz verildiği bildirildi.

Başına çuval istemedi: Rubai SaddamİPTE 10 DAKİKA ASILI KALDI.... Saddam boşluğa bırakıldığında boynun çatlama sesi duyuldu. Doktorlar ölümünü doğrulayana kadar boşlukta ipe bağlı olarak 10 dakika sallandı. İpin etrafında çok az miktarda kan vardı. Daha sonra çözülerek kefene konuldu. Şii televizyon kanalı Biladi cesedinin görüntülerini yayınladı. Boynunun etrafında kan izleri vardı ve elmacık kemiği morarmıştı.Hüseyin'in idam sehpasına çıkarılırken sakin, cesur ve kararlı olduğunu söylerken yalnızca başına çuval geçirilmesini istemediğini söyledi. Bunun üzerine Saddam'ı getiren üç gardiyandan biri ip boynuna geçirilmeden önce siyah bir atkı bağladı.

Ve ezan sesiyle infaz: İnfazcılar sabah ezanının okunmasını bekledi. Ezan okunurken Saddam Hüseyin'in ipi çekildi ve vücudu idam sehpasının altındaki boşluğa bırakıldı. Şii politikacı Askari, Reuters'a, "İp çekildiğinde boynunun çatlama sesini duyduk. İpin etrafında çok az miktarda kan da vardı. Sehpaya getirilmesi ile başlayan süreç 25 dakika sürdü. Doktorlar ölümünü doğrulayana kadar 10 dakika ipte asılı kaldı. Şii televizyon kanalı Biladi'nin yayınladığı ceset görüntülerinde Saddam'ın boynunun kırıldığı ve kanlandığı ve sol elmacık kemiğinin morardığı görüldü.

DIŞ HABERLER


1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Ankara idamla ilgili sessiz, ancak kaygılı
 Barbarca... Trajik olay...
 "Ramadi'de gömülecek"
 850 yolcusuyla battı
 67 yaşında doğum yaptı
 ETA 9 aylık ateşkesi bozdu: 26 kişi yaralı
SOLİ ÖZEL
Aslolan
Irak'taki yönetimin Şii ağırlıklı kanadı Saddam...
Memo'nun dünyası
Memo'nun dünyası
Yeni yılda bebek bekliyoruz. Kız olacak. Çok mutluyum ve çok...
Meyde yine gözde
Meyde yine gözde
Sol kanada oyuncu arayan Galatasaray, Everton'da forma giyen Andy Van...
Baykal: Bizim türbanla kıyafetle işimiz olmaz
Baykal: Bizim türbanla kıyafetle işimiz olmaz
Meclis'te "Başörtüsü eşlerin ayıbını örtmez" diyerek büyük tartışma...
Atatürkçü Düşünce Derneği'nde AB çatlağı
Avrupa Birliği'nden fon alanları eleştiren derneğin başkanı eski...
Torunun adı Ahmet Akif
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dünürü gazeteci-yazar Sadık Albayrak, cuma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu